4reacties

Naw en Vruuger XXV


Op de hoek Beelsstraat en Hemelrijksestraat stond Vruuger (1982) de Hemepro. Voorheen bekend onder de naam Melkfabriek De Eendracht. Alleen de naam van dit wooncomplex (De Eendracht) herinnert Naw nog aan die melkfabriek daar.

Naw en Vruuger
4 reacties
Reageer

Iedere keer als ik een foto zie dan heb ik vaak geen flauw idee meer wat daar gestaan heeft en het leuke vind ik dan dat als je de vruugere foto ziet er weer herkenning is. En bij deze is dat niet eens zo heel lang geleden, zo zie je dat je het vruugere snel kwijt bent.

@ Weblog, Solveg, Misschien leuk om na elk jaar of 2 jaar een pocket boekje, met alle foto's en een stukje historie, uit te brengen voor de verkoop. Deel 1 t/m......

Wij hebben het er wel over gehad, er komt wel iets maar anders dan een boekje.

Zoals de vaste lezers van dit weblog weten, heb ik een hele tijd vlak achter het melkfabriek gewoond. Ik kan je zeggen dat, zeker in de zomer, dat niet plezierig was. Het stonk er dan altijd naar zure melk, en we hadden bijna altijd "krentenbrood" op tafel, zoveel vliegen zaten er op.
Toen wij er pas woonden kwamen de boeren hun melk nog zelf brengen. Ze reden dan met de tractor met aanhanger, met daar op de melkbussen, door de straten in de buurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: