2reacties

3 Helmonders opgepakt voor drugshandel


In een onderzoek naar de handel in harddrugs hield de politie vrijdagavond op meerdere plekken in Helmond 3 mannen van 38, 37 en 36 jaar uit die plaats aan. Het drietal wordt verdacht van de handel in harddrugs.
Het onderzoek begon enkele maanden geleden nadat de politie informatie kreeg over de mogelijke verkoop van harddrugs. In dat onderzoek kwamen de 3 als verdachte naar voren. Omdat er onder meer gedeald zou worden vanuit een woning aan de Jan Olieslagersstraat in Helmond Oost, hielden agenten dat huis vrijdag enige tijd in de gaten. Buiten werd een 41-jarige man uit Gemert aangehouden na een bezoek aan de woning. Hij was in het bezit van 2 bolletjes cocaïne. Ook de 36-jarige verdachte werd na een bezoek aan de woning op straat aangehouden.
Na deze aanhoudingen werd een inval gedaan in het bewuste pand. De bewoner werd aangehouden en het huis werd uitgebreid doorzocht. Daarbij kreeg de politie ondersteuning van medewerkers van Defensie, die met speciale apparatuur de woning doorzochten. In het pand werd onder meer cocaïne, hasj en 4000 euro gevonden. De exacte hoeveelheid van de aangetroffen drugs wordt nog bepaald. De auto van de verdachte werd in beslag genomen.
Ook op 2 andere locaties in Helmond werd een inval gedaan, waarbij onder meer een nog onbekende hoeveelheid cocaïne en een stroomstootwapen werden gevonden. Bij die actie werd ook de derde verdachte in het onderzoek aangehouden. Deze man staat officieel ingeschreven in Kerkrade. Om die reden werd ook in die woning gezocht. In het pand vonden agenten een hennepkwekerij met bijna 70 oogstrijpe hennepplanten.

Nieuw Helmonds nieuws
2 reacties
Reageer

Complimenten voor de politie, dat mag ook wel eens gezegd worden.

Zo is het, Jan. En opruimen die handel. Het gaat nog altijd veel te gemakkelijk.
Ik hoor het alweer zeggen: "Je bent nog niet veroordeeld, dus ben ik coulant (zegt de rechter). Maar oh wee als we je weer te pakken krijgen (dan krijg je een taakstraf)"!! Voor mij mag alles in en rond de woning in beslag genomen worden......

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: