28reacties

Stadion De Braak verdwijnt


Stadion De Braak verdwijnt. Althans, de naam. Betaald voetbalclub Helmond Sport maakte gisteren bekend dat de stadionnaam ‘De Braak’ met ingang van het nieuwe seizoen niet meer gebruikt wordt. Een ‘Helmonds familiebedrijf’ wordt stadionsponsor en daarmee de komende 3 jaar de naamgever van het stadion.
Welk familiebedrijf dat is, is nog niet bekend. Dat wordt dinsdag 6 april bekend gemaakt. Het gaat om een nieuwe geldschieter die een grote bijdrage gaat leveren aan de ontwikkeling van de club. “Het vergroot onze mogelijkheden om Helmond Sport verder te professionaliseren,” zo laat de voetbalclub weten. Nemen club en ‘familiebdrijf’ hiermee een voorschot op een nieuw te bouwen stadion?
Wie zou dit familiebedrijf kunnen zijn? In het wereldje worden al de namen genoemd van de Koninklijke Nederlandse Textielfabrieken J. A. Raymakers & Co. BV, Gebr. Gerrits Metaalhandel Helmond B.V. en Janssen-Fritsen die recent in onze kennisquiz voorbijkwam. Dat kan dus een lange stadionnaam worden …
En om de zoveel jaar wellicht weer een nieuwe stadionnaam of juist weer de oude… Die kans is reëel. Zie bijvoorbeeld wat er gebeurde aan de andere kant van de provincie bij een andere club uit de Jupiler League. Tot november 2000 speelde RBC Roosendaal haar thuiswedstrijden in stadion De Luiten. Er kwam een nieuwe stadion dat het Vast & Goed Stadion (naar de sponsor Vast & Goed) ging heten. In 2005 veranderde de naam naar RBC Stadion. Tot het seizoen seizoen 2007/’08. Toen kreeg het als naam het Rosada Stadion (naar de nieuwe sponsor Rosada). Het MariFlex Stadion is sinds dit seizoen de stadionnaam omdat Mariflex de nieuwste stadionsponsor is.
Wie de nieuwe stadionsponsor in Helmond ook wordt, sinds de oprichting in 1967 speelt Helmond Sport op ‘De Braak’. Dat zal dus binnenkort veranderen. Goed voor de sponsorinkomsten, maar een stukje Helmondse historie gaat met de naam verloren.

In de reacties hieronder staat een update.

Helmond Sport
28 reacties
Reageer

Belachelijk, waarom "moet" Helmond Sport meedoen met de door commercie ingegeven verarming van de clubhistorie?
Ik ben zelf geen Helmonder van geboorte maar voel me wel Helmonder en ik voel dit als een stuk afbraak van de club.

Edwin van den Heuvel

Ach als een bedrijf voor zoiets toch geld wil betalen, dan snap ik wel dat Helmond Sport het wil. Wat maakt een andere naam nu uit??? Ik denk dat ze het geld goed kunnen gebruiken. Ik ben geen voetballiefhebber, dus Edwin van de Heuvel vergeef me als ik op je voetbaltenen trap.

Mooi dat de club tijdens deze financiele crisis een bedrijf weet te vinden die haar naam aan het stadion bind. Over een paar jaar gaan ze toch naar een ander stadion. En zou het toch geen De Braak meer heten.

Zonde. Niet doen. Geld maakt niet gelukkig.

In de volksmond blijft het toch De Braak heten. Alleen al door alle discussies krijgt de nieuwe naamgever veel aandacht. Ze hebben nu al hun bijdrage gedeeltelijk terugverdiend........

Ik zal wel een oude lul zijn, maar ik hou van de bij voetbal horende tradities. Zwaai zwaai hier in Helmond daarmee. Lijkt wel op de vele oude mooie gebouwen die ook overal moesten verdwijnen.
Krijgen we nu toestanden als bij RBC of NEC of NAC?? Elke zoveel jaar heet het stadion ook daar weer anders. Het enige dat ons in Helmond later nog aan de huidige naam herinnert is dat de dan in gebruik zijnde stadionnaam een naam om te braken is. BAH!

@Astrid:
Nee je trapt niet op mn voetbaltenen hoor, zo lang zijn die niet grinn.
Het gaat me meer om de vercommercialisering van zo'n beetje alles in de huidige maatschappij.

Helaas is commercie de enige te bewandelen weg om te overleven. En inderdaad; de volksmond zal De Braak blijven gebruiken.

Tja, een BVO in je eigen gemente of niet.
Zo ja, dan wel eentje die "mee" kan doen, dus gelukkig zijn er ondernemers in deze stad/omstreken die HS een warm (commercieel) hart toedragen ! En... blijven teren op sentimenten: daar koop je geen pot pindakaas voor. Wel reëel blijven: het draat (en draaide) in het betaald voetbal (ook) om de centjes.

roodzwart en roodwarterinneke en jo

Ik vind zelf "Helder Helmond Dome" wel heel erg mooi klinken! En wat te denken van "Michael's Mat". Maar zoveel geld heeft mijn kluppie niet (meer na de campagne) en ik persoonlijk (nooit gehad overigens) ook niet.
Wordt het dan het 6-letterig bedrijf van de gebroeders H. te H. ???

Michael Rieter

Het zou nog bekend moeten zijn!

De nieuwe naam van De Braak is het het Lavans Stadion.

Update (het volledige persbericht van Helmond Sport en Lavans):

Helmond Sport voetbalt voortaan in het Lavans Stadion
Ajax heeft de Arena, Feijenoord de Kuip, het stadion van Helmond Sport heet met ingang van komend voetbalseizoen het Lavans Stadion. Helmond Sport voetbalt voortaan in het Lavans Stadion. Op dinsdag 6 april heeft Helmond Sport met Lavans een contract ondertekend om gedurende een langere periode als stadionsponsor te fungeren.
Voor Helmond Sport is dit contract een grote stap vooruit in het verder versterken van onze organisatie. Wij zijn ontzettend blij dat dit authentiek Helmondse familiebedrijf zich aan ons heeft verbonden. Kwaliteit zoekt kwaliteit. Continuïteit is een pijler van een familiebedrijf, een van de redenen waarom Lavans uitstekend bij Helmond Sport past.
Lavans heeft zijn wortels hier in deze regio en vindt het belangrijk om een bijdrage te leveren aan sociaal-maatschappelijke doelen. Helmond Sport past goed bij deze doelstelling. Voor Lavans is de vorm van sponsoring ook een manier om te werken aan het uitbouwen van de regionale bekendheid, maar ook om landelijke naamsbekendheid op te bouwen.
Lavans richt zich op sanitairhygiëne, vloerhygiëne en bedrijfskledingbeheer. Het bedrijf heeft een kleine 10.000 klanten in heel Nederland, in verschillende branches. Lavans levert serviceconcepten aan bedrijven aan automotive, food, industrie, openbare gebouwen en schoonmaakbedrijven etc. Voor meer informatie: www. lavans.nl.
Er worden geen mededeling gedaan over de financiële details.
.
Antoinette Knoet (Voorzitter Helmond Sport )
Michel Heerkens (Directielid Lavans)

Precies om de eerste regel in het persbericht vind ik het erg jammer.
"Ajax heeft de Arena, Feijenoord de Kuip, Helmond Sport had De Braak." En dat was goed. Helaas is die tijd niet meer.

neee dit kan niet waar zijn
verschrikkelijke naam

Totaal niet verwacht, maar wel een mooie sponsor voor Helmond Sport. Wie vooruit wil, moet soms sentimenten opzij schuiven. Al moet men de clubcultuur altijd blijven bewaken om niet de connectie met de achterban te verliezen.

Het zijn heel veel mensen welke graag de naam "De Braak" zouden willen behouden, waarom is het dan niet mogelijk om het stadion "Lavans Stadion De Braak"te noemen. Zo heeft Helmond Sport de centen van Heerkens binnen voor de reclame en de Helmonder heeft nog altijd met de Braak te maken. Zo zou het toch voor iedereen een goede oplossing kunnen zijn.

@Rolf,
De Braak past volgens mij niet zo goed bij Berkendonk. Dus daarom zal met het wel vast weg laten.

Gewoon afkaffuh deh voetball

Vandaag, precies 10 jaar geleden, maakte Helmond Sport bekend dat de naam stadion De Braak ging verdwijnen.
Nam de clubleiding daarmee destijds een goede beslissing?

@De weblog van Helmond op zondag 29 maart 2020 om 01:00:

Het was een goede promo-zet van Lavans. En wellicht voor vv Helmond Sport financieel aantrekkelijk. In de volksmond bleef het DE Braak.

Terwijl de naam LAVANS ook regelmatig klinkt als het gaat om 'onze club'..

Ziege zage ziege zage

@De weblog van Helmond op zondag 29 maart 2020 om 01:00:

Toen werd er al ingezien dat er geld nodig was, middels een naamsponsor. Helaas heeft het weinig uitgehaald... Ik zou zeggen: Nee

Martijn Smeets

Helmond moet realistisch zijn, het hart zegt ja, maar het verstand zegt....NEE!!

Willem Hegeman

Phoe....Wat interesseert die naam nou.....

Marinus Janssen

In de volksmond is in deze 10 jaar de Braak, de Braak gebleven.

Initiatieven` van sponsoren met liefde voor de club zoals,`Heel Helmond Sport` kan ik alleen maar toejuichen.

De naam is bij de supporters nooit gewijzigd!

@De weblog van Helmond op zondag 29 maart 2020 om 01:00:

Die 2 foto's zeggen alles. Het Lavans-stadion en onze club op De Braak.
Misschien kan het tegenwoordig niet anders.... :-(

Helmond Sport-supporter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: