8reacties

13 Overtredingen bij 5 woningen


Vanochtend heeft het Helmond Interventie Team (HIT) een controleactie uitgevoerd bij 5 woningen in de Binnenstad, Helmond-Oost, Brouwhuis en Helmond West (2x).
Aan deze HIT-controleactie namen de politie, brandweer en de gemeente Helmond deel. Zij constateerden de volgende 13 overtredingen:
• 1 keer te veel bewoners zonder kamerverhuurvergunning
• 2 keer een sterk vervuilde woning aangetroffen
• 3 keer sociale zekerheidsfraude
• 4 keer adresfraude
• 1 keer overtreding van de Leerplichtwet
• 1 keer gestolen goed aangetroffen dat in beslag is genomen
• 1 keer onverzekerd voertuig op openbare weg aangetroffen en in beslag genomen.

Nieuw Helmonds nieuws
8 reacties
Reageer

Handhaven blijft de beste methode om onrechtmatigheden op te sporen. Als je de overtredingen zou kapitaliseren dan wordt de gemeenschaap achter beflest!
Nou begrijp ik niet goed de overreding m.b.t. sterk vervuilde woning. Ik weet niet of daar de APV of BW daar regels voor heeft ingevoerd ? Buitenshuis kan ik me nog voorstellen. Gr. Hans Andhaver

Rijdt maar eens rond en kijk maar eens naar de witte kentekens, pak dat maar eens aan.

@berry op donderdag 28 augustus 2014 om 13:40:

Een sterk vervuilde woning kan gevaar opleveren voor de volksgezondheid. Er komt allerlei ongedierte op af, en daar krijgen de buren dan ook last van.

@Noud op donderdag 28 augustus 2014 om 17:46:

Noud dit had ik ook allemaal kunnen bedenken maar ik dacht dat iemand kon vertellen vanuit welke wetgeving ( B-Wetboek ? ) - of gemeentelijke APV dit komt en dat handhavers hier tegen kunnen optreden.
Berry

Wat dacht je van goed bedoelende dieren liefhebbers die dagelijks brood strooien voor vogels en katten. Ze trekken veel muizen en ratten aan. Dit zou ook strafbaar moeten zijn. Al eens gehoord hoeveel ratten er in Helmond zijn? (nee ik doel niet op ambtenaren). Zelf heb ik er diverse gezien in de omgeving van het kanaal en de spoorzone.

Beste Wilhelmus;

Er zijn meer ratten op twee benen dan die op 4 poten, die onze samenleving kwaad doen. Dieren hebben al duizenden jaren de mens geen vlieg kwaad gedaan. Wat de mens zelf doet is alles wat mooi isvernietigen. Je moet eens kijken langs het kanaal en in Helmond-Noord b.v wat daar aan rotzooi dagelijks weggesmeten wordt. Vaders, moeders die er niets van zeggen dat hun kroost eten en dergelijke op straat van zich af gooit. Kijk maar eens in de brandgangen b.v. wat daar aan rotzooi ligt. Trouwens, diezelfde ouders kunen er ook wat van. Dat trekt dieren aan, niet door het strooien van brood of voer wat vrijwel meteen door beesten wordt opgegeten. De mens zelf nogmaals heeft de hele aardbol vervuild. Daar hebben dieren die dagelijks door diezelfde mens gekweld worden geen schuld aan. Iemand die zoiets schrijft als de Hr. Wilhelmus is vermoed ik geen dierenvriend...En mensen die niet van dieren houden, daar kijk ik altijd voor uit.

@Hr. Twan Peeters, Ik ben wel een dierenvriend maar wil voorkomen dat de verkeerde soort de overhand krijgt. Dieren voeren is prima, maar er wordt te vaak overmatig voer gestrooit. Kijk naar het hoekje voor katten tegenover het oude postkantoor op de watermolenwal. Te vies om in de buurt te komen. Er staat zelfs een bordje bij verboden voor honden. En wat betreft de rotzooi in de berm en brandgang etc. daarin heb U gelijk. Wie zal dat ter hand nemen? Honderden vuilnis bakken in de stad, maar toch menen mensen dat ze de rommel er maar netjes naast moeten gooien. Een groot aantal mensen van de gemeente hebben aan dagtaak aan het schoonhouden van de stad. Als dit niet zou gebeuren zouden we een echte ratten en muizenplaag hebben. Het spijt me als ik U op de staart heb getrapt, maar ik vindt het prettig dat U opkomt voor alle dieren. Wordt tijd voor een partij Van de Dieren.

Tja Wilhelmus,

Hier ligt de taak van de dierenambulance waarvan wij hier weten dat deze vaak in gebreke blijft. Ze mogen zelfs niet over de grensstreek heen om dieren te redden van verdrinking, kwelling, mishandeling, of hongersnood. Voorbeeld: Mijn vrouw en ik voeren een aantal zielige katten in het buitengebied van Helmond. Daar lopen er 4 rond die de dierenambulance niet mag ophalen, heel triest dit en te gek voor woorden, omdat het buiten hun territorium valt. De ambulance in die omgeving doet dus totaal niets. Dieren weten nl niet dat er grenzen zijn, die willen geholpen worden. En wat mensen betreft, zoals ik al aangaf, ze zijn te beroerd om de rotzooi die ze zelf maken op te ruimen. Laat staan voor elkaar iets doen. Woningbouwvereniging Volksbelang geeft bijna een ton per jaar uit om de brandgangen in de wijken van Helmond-Noord schoon te houden. Dit wordt allemaal verhaald op de huurders, daar staan die gasten dus niet bij stil. En wat overlast van katten betreft , ik weet de plek die jij noemde. Ook weer de schuld van 'mensen' die liever die kar in de supermarkt vol bier en andere rotzooi laden, dan hun kat voor een paar tientjes laten steriliseren. Ze willen veelal een dier voor wat eigenlijk, om ervan te houden of tijdelijk speelgoed? Na een tijd worden die stumpers de straat op gegooid en ze moeten maar zien. Iemand die echt van dieren houdt gaat hier zo niet mee om. Daar kunnen wij van meepraten omdat we er in jaren tientallen hebben opgevangen en ze weer een plaatsje hebben bezorgd. En de ratten in elke omgeving? Voor een deel ook veroorzaakt door mensen die er de trent op na houden, sinds een aantal jaren, om hun voor en achtertuin van beton te maken. En de gemeentes hielpen daar al eerder aan mee door alles wat natuur en fauna heet weg te kappen voor .....juist beton! Huizen en flatgebouwen kwamen en komen in de plaats van bomen, struiken en meer mooie natuur. Dan vind iedereen het gek dat het water (klimaatverandering) en de dieren vanzelf naar de mensen toe komen. Hier in Noord barst het van de ratten en konijnen, tientallen! Moet je de bundertjes eens zien langs het kanaal hoe dat er uitziet, een echte broedplaats voor dieren. Waar moeten ze heen, omdat weer de 'mens' er voor gezorgd heeft dat ze geen leven (meer) hebben. Als wij mensen eens beter op onze (eigen stukje) aarde gaan passen zou het wellicht beter kunnen worden. Ik ben echter bang dat we in deze maatschappij van, eerst ik, te veel egoisme, met te weinig voor, door en met elkaar, een hele moeilijke tijd tegemoet gaan. En dan druk ik me nog bescheiden uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: