4reacties

Vrijspraak Helmondse voor 200 kg hennep


De rechtbank Oost-Brabant heeft vandaag een 25-jarige man uit Eindhoven veroordeeld voor het aanwezig hebben van ruim 200 kilo hennep (straatwaarde 700.000 euro). Hij krijgt hiervoor een gevangenisstraf van twaalf maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Zijn partner, een 23-jarige Helmondse, werd vrijgesproken van het bezit van hennep en de handel in drugs.
Op 2 juni kregen agenten een melding van een hennepgeur in een berging van een flat in Helmond. De agenten troffen in de berging sporttassen aan met in totaal ruim 200 kilogram hennep. Volgens de advocaat van de verdachte had de politie niet het recht om de berging binnen te vallen zonder schriftelijke machtiging. En daarom moet de aangetroffen hennep van het bewijs worden uitgesloten omdat het onrechtmatig verkregen is. De rechtbank oordeelt dat er voor het betreden van de berging geen schriftelijke machtiging nodig was, omdat het hier geen woning betrof. Vanwege de sterke hennepgeur konden de agenten redelijkerwijs vermoeden dat er hennep in de berging aanwezig was. Zij hadden het recht om de berging te betreden en de sporttassen in beslag te nemen.
Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank er rekening mee dat hennep een gevaar kan opleveren voor de gezondheid van de gebruikers. Daarnaast gaat de handel in hennep steeds vaker gepaard met andere, ook zware vormen van criminaliteit. De rechtbank rekent dit de verdachte zwaar aan. In het voordeel van de verdachte weegt de rechtbank mee dat de man de laakbaarheid van zijn handelen inziet.

De volledige uitspraken van de rechtbank voor de vrouw en voor de man.

Nieuw Helmonds nieuws
4 reacties
Reageer

Waarom hij alleen straf?
Zij verdiend net zo goed een straf.
De hennep is toch bij haar gevonden?

Als mensen eerst eens lezen voordat ze gaan reageren dan zou de wereld er een stuk beter uit zien. De vrouw had hier helemaal niets mee te maken en daarom is zij vrijgesproken.

Neen ik lees dat zij vrij wordt gesproken omdat de vereiste machtiging tot binnentreding er niet was, WEL was er sprake van HAAR berging en indringende wietgeur.
Dus onbegrijpelijk dat ze wordt vrijgesproken, de zoveelste dwaling van de rechterlijke macht

Saillant detail in het vonnis:
De veroordeelde man zag de bui al hangen en bekent even enige schuld want "hij ziet het zogenaamd in" en de rechtbank trapt weer in dit verhaaltje.
Dus als je goede acteur bent kun je je criminelenactiviteiten voort blijven zetten in ons fantastische landje.

Goh, hoe zou het toch komen dat de handel in wiet zo aantrekkelijk is???
En Helmond wiet stad wordt genoemd.
Omdat er bijna geen STRAF op staat, pffffff wat een lachertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: