19reacties

De weblog is nu weer beter


De weblog is vanaf vandaag weer helemaal bij de tijd. De onderliggende software kreeg namelijk een vrij stevig update. Als bezoeker en reageerder zul je daar niet heel veel van merken. Alles gaat als voorheen maar dan wel met de onderstaande nieuwe functionaliteiten als extraatjes:

  • voortaan kun je berichten en reacties op de weblog ‘liken’ (zoals bij Facebook),
  • YouTube-filmpjes, tweets en afbeeldingen kun je zelf zichtbaar in de reacties zetten door de rechtstreekse link te plaatsen,
  • de weblogpagina’s laden voortaan zeker 2 tot 3 keer sneller,
  • en (net als de banken, Google, Facebook, Wikipedia, de politie en het digitale burgerloket van onze gemeente) maakt de weblog nu voortaan ook gebruik van een beveiligde verbinding via https. Daarmee is alles wat je hier intypt maximaal beveiligd. 


Ook achter de schermen kregen we, behalve een stabielere omgeving, een flink aantal handige extraatjes. Daarnaast kreeg het uiterlijk van de weblog meteen een (kleine) update.
In totaal werkte onze Technische Dienst (‘s avonds en in weekenden) een maand of 9 aan hetgeen je nu ziet. Niet omdat het zo hard nodig was, maar vanuit de gedachte ‘Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden.’ Ambitieus: “Natuurlijk is de weblog nooit af. We blijven waar mogelijk functionaliteiten toevoegen en de website verbeteren.”
Als redactie willen wij vandaag de TD een keer naar voren halen: bedankt voor het vele goede werk. Hopelijk kan het ook jouw goedkeuring als weblogbezoeker wegdragen. Alles is uitvoerig getest, maar merk je dat er iets niet werkt, fijn als je dat even meldt.

Navelstaren
19 reacties
Reageer

*duimpje omhoog*

Perfect, mijn complimenten!

Werkt allemaal prima , goed werk geleverd !

Wat een goede verbeteringen! Fantastisch!
Complimenten hoor!
Kunnen we ook het exacte aantal likes zien? En wie er likete?
Wel ff wennen aan het (fel) lichte scherm maar dat houdt me wakker denk ik dan maar...

Het ziet er zo gelikt uit dat je bijna zou vergeten dat de weblog door vrijwilligers wordt gerund.

Helden! :)

Michiel van Geel

" Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden"... Tja, dat is iets om even bij stil te staan: beter worden zonder ziek te zijn...
Dat zou natuurlijk mooi zijn.

Het Weblog is er in geslaagd!
Continue verbeteren, altijd de vinger aan de pols en bereid zijn er voor te gaan, in tijden dat anderen vaak al lang slapen tekent de gedrevenheid en doelstelling van het Weblog team. Dan moet je wel gepassioneerd en ambitieus zijn...

Chapeau Weblog van Helmond, het ziet er perfect uit!

Jean Pierre Poppeliers

Het loopt inderdaad allemaal een stuk soepeler.

@Chris én @Piet Tjhu én @dartjan én @Mirjam én @Michiel van Geel én @Jean Pierre Poppeliers én @Erik:
Dank voor jullie mooie woorden! Fijn dat jullie het als eerste reageerders kunnen waarderen. Onze technische dienst zit er na die reacties een stuk relaxter bij. :-) Live gaan blijft toch altijd spannend.

@Mirjam op maandag 11 januari 2016 om 00.32 uur:
Het aantal likes bij berichten staat linksboven en rechtsboven staan de likes per reactie. Geef je een like, dan wordt die daar meteen bij opgeteld. Om dat te zien, dien je de pagina eerst even te verversen.
Wie de likes gaf kun je op de weblog niet zien. In tegenstelling tot Facebook hoeft niemand bij de weblog namelijk in te loggen om te lezen, reageren of te liken. Daarom weet de software niet wie de like gaf.
Maar, we kunnen je wel zeggen dat de weblog alle bovenstaande 7 reacties een like gaf. :-)

@weblog van Helmond maandag 11 januari 15.04

Dank voor het antwoord op mijn vragen.
Het aantal likes werd niet hoger in het bolletje linksboven nadat ik op vind ik leuk had geklikt (maar daarvoor moet ik dus de pagina verversen) en het plusje achter het cijfer maakte dat ik dacht dat er "meer dan" werd bedoeld. Vandaar.
Succes verder!

@mirjam op dinsdag 12 januari 2016 om 11:35:

Graag gedaan en door jouw opmerking is het verwarrende plusje nu verwijderd. Dus jij ook bedankt :-)

Het nieuwe uiterlijk is wel even wennen, maar de site is er zeker op vooruit gegaan. Zeker wat betreft het laden van de pagina's.
Proficiat met het resultaat.

Heeft er echt verder niemand last van rare tekens door het gebruik van aangepaste lettertypes zoals in het, ik noem het maar even top menu, waar home, archief, en tip de redactie, staan? Zo'n exotische browser gebruik ik nu volgens mij ook weer niet :)

@Marcel op vrijdag 15 januari 2016 om 09:26:

Je ziet de iconen niet zo te lezen. Ik heb onze Cross-origin policy aangepast, zie je de iconen nu wel? zelf kan ik de fout op alle bekende browsers niet dupliceren. Welke browser gebruik je? https://www.whatismybrowser.com

td@deweblog.nl

Technische dienst

Hallo TD, dat is inderdaad het probleem wat ik hier ervaar, ik kon niet op het woord komen.

Mijn browser is PaleMoon, (http://www.palemoon.org), ik daar in het forum al gevraagd wat het kon zijn om jullie er niet mee lastig te vallen. Maar ik zie ze tot op heden nog steeds niet.

@Marcel op vrijdag 15 januari 2016 om 13:24:

Inderdaad je hebt gelijk, ik weet nu wat het probleem is.

Onze eigen iconen zie je wel (zoals die van de politieke partijen) maar die van FontAwesome niet. Dat komt omdat deze samengevoegd worden wat blijkbaar dus niet werkt bij PaleMoon.

We gaan op zoek naar een oplossing.

Mocht het jullie ter assistentie zijn, dit was het antwoord van de makers van Palemoon:

This means they are loading custom versions of the FontAwesome font, and also prioritize TTF over WOFF. I guess there's an issue with the TTF version of the font and that it doesn't pass the font sanitizer; TTF should actually be de-prioritized for proper loading of FontAwesome (normally the order is EOT, WOFF, TTF, SVG).

Pale Moon has no issues with FontAwesome (the default start page uses it as well!) but their custom variations are apparently problematic. They may just want to use an official release of it, instead.

En natuurlijk hartelijke dank voor jullie moeite!

@Marcel op vrijdag 15 januari 2016 om 14:27:

Probleem opgelost. Je moet nog wel even je cache leeg gooien (Alt+Refresh).

Geweldig! Goed weekend allemaal en zeer bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: