7reacties

Naw en Vruuger XXXIII


Naw staat aan de Weg op den Heuvel het appartementencomplex ’t Cour, Vruuger stond daar de Ambachtschool. De datering van de Vruuger-foto is ons onbekend. Wie het weet of (ongeveer) denkt te weten mag het zeggen.
Overigens is de vervangende nieuwe ambachtschool aan de Keizerin Marialaan inmiddels ook weer gesloopt. Die maakte plaats voor het ROC Ter Aa.

Naw en Vruuger
7 reacties
Reageer

Is dit vlak bij het spoor....MM hoe moet ik het anders uitleggen aan de recterkant zit de sociale dienst??

Ps mooi gebouw de oude ambachtsschool, maar voor mijn tijd, ik heb op de LTS bij de keizerin marialaan gezeten.

Toen 't Cour net klaar was dacht ik als ik over de Traverse reed dat het een gevangenis was. De oude foto lijkt me uit begin 1900.

@Vital
Dit gebouw ligt tussen het politiebureau en de ING. Ik zie het meestal vanaf de Traverse, maar dit is de achterkant van dit complex. Of de voorkant, net wat je wil.

johan.. ik dacht precies hetzelfde.. ook ik vind het er als een gevangenis uitzien.

Klorriemorrie

Bedankt Johan, het was niet het gebouw wat ik in gedachte had, dat staat er tegenover(staat vermoedelijk de fotograaf). Maar ik zat in de buurt :D

de school is geopend in +/_1963. mijn broer is hier toen na de lagere school opgekomen.

phemia kuijpers

Mijn vader (geb. 1933) kent de ambachtschool van vroeger en Rien Kuypers (toen zoon van de directeur). Rien heeft in de oorlog enkele maanden bij mijn vader gewoond om aan te sterken tijdens de oorlog. Ze hebben samen een vliegtuig bij hun boerderij zien neerstorten en om die reden ben ik op zoek naar Rien, hij is geboren rond 1931. Weet iemand of Rien nog leeft en zo ja waar ik hem kan bereiken? Ik weet dat mijn vader dit zeer op prijs zou stellen.

Ellen Berkvens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: