2reacties

3 Helmonders veroordeeld voor inbraken op campings in Heeze en Mierlo


De rechtbank veroordeelde vandaag een 30-jarige man uit Helmond tot een gevangenisstraf van 180 dagen, waarvan 110 dagen voorwaardelijk, en een taakstraf van 200 uur. Hij pleegde 6 inbraken op campings en bovendien stal hij scooters en fietsen. 2 Helmondse broers (20 jaar) en Geldrop (26 jaar) krijgen voor hun aandeel bij de inbraken een taakstraf van respectievelijk 120 en 100 uur en beiden krijgen een voorwaardelijke celstraf van 4 maanden.
De mannen braken in 2013 tussen oktober en december 2 keer in op een camping in Mierlo en 4 keer op een camping in Heeze. Ze gingen caravans en bijbehorende schuurtjes binnen en namen onder meer gereedschap en televisies weg. Bovendien haalde de 30-jarige man in Geldrop, Mierlo en Helmond 6 scooters en 3 fietsen weg.
De rechtbank overweegt dat de inbraken in de caravans uiterst vervelend zijn voor de slachtoffers, aangezien dit een plek is waar zij zich veilig wanen. Dergelijke inbraken brengen materiële schade en overlast met zich mee. De verdachten hebben de inbraken gepleegd voor het geld en hebben zich niets aangetrokken van de gevolgen voor de slachtoffers. De rechtbank houdt er in het voordeel van de 30-jarige verdachte rekening mee dat hij functioneert op een licht verstandelijk tot zwakbegaafd niveau. De rechtbank koppelt aan zijn voorwaardelijke straf een aantal bijzondere voorwaarden. Zo moet hij zich laten behandelen bij een zorginstelling en meewerken aan begeleiding om zijn financiële situatie te verbeteren en aan een intake van een traject voor begeleid wonen. Ook in het geval van de 26-jarige man houdt de rechtbank er rekening mee dat hij verstandelijk beperkt is. Aan zijn voorwaardelijke straf koppelt de rechtbank onder meer de bijzondere voorwaarde dat hij moet deelnemen aan gedragsinterventie.

Nieuw Helmonds nieuws
2 reacties
Reageer

zo verstandelijk beperkt zijn ze toch niet dat ze bijvoorbeeld hun buit laten bestaan uit bijvoorbeeld oude kranten. Stelen blijft stelen en dus zorgen dat ze het NOOIT meer doen, en niet gaan pamperen in zorginstelling terwijl onze ouderen thuis creperen.

Kijk, ben je al "voorzien" van een IQ van niks (licht verstandelijk tot zwakbegaafd niveau), wordt je ook nog eens getrakteerd op een behandeling in een zorginstelling of moet je deelnemen aan gedragsinterventie. Dat kost de maatschappij, dus ons - de belastingbetaler - ook nog eens (extra) geld. Er is heel wat scheef gegroeid in onze huidige maatschappij. Ze moeten die gasten zich in het zweet laten werken. Enkele jaren op een rij...., kan niet lang genoeg duren.
En wat Ben zegt, ouderen creperen (steeds meer). Maar wat zal dat. Die staan toch al met één been in het graf. Sarcastisch, welnee Brombeer. Brombeer hoort tot die ouderen en loopt zelf al op z'n eindje? Dat weet hij zelf maar al te goed!

Ik kan hier natuurlijk een heel betoog gaan houden over het "mijn" en "dein", maar daar schiet ik niks mee op. Het is duidelijk dat de fluwelen handschoentjes weer eens uit de kast zijn gehaald door de rechtbank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: