3reacties

Naw en Vruuger CXXVIII


Naw in Helmond West in ‘t Haagje de 1e Haagstraat met allemaal keurige woningen. De foto is genomen richting Mierloseweg. Vruuger (1960) zie je nogal wat oude woningen. Rechts op de hoek zit het buurtwinkeltje van “Cis de Wit” oftewel van Van den Meulenhof. In het midden van de straat slagerij Beks en wat verder naar achter zat én zit nog steeds het café De Haagse Rozenknop. Vruuger met  Dommelsch, Naw Bavaria. Naast het café de ijsmakers van Van Melis die hun ijs lieten uitventen met bakfietsen door geheel Helmond.

Naw en Vruuger
3 reacties
Reageer

naast slagerij Beks was ook nog gevestigd Cox met vogelzaden en andere voersoorten

Hallo Weblog van Helmond,

Met veel interesse naar jullie foto's van naw en vruuger gekeken. Ben zelf op zoek naar foto's uit de 3e Haagstraat / Schoutstraat. Mijn vader, ooms en tantes hebben er tot 22 juni 1950 gewoond.Het betreft 3e Haagstraat 3 / Schoutstraat 21, maar ook foto's van andere woningen in en om de 3e Haagstraat zijn me dierbaar. De familie wordt steeds kleiner, mijn informatiebronnen steeds schaarser. Zag op één van jullie foto-bijschriften het ijs van Van Melis, dat klinkt me bekend in de oren. Mijn vader had het ook vaak over Tid Nooten (weet niet zeker of het zo goed geschreven is?) en andere legendarische figuren in deze volkswijk.
Wie kan me helpen met foto's of verhalen?

Marc van den Berkmortel
Americaanseweg 52
Horst
0773981417

Marc van den Berkmortel

ja ik weet niet of dat kan maar ik ben op zoek naar fotos van de ijscoventers van van melis ,,om dat mijn vader daar 25jaar ijsco voor heeft verkocht (gefent ) misschien is er ergens nog n foto te vinden zou ik heel leuk vinden dje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: