1reactie

3 Design-awards voor GBO


Het Helmondse GBO Design werd afgelopen weekend voor 3 ontworpen producten onderscheiden met de GIO award, de prijs voor Goed Industrieel Ontwerp. Komende dinsdag tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven worden de awards feestelijk uitgereikt.
Zowel bij de consumentenproducten als professionele producten vielen hun ontwerpen in de prijzen:

  • de Fancom Lumina, een innovatieve serie regel- en bedieningsunits voor de intensieve veehouderij;
  • de Ergonomique Ergo U, een monitorverhoger die een ergonomische werkhouding mogelijk maakt;
  • de Bentlon Podo S. Deze compacte pedicureapparaten van Bentlon combineert functionaliteit en design en is daarmee, aldus GBO, grensverleggend in de huidige markt.

Niet de eerste keer overigens dat dit designbureau GIO design-awards krijgt. Vorig jaar vielen ze maar liefst 7 keer in de prijzen. “Het feit dat een objectieve jury ook onze nieuwe ontwerpen weer bekroont, is een prachtig bewijs van de constante kwaliteit van ons werk. We zijn hier dan ook enorm trots op” zegt Jeroen op ten Berg van GBO. GB) Design is vanaf 1997 in Helmond gevestigd. In augustus schreef Jeroen een veel gelezen goed-nieuws column over een bijzondere stad.

Nieuw Helmonds nieuws
1 reactie
Reageer

Nooit gehoord van deze prijs, dus weet ook niet of jury objectief is, maar lijkt mij meer eigen kleine clubje (zeker als je steevast in prijzen valt) of is het zo triest met Nederland gesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: