15reacties

‘Speler Helmond Sport omgekocht’


“Ook op 24 maart 1998 rees er twijfel over in hoeverre Nederlanders brandschoon zijn. Voor de eerste-divisiewedstrijd Helmond Sport-Haarlem kreeg Telesport de tip, dat één van de Helmondse spelers door een goksyndicaat was omgekocht. De voetballer had zware schulden en was daardoor chantabel geworden. De tipgever vertelde dat het lijdend voorwerp met een revolver tegen het hoofd te horen had gekregen dat hij moest zorgen dat de wedstrijd in een gelijkspel zou eindigen.” Dit al wat ouder verhaal haalde Jaap de Groot van De Telegraaf afgelopen zaterdag aan in zijn column over het omkopen van voetballers in Nederland.
Volgens hem was de uitslag van die wedstrijd (1-1) vooraf al bij de Telesport-redactie bekend. “De betreffende speler leek er inderdaad met de pet naar te gooien. Zo liep hij bij het doelpunt van Haarlem zelfs bij de actie vandaan. Alleen had niemand het in de gaten.” En de betreffende speler bleek inderdaad zware gokschulden te hebben, aldus de grootste krant van Nederland.
“Alleen trok onze kroongetuige zich een dag voor publicatie terug, omdat hij voor zijn leven vreesde. Hoewel de redactie over een stevig dossier beschikte, stelde onze juridische afdeling resoluut vast dat zonder de input van de kroongetuige plaatsing van het artikel een verloren rechtszaak zou opleveren. Daarom haalde deze exclusieve reportage rond Helmond Sport – Haarlem nooit de krant.”
Tot zover De Telegraaf.
Wij zijn benieuwd wie die speler is. Zelf konden wij het niet achterhalen, wellicht omdat er in de weblogredactie geen échte voetbalkenner zit.
Maar misschien weet jij meer, heb je ideeën en/of theorieën of heb jij meer feiten over die wedstrijd omdat je bijvoorbeeld 1 van de 1561 toeschouwers op de tribune was. Laat het dan hier horen. De ene reactie kan tot de andere leiden en wie weet weten we na een tijdje wie de speler is of zou kunnen zijn.

Helmond Sport
15 reacties
Reageer

Dus zelfs bij Helmond Sport. :-(
Hopelijk is snel bekend wie dat was. Zoveel verschillende spelers kunnen het niet zijn. De verdedigers of de keeper.

Hoezo "DUS zelfs bij HS"? Het is wel De Telegraaf die dit bericht gemeld zou hebben.
En.... uitermate vreemd dat dit bericht zo vlak voor de po's tegen Sparta verschijnt. Opvallend, niet?

Is er sprake van omkoping als het lijdend voorwerp met een revolver tegen het hoofd wordt verzocht om iets minder te gaan spelen? Lijkt mij eerder sprake van afdreiging of chantage.

Maar dat er bij HS zo af en toe vreemde dingen gebeuren zal niemand ontkennen. Kijk maar even naar de voorgaande play off wedstrijden tegen VVV en Sparta.

Vind ik ook.

@Ad

Hier heb ik ook vaak gesprekken over gehad, uitkomst was och nee dehkennooijt!!!
Ik weet zeker dat er in het verleden maar ook in het heden bij HS wedstrijden worden gemanipuleerd.
Hopelijk gaat het nu goed tegen 2x Sparta en daarna of Roda/RKC

Misschien is het wel John de Wolf want die had rond de tijd dat hij bij Helmond Sport speelde flinke geldproblemen en in de tijd van Feyenoord was er toch ook iets aan de hand met oneerlijkheid bij zijn klaverjasclubje?

Het lijkt me sterk dat je in je eentje kan zorgen dat het 1-1 wordt.

Zie trouwens dat HS in de 80e minuut de 1-1 maakte. Ik zou dan denken dat het lek bij Haarlem zou moeten zitten.

@Ronald op donderdag 16 mei 2013 om 09:07:

Hoe weet je dat John al in die tijd schulden had? Ik kan niets vinden. Maar waar rook is is vuur?

Ik weet niet hoe betrouwbaar dit is (2010):

http://www.showbiznewz.nl/artikel_9795_john-de-wolf-heeft-flinke-geldproblemen.html

Als de Telegraaf meer weet moeten het gewoon publiceren, zo maken ze alle spelers verdacht.

@Buurman op zaterdag 18 mei 2013 om 12:17:

Dat is nu juist de bedoeling van onze wakkere krant, verdachtmakingen zonder man en paard noemen.

Hans Gruijters

@John op zaterdag 18 mei 2013 om 07:59:

In die tijd kwam ik nog wel eens op de Braak vooral voor de derde helft. Dat verhaal van die schulden ging toen over hem. Nu ik er iets beter over nadenk kwam dat naar voren omdat John de Wolf van een bestuurslid of een sponsor in iets van een half jaar in totaal een flink bedrag in contanten had geleend dat maar niet terug werd betaald. Steeds maar smoesjes, maar geen geld. En toen vertrok John de Wolf bij Helmond Sport. Nou kon die man dat bedrag best wel missen, maar blij was hij er toch niet mee natuurlijk. Of hij het uiteindelijk ooit nog terugkreeg en hoe het schuldenverhaal precies in elkaar zat weet ik ook niet meer, maar jouw hyperlink bevestigt het schuldenverhaal wel lijkt mij.
Of John de Wolf schuldig is aan die omkoping weet ik niet. Maar hij had wel flinke schulden, dat weet ik wel.

@Ronald op zondag 19 mei 2013 om 11:49:

Daar schrik ik wel van!

Betrouwbare bron? Zie uitslag.

Wim van den Broek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: