12reacties

15 Dode eenden in vijver Warandepark


Gisteravond werden er in totaal 15 dode eenden in de vijver van het Warandepark aangetroffen. Dat aantal vernamen we vanochtend van de dierenambulance. Zij konden 1 levende eend uit het water halen. De dode watervogels lagen te ver van de vijveroever. Daarom werd om 20.37 uur de brandweer ingeschakeld om de dode eenden uit het water te halen.
In de vijver is blauwalg aangetroffen volgens het bord (zie de foto rechts) waardoor de eenden zouden zijn overleden. Opvallend is echter dat de Warandevijver in het actuele overzicht van waterschap Aa en Maas (met daarop naar eigen zeggen alle locaties met blauwalgen) niet wordt vermeld.
Pim Verkoelen maakte gisteravond de bijgaande foto’s.

In de reacties hieronder staat een update.

Nieuw Helmonds nieuws
12 reacties
Reageer

Hebben ze slecht opgelet als er 15 dood zijn door de blauwalgen.

Frank Vondey

Triest, betalen de inwoners niet genoeg belasting aan het waterschap om wateren gezond te houden, pomp of waterfontein er in zodat die blauwalg niet zo kan groeien, of denken ze met een bordje van Blauwalg erbij te zetten dat de eenden kunnen lezen... arme eendjes...

Hannie van Loon

Blauwalg komt in Helmond veel meer voor dan op de plekken waar nu onderzoek is gedaan (kaart waterschap Aa en Maas). Met name in water dat niet of bijna niet stroomt in combinatie met de hoge buitentemperaturen, is deze bacterie te vinden. Een voorbeeld: de gracht van Binderen die in contact staat met de Oude Aa die langs de ijsbaan stroomt. Daar is elk jaar sprake van blauwalg en toch laten de mensen in die waterpartij de hond zwemmen. En wat te denken van het kanaal dat om sommige plekken helemaal groen ziet van de algen. Wellicht is dat ook een onderzoek waard of moeten er eerst mensen / dieren ziek worden?

Hanneke Hegeman

Tis elk jaar t zelfde hier bij die vieze vijver.. slecht onderhouden door de gemeente

Diana Klokgieter

Covid19
Alle eenden ophokken, zoals de politiek met ons wil doen.

Laat ze de vijver aan de vondellaan ook maar eens nakijken. Liggen ook een boel dooie eenden en vissen

Kim van Zanten

Zielig volk dat om alles en niets meteen de gemeente de schuld geeft.
Als men eens zelf begon met minder brood in het water te gooien....

Bart, helemaal met je eens. Van alles roepen zonder enige kennis van zaken.

Het water stonk al weken daar Germ ,

Update:
De diverse dieren die in en rond de vijver van Stadspark de Warande dood gevonden zijn, kwamen vermoedelijk om het leven door botulisme. Of ze daadwerkelijk zijn besmet staat nog niet vast. Dit wordt nog onderzocht zo liet de gemeente vanmiddag weten naar aanleiding van ons bericht gisterochtend.
Botulisme is een besmettelijke vorm van voedselvergiftiging en kan gezondheidsklachten veroorzaken bij mens en dier. De bacterie die botulisme veroorzaakt kan zich snel verspreiden, bijvoorbeeld als er dode dieren in het water liggen of als het water warmer is dan 20 °C.
Geadviseerd wordt om contact met het water te vermijden tot de waarschuwingsborden verwijderd zijn, honden en andere huisdieren uit de buurt van het water te houden. Zie je eventueel dode dieren, raak ze niet en geef het telefonisch door via 14 0492.

Blijft raar dat er ineens 15 dode eenden in de vijver liggen.
Zijn er dinsdag nog geweest,toen leek er niets aan de hand.
Kan vlug gaan dan

Danielle Donck

Niet alleen in de warande, wat denk je van de rest van de wateren in helmond 😡😡😡, gisteren 06-08 weer een stervende eend en een aantal dode eenden en een grote rat uit het water gehaald, er zijn niet veel eenden over bij ons.
Zie mijn verhaal hieronder, dit is geplaatst op Ditishelmond Facebook pagina;
Dierenambulance en dierenasiel helmond, dank jullie wel voor het ophalen van de zieke en dode eenden wederom, 3 bijna volgroeide jongen van dit jaar en 1 ouder mannetje
En er liggen nog meer dode dieren, ratten, kuikens, vissen en de rest wat we niet zien
Ieder jaar is het hetzelfde liedje, eenden sterven hier een verschrikkelijke dood of door vergiftiging of aan botulisme.
Wanneer maakt de gemeente of wie hier verantwoordelijk voor is de sloot aan het convent bij de leonardus scouting een keer goed schoon, het is gewoon verschrikkelijk als ieder jaar de jongen die groot zijn geworden na een paar weken dood in de sloot liggen,
Wanneer houdt dit op
😪😪😡😡
26-07-20
Wederom weer een sterfgeval en nog een levende, weer de dierenambulance gebeld 😪
Laar dit bericht zo veel mogelijk rondgaan aub dat hier iets aan gedaan wordt, dank jullie wel

Senta Diesveld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: