14reacties

27 Dozen appels voor 27 basisscholen


Net als in heel Nederland, werd ook op veel Helmondse basisscholen vanochtend het eerste uur geen les te geven. De leraren voeren actie  voor meer salaris en minder werkdruk.
Alle 27 Helmondse basisscholen kregen vanmorgen een doos appels van de Helmondse PvdA. Met het uitdelen van die voornamelijk rode appels doet die partij een appèl op de Haagse politiek en het kabinet om middelen vrij te maken om tegemoet te komen aan de oproep vanuit het basisonderwijs. “De kanjers die daar elke dag werken verdienen het, onze kinderen verdienen het” aldus de PvdA.

Nieuw Helmonds nieuws
14 reacties
Reageer

Op zich natuurlijk een aardig gebaar. Maar toch heb ik er een onbestemd gevoel bij. PvdA heeft toch een aantal jaren in het kabinet de mogelijkheid gehad om de rechtspositie van de docenten in het basisonderwijs te verbeteren. Ik vind dit toch wel erg ruiken naar misplaatst opportunisme.

Henk van den Brule

@Henk van den Brule

Was de MOGELIJKHEID er geweest dan zouden zij dat ook zeker gedaan hebben!
(en de appels roken heerlijk)

NU weer aan het werk dan want er is al lang genoeg gelummeld

@Henk van den Brule

Pagina 112 van teletekst al gezien?
PvdA zet geen handtekening onder begroting als er niets gedaan wordt aan de lerarensalarissen!
Ruikt niet alleen goed, klinkt niet alleen goed, is gewoon goed, voor de leerkrachten dus! En de kinderen :-)

Ach, over enkele weken kunnen de leraren 6 weken bij tanken tot de herfstvakantie.

Komt goed!

@ Patrick

Precies dat achterhaalde geouwehoer over vakanties is dé reden om na 10 jaar op de nullijn eindelijk eens wat te doen aan 20 % salarisverschil met vergelijkbare beroepen (4 jaar HBO). Wie zich verdiept in wat er nu écht concreet van die vakanties overblijft buiten administratieve rompslomp wegwerken om, heeft recht van spreken. Helaas is onderwijsvolk verschrikkelijk plichtsgetrouw en veel te braaf. Een uurtje staken...
Ik sloeg de krant open en lees dat de regels voor de bonuscultuur versoepeld gaan worden (voor de echte graaiers dus). Lekker VVD blijven stemmen, Nederland.

Lekker zo'n bespoten appeltje uit Zuid-Tirol..... waren de Helmondse appeltjes niet goed genoeg???

Bring weed not apples

@Bring werd not appels

Hoe kom je nou bij Tirol?
Deze appels kwamen van zuidoost Brabantse bodem!

En @Patrick

Misschien moet je eens gaan kijken in die lange vakanties hoeveel mensen er op school ( of thuis aan het voorbereiden) aan het werk zijn.
Leerkrachten maken erg lange dagen en nemen dan nog veel werk mee naar huis! Dat verdient waardering, geen zuur of jaloers geneuzel

@Mirjam op vrijdag 30 juni 2017 om 12:21:

En van mijn overbuurvrouw hoorde ik 's avonds dat ze ook nog lekker waren. :-)

@Mirjam op vrijdag 30 juni 2017 om 12:21:

Kijk even op de blauwe dozen: staat er echt duidelijk Süd Tirol...... Fotootje op website van pvda Helmond is ietsjes duidelijker.

http://pvdahelmond.nl/2017/06/

Bring weed not apples

@Mirjam op vrijdag 30 juni 2017 om 12:21:

Ach mijn kind mag in de zomervakantie ook doorwerken door te weinig gekregen lesuren waardoor de benodigde lesstof boekjes niet af zijn. Wie betaald mij voor de ondersteuning die ik hiervoor moet geven? De school kan mooi noteren dat ze de uren gehaald hebben, lesstof gedaan hebben toch?

Maar met ruw weg 55 vakantiedagen per jaar is het niet meer dan logisch dat een leraar ook thuis moet werken en in de avond om aan het benodigd aantal aantal werkuren te komen per jaar om zijn of haar loon garant te stellen.

Een ander zal het moeten doen met het wettelijk minimum aantal vakantiedagen in 3 ploegen dienst en misschien met het minimum loon en een half jaar contract. En dan niet denken dan had die persoon maar een 'vak' moeten leren, die persoon werkt net zo hard of harder maar als die schreeuwt staat hij/zij bij het UWV enigste verschil misschien is dat die persoon zichzelf niet vast geleerd heeft in één beroep.

Maar leraar zijn is dus zo'n zwaar beroep dat er meer loon en minder uren nodig zijn om goed te presteren, juist duidelijk die mening deel ik dus niet. Laat staan de dreiging om een week de school te sluiten als actie over de ruggen van kinderen.

Ik vergelijk dit met dezelfde groep die een aantal jaar terug schreeuwde om cultuur, (waar ook kinderen en scholen voor gecharterd werden) die schreeuw duurde net lang genoeg tot de inkomens van de boven(modaal) laag weer veiliggesteld was.

Veel herrie en daarna veel stilte.

@Patrick

Met alle respect voor alle hardwerkende mensen die werken in ploegendienst: je moet geen appels met peren vergelijken. Zoals ik ook al hierboven aangaf, heeft een leerkracht vier jaar HBO-studie afgerond. Het salaris van leerkrachten is al jaren structureel 20 % lager dan dat van HBO'ers met ieder ander beroep (waarbij vakantiedagen gewoon extra uitbetaald worden overigens). Al jaren wordt dit normaal gevonden, maar dat is het dus totaal niet. Als een afgestudeerde leerkracht in het bedrijfsleven gaat werken, verdient ie het dubbele.

Overigens zijn er in de politiek steeds meer mensen, Patrick, die het de normaalste zaak van de wereld vinden, dat (ongediplomeerde) ouders voor de klas gaan staan of mensen uit het bedrijfsleven met behoud van salaris. Hoe serieus neem je het onderwijs dan nog?

@Job op vrijdag 30 juni 2017 om 16:46:

Dat is het probleem het zijn geen appels en peren, maar we leven nu eenmaal in een boerderij der dieren en deze discussie is eigenlijk niet relevant aan dit onderwerp.

Ik heb nooit begrepen waarom het ene beroep meer zou moeten verdienen of juist minder. Misschien ben ik daar te socialistisch voor of heb ik er niet de juiste diploma's voor gehaald om het te begrijpen.

Een hoger salaris en minder werkdruk dat een onderwijzer overwerkt is, is duidelijk. Een wens zo onhaalbaar dat als het lukt het ergens anders verkeerd moet gaan zonder structurele wijzigingen in het onderwijs en de organisaties daarom heen.

Ja andere HBO beroepen verdienen meer en onderwijzers staan blijkbaar onderaan de HBO inkomensladder maar dat is dan weer peren met appels vergelijken.

Dat het onderwijs dramatisch anders moet van begin tot eind, dat is zeker. Maar voor persoonlijk gewin waaruit deze actie boven in het land is ontstaan voor meer inkomen en minder werkdruk is niet synoniem voor verbetering van het onderwijs vak als leraar, dat zijn twee verschillende problemen die nu zijn samengevoegd om de actie meer kracht bij te zetten.

Misschien dat u leraar bent, zo ja dan wens ik u veel succes, maar uw mening hierin deel ik niet en roep vooral op om als school meer te staken op administratieve onderwijs taken waar de overheid en andere instanties om vragen.

@ Bring weed not apples vrijdag 30 juni 13.36

Ahhhh! Vandaar... de appels hebben we vanuit een koelloods bij de boomgaard zelf gekocht. Philips Fruittuin om precies te zijn. We kregen diverse doosjes mee van verschillende grote en van verschillend fruit. Daarin hebben we de appels verdeeld voor de 27 scholen. Die doosjes hoorden dus niet bij deze heerlijke Brabantse appels maar dienden slecht als verpakking voor het vervoer ;-)
Jammer dat ik zelf geen foto kan plaatsen hier anders kon ik je een foto tonen met de verscheidenheid aan dozen.

en @ Patrick

Ik weet niet waar jouw frustratie vandaan komt maar ik vind je reacties erg zuur. Geef mij dan maar een zure appel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: