1reactie

100ste Deelnemer Stadsleerbedrijf


Vanmiddag bracht wethouder Nathalie van der Zanden een bezoek aan woonzorgcentrum Savant Alphonsus om daar de 100ste deelnemer van het Stadsleerbedrijf in het zonnetje te zetten. Deze deelneemster helpt mee bij crea-middagen van ouderen. “Het is goed om te zien dat de ervaringen van deelnemers positief zijn, ze doen weer mee en ontwikkelen zichzelf. Goed om te horen dat ook hier een mooie leerplek beschikbaar kwam en er een goede match is met de deelneemster vanuit het UWV” aldus de wethouder.
Het Stadsleerbedrijf is er voor mensen die niet op korte termijn aan het werk kunnen. Wanneer een deelnemer zich aanmeldt, kijkt een coach samen met de deelnemer naar een passende leerplek. Daar kan de deelnemer ervaring opdoen, een certificaat halen en nieuwe mensen leren kennen. Het Stadsleerbedrijf heeft diverse leerplekken in de stad, zoals helpen met leuke activiteiten bij een woonzorgcentrum of onderhoud doen aan de skatebaan in de wijk. Het Stadsleerbedrijf is in juni 2016 gestart en is een samenwerking van onder andere de gemeente Helmond, LEVgroep, Senzer, UWV en andere organisaties in de stad.
Deelnemers krijgen een leerplek die aansluit bij hun wensen en waar mogelijkheden zijn om zich verder te ontwikkelen. Leren, ontwikkelen en ontmoeten staat daarbij centraal. Monique van Wieringen, coach bij UWV: “Belangrijk is ook dat we in contact blijven wanneer een deelnemer gestart is zodat we ze ook goed kunnen ondersteunen. Het is goed om te zien dat dat op plekken in de stad goed bevalt, zowel bij deelnemers als bij de maatschappelijke plekken.”

Nieuw Helmonds nieuws
1 reactie
Reageer

Update:
Deelnemer 250 Stadsleerbedrijf: Ipad spelletjes met dementerende ouderen
Robin van den Eijnden is de 250ste deelnemer die onlangs aan de slag ging voor het Helmondse Stadsleerbedrijf. Hij begeleidt bij de Pannehoeve activiteiten en speelt spelletjes op de Ipad met ouderen met dementie.
In februari zette wethouder Nathalie van der Zanden de 100ste deelneemster van het Stadsleerbedrijf in het zonnetje, zie hierboven. Intussen zijn er 31 studenten aan de slag voor de zorg en gemaksdiensten en startte er in 2017 zo'n 125 deelnemers. Met een 60-tal leerplekken bij 40 Helmondse maatschappelijke organisaties die zijn aangesloten bij Stadsleerbedrijf, hebben deelnemers ook wat te kiezen. De opdrachten variëren van woonzorgcentra en wijkhuizen, van Zorg en Gemaksdiensten voor ouderen tot het onlangs gestarte Klussen Team Buiten. Van alle deelnemers die zijn gestart, hebben een 20-tal deelnemers hun traject afgerond. 8 Hebben een baan gevonden of zijn gestart met een integratietraject, 3 zijn bezig met een opleiding, 8 hebben regulier vrijwilligerswerk gevonden en 3 mensen zijn een vervolgtraject aangegaan bij het Stadsleerbedrijf. Een stuk of 5 deelnemers zijn uitgevallen tijdens het traject.
Zowel de deelnemers als deelnemende organisaties zijn erg positief over hun traject en de persoonlijke effecten, aldus de gemeente. Dat gaat van verbetering in opvoeding, ondersteuning met brieven en schuldhulpverlening, taalles en taalmaatjes, het belang van een verzorgd uiterlijk. Ook hielden 2 deelnemers intussen een eigen expositie. Deelnemers leren ook beter voor zichzelf opkomen of hun eigen huishouden beter structureren of professionele hulp accepteren. Stadsleerbedrijf biedt deelnemers kansen voor talentontwikkeling. Zo heeft een deelnemer met een uitkering samen met een schuldhulpverlener een training voor andere deelnemers verzorgd.
Geïnteresseerden kunnen iedere dinsdag tussen 15.00 en 17.00 uur terecht bij het Stadsleerbedrijf inloopcafé (LEVgroep). Meer informatie is te vinden via stadsleerbedrijf@levgroep.nl, 0492 - 59 89 89 of de website. Het Stadsleerbedrijf is een samenwerking van onder andere de gemeente Helmond, LEVgroep, Senzer, UWV, GGZ, SMO en vele andere organisaties in Helmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: