17reacties

Naw en Vruuger CCXXXVIII


Naw het gebouw waarin sinds 2007 Stadshobbycentrum Het Baken zit.
Vruuger (1980) werd daar ook al heel wat afgefreubeld. Toen zat daar namelijk de Jozefschool. Dit gebouw werd rond 1920 aan de Tolpoststraat gebouwd. Omdat die straat in 1956 werd vernoemd naar de bouwpastoor van de Jozefkerk, heet de straat Naw de Pastoor van Leeuwenstraat.

Fotopersburo van de Meulenhof BV
maakte de foto van Vruuger
Naw en Vruuger
17 reacties
Reageer

Hier heb ik vroeger op school gezeten.

Frank Vincent

Ik ook. Sterker nog: ik woonde pal tegenover dees 'skool'.

Ik ietsje verder, in de Wolfstraat.

Frank Vincent

Ik heb ook op de St. Jozefschool gezeten.
In die tijd zaten er alleen nog maar jongens op die school. Pas in de begin jaren 70 (ik dacht zo in 1973) kwamen er de eerste meisjes.
Ook heb ik er de eerste allochtone jongen zien komen. Het was een heuse bezienswaardigheid. Iedereen ging om hem heen staan om hem goed te bekijken.

Gefröbeld werd er daar in die jaren trouwens niet. Daarvoor moest je naar de Fröbelschool in de Eekhoornstraat.

Ik heb hier ook op school gezeten, vanaf groep vijf, net na de fusie van de Wegwijzer (hier zat ik van groep 1 tot 4) samen met het St. Jozef en de Regenboog. Deze scholen gingen samen verder onder de naam De Uilenburcht.

Mohammed Chahim

ik heb ook op de st.jozef school gezeten in de a klassen vergeet die tijd nooit meer ,woon sinds 1981 in dongen en woon daar ook fijn op de frobel school heb ik ook gezeten we hebben vroeger eerst in de beverstraat no 5 gewoond daarna naar de timmermansstraat 23 ben nu 72 jaar vindt het erg fijn als er nog mensen zijn die nog willen mailen zit nog op f.b. wens iedereen een hele fijne daag toe

ton oosterbos

Ik heb daar ook 6 jaar op gezeten. Ik weet nog dat we links van de ingang met een klein tennisballetje gingen koppen. Als je de muur raakte was het een gool. Ook gingen we van onder het afdak bokspringen mi loele.

karel garenfeld

heb hier mijn schooljaren door gebracht van 1967 tot 1974,leuke gezellige school ,alleen jammer dat dit toendertijd nog een jongens school was de meisje,s school was bij het nonnen klooster achter de st,jozefskerk.zou ondanks dat ik in limburg woon nog wel eens in deze school-gebouw als het nog bestaat willen bekijken.en is er ooit een reunnie geweest voor oud leerlingen????graag reactie,s dan bedankt .

mario van hout

@mario van hout op vrijdag 18 september 2015 om 18:15:

Gisteren stond het gebouw er nog. Volgens mij kun je er zo rondkijken.

op deze school heb ik vroeger opgezeten weet nog mijn heer soeterbroek pallar en meester franssen meester toll

ton oosterbos

Wat zullen jullie die op deze school hebben gezeten begin jaren 70 slechte herinneringen hebben aan het jaarlijkse voetbal Paastoernooi op de Braak m.b.t. jullie angstgegner de Leonardus.
Met knikkende knietjes kwamen jullie telkens het veld op om telkens een dikke jas te krijgen van ons, de jaarlijkse kampioenen!!

Leonardus ai ai ai ai..ai ai!!!! ;-)

Vroeger heette de directeur Hr. Neutkens of zoiets, deze heer woonde in de Hurksestraat 2 waarin ik ook ben opgegroeid.
Althans dat is me verteld.

@Twanneman op donderdag 9 juni 2016 om 13:54:

Klopt precies na de heer Neutkens kwam Theo Driesen.

Uurst mister Neutkens, toen mister Driessen.
Dè ware nog ins skon joare!
En WA te denke van de St. Jozefzangertjes?

prachtig koor de st.jozef zangertjes was bij mister driessen mister neutkens toen mister driessen ware heil skonjoaren veret ik noit mer

ton oosterbos

Ik heb er ook gezeten in de jaren 80 en het was een hopeloos ouderwetse bedoening met leraren uit het jaar nul! Vier keer per dag onze lieve heer van het jruis moeten bidden en alle schoolreisjes en excursies gingen naar kerken.
Geen fijne herinneringen aan deze school met een regelmatig uit zijn panty flippende meester B. die de 1e klas moest bestieren. Verder waren de leraren ook niet veel soeos behalve de lieve meneer Otten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: