10reacties

In welke straat bevond zich de fotograaf?Tussenstand:
3 punten: ad én Els
2 punten: case
1 punt:en Tim én Perry Vermeulen én Michiel van Geel én Jan én Mark
-1 punten: én peter én Cees én Patrick én Karel
-1 punt:en Hein (winnaar vorige ronde start met 2 minpunten)

Kijk hier voor meer informatie over De kennisquiz over Helmond.
Kennisquiz 2014 eerste helft
10 reacties
Reageer

Rode beemden?

Ad van dn brand

merelstraat

koekoekstraat

Rivierensingel

Dennerode

Bouvignehof

Gefeliciteerd Els. Het goede antwoord is Dennerode.
In de Rijpelberg in de straat Dennerode maakte José van Belkom de foto’s.
Deze vraag natuurlijk bewust net voor het begin van de maand mei, want 'in de maand mei leggen alle vogels een ei, behalve de kwartel en de griet, die leggen in de meimaand niet.' Maar dit Oud-Nederlandse gezegde klopt echter niet. Sterker, de eerste eileg verschilt per vogel en is afhankelijk van factoren als klimaat en voedselaanbod. Zo is de gemiddelde eilegdatum van insectenetende vogels (zoals de pimpelmees) en zangvogels in de afgelopen 20 jaar met 10 respectievelijk 14 dagen vervroegd. Verder blijkt dat een Branbants spreeuwenpaar dit jaar al op 23 maart met hun eerste ei kwam, een maand vroeger dan gemiddeld.

@ Ad van dn brand, @ Peer en @cees:
Let op dat je bij het geven van een straatnaam de juiste spelling gebruikt. Een spelfout of vergeten hoofdletter betekent automatisch dat je antwoord fout is. Bij Google Maps kun je zien hoe je bij deze kwis de straatnaam schrijft.

@Els op dinsdag 29 april 2014 om 23:25:
Soms krijgen we de vraag hoe iemand zoiets in godsnaam meteen kan weten. Heel soms weten we dat, maar vaak (zoals bij deze) hebben we geen idee. Zou jij het ons en de rest van Helmond eens willen vertellen?

@ De weblog: een opmerking maken over een verkeerde spelwijze en vervolgens quiz als kwis schrijven. Hopelijk was dat sarcastisch bedoeld ;)

Maar wel een terechte vraag, hoe wist je het zo snel Els? Dennerode is nou niet bepaald een druk bezochte doorgaande weg. :)
Gefeliciteerd met het punt!

Deze vraag wist ik direkt omdat ik familie in dit stukje van de Rijpelberg heb wonen. Zo wist ik ook de locatie enige tijd geleden van dat raampje op de Taxusrode..

Ik dacht altijd met het gezegde dat de koekoek en de spriet niet legde in de meimaand. Zo zei mijn vader het vroeger en ik nu mijn kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: