18reacties

4 Bijstandsuitkeringen beëindigd


Naar aanleiding van een themaonderzoek van het Werkplein zijn in Helmond 4 bijstandsuitkeringen beëindigd. Onder meer vanwege samenwoning en hogere inkomsten door werk..
Het onderzoek richtte zich op bijverdiensten van alleenstaande ouders met een bijstandsuitkering, die ouder zijn dan 21 jaar, parttime werken en de maximale toeslag ontvangen. Mensen die een bijstandsuitkering ontvangen en inkomsten hebben, krijgen tot een bepaald bedrag een aanvulling (normbedrag). Hoe hoger de eigen inkomsten, hoe lager de uitkering. Sommige mensen hebben daarom minder of soms zelfs geen recht meer op een uitkering.
Om misbruik van uitkeringen te voorkomen en te bestrijden, houdt het Werkplein Regio Helmond onder meer 2 keer per jaar een themacontrole.

Nieuw Helmonds nieuws
18 reacties
Reageer

krek goed

Dubbel gevoel bij dit, aan de ene kant terrecht dat dit word aangepakt maar aan de andere kant leverd het waarschijnlijk veel meer op om kosten te besparen op onodige (dure) functies binnen het werkplein en luxe kantoorinrichtingen.

Al kost het geld het gaat om het gevoel van rechtvaardigheid

Nog maar een keer. Hoe zit het met de malversatie op het werkplein zelf. 27 dossiers zouden door Marneffe bestudeerd worden. En hoe zit het toch met het onderzoek naar integriteit ambtenaren. Niets aan de hand?

4 maar?
Och het is een begin zou ik zeggen, nu de rest nog!
Waarom maar 2x per jaar controle vraag ik me af? er zijn er velen die een luxer leventje leiden (van de soos) als de werkende Helmonder.
Mensen die al een halve eeuw aan de soos zitten laten ze met rust, en de nieuwe zijn ze mega streng voor.
Ze werken het eigenlijk toch ook zelf in de hand, er is toch niks makkelijker als elke maand je handje ophouden (gezin +/- E1300 voor uitslapen) en er langs een karweitje (en ondertussen genieten van alle voordelen van een uitkering).
Laat de sociale dienst nou eens echt alleen betalen aan diegene waar het voor bedoeld is pffffff, wordt je toch moe van.
En het uwv mag ook wel eens vaker controle doen, en diegene eruit knallen die nog jong zijn en de hele dag wat lopen te lam ballen! Dan maar naar de atlant.
Maar dit is een gebed zonder eind.

Heel goed Mopje,

Kijk maar eens naar de vele (kamp) bewoners die al tientallen jaren beuren en een beter onderkomen hebben dan de hardwerkende man/vrouw en bovendien de meest luxe auto's rijden, die na 35 jaar werken nog nooit zal kunnen rijden. En als er controle komt hebben ze alles gekregen van b.v. overlijden familie of een andere k.....smoes. Kijk maar eens om je heen, voorbeelden genoeg, van vader op zoon...............................................

Volkomen mee eens, de nette sparende en oppassende burger is makkelijk te pakken maar alle aso's lachen in hun vuistje en gaan de volgende dag gewoon door.

Ja denk nog eens aan actie vinkenslag in Maastricht, die gasten lopen nog steeds binnen en wiet of wapens aangetroffen, nou zal wel van schoonmoeder zijn of van de elfjes

Twan. Karel, Eric.

Weet je wat nog het ergste is van dit hele geneuzel! dat wanneer ik met een client naar de voedselbank rijd (de dikste Mercedes, en vele mensen tegen kom waarvan ik weet dat ze het niet nodig hebben!).
Maar hier in Helmond is het nog nooit anders geweest, dat men het liefst wat bij klust (een auto/caravan etc etc kwad op jantje zn naam bvb, en de hele zomer zit heel Oostappen/Kanthoeven/De leistert vol met deze luxe caravans?
Maar geloof me heus, de gemeente weet ze echt wel te zitten! maar doet/durft niks.
Eigenlijk hoeven ze alleen maar langs de royaal uitgebouwde/verbouwde huurhuizen hermetisch afgesloten met rolluiken incl beveiliging systeem.
Te gaan, en dan is binnen komen niet eens nodig lijkt me?
Nou erg eerlijk!!! ik kan dat niet betalen en wij werken gewoon, denk dat we iets fout doen.
En wie mogen dat betalen? 3x raden.
Wat betreft vinkenslag oa is geen uitzondering, ook Tilburg grote schoonmaak.
Maar het zijn echt niet alleen de woon wagen bewoners, heel Helmond zit vol.
En dat weten ze ECHT wel, maar doen gewoon niks!! pfffff 4 op een gloeiende plaat zou ik zeggen.
Je zal zien, dat dit onderwerp zo weer op de achtergrond verdwijnt, zegt mij al genoeg.

@mopje op zondag 28 september 2014 om 13:25:

"Je zal zien, dat dit onderwerp zo weer op de achtergrond verdwijnt, zegt mij al genoeg" schreef je.
Vraagje: verwijs je daarmee naar de weblog of naar iets anders?.

Nee zeker niet naar de weblog!
Vindt het juist goed, dat je deze artikelen plaatst.
Alleen vaak zie je maar weinig reacties. (vandaar mijn reactie)

Jullie doen het super naar mijn mening, en plaatsen alles! goede leuke site voor helmonders

mvg

Er zijn al vele onderwerpen geweest over fraude.
Om even helder te stellen, nu gaat het weer over 4 fraude zaken.
In mijn ogen (waarschijnlijk veel helmonders) een druppel op de gloeiende plaat zoals ik eerder zei.
Ook worden er oproepen gedaan in eerdere berichten op de blog om het te melden.
We praten over een grote omvang van fraude, daar is geen beginnen aan voor de burger.
Wat voorbeelden, kan ze niet allemaal uitlichten natuurlijk.
PGB fraude, toch ook erg makkelijk (bvb etiketje is zo geplakt bij kinderen)
Bijstandsfraude, wordt in de hand gewerkt (maak het verschil tussen wel/niet werken groter).
Uvw, oa wajong/wia of elke andere uitkering voor jongeren wordt ook op grote schaal gefraudeerd.
Natuurlijk zijn er de mensen de dupe van die het wel ECHT nodig hebben, en jah erg eerlijk het is geen afgunst maar niet eerlijk.
Oma zit in een bejaardenhuis, met een dag luier! mag 2x pw in de douche en ga zo maar door.
Dit zijn de mensen die ons land hebben opgebouwd.
Een verzorgingshuis is geen pretje, CZ wordt elk jaar duurder voor minder.
Als je een misstand meld, zeggen ze dat ik maar een klacht in moet dienen!!! hier is geen tijd voor, moet niet gekker worden hier toch? te hoge declaratie, och het wordt toch vergoed zeggen ze dan, maak je niet druk grrrrrrrrr.
Dus als ze alles aanpakken, houd men geld over om eerlijk te delen zodat we er allemaal beter van worden.
Kan zo een boek vol schrijven jammer genoeg, helaas moet hier een aanpak voor komen en een hele goede ook.
En niet ons burgers (oproepen, ander toppic) dit aan te geven, dan hebben deze burgers de grote problemen.
Hoop dat de politiek eens een keer wakker wordt.

@mopje op zondag 28 september 2014 om 18:25:

Helemaal duidelijk en dank voor het compliment.

En mensen, de helft van alle Somaliers in Nederland zit in de bijstand! Kom je hier gelukzoeken, ben je te lui om te werken, geen wonder dat Somalie armoede heeft. Misschien dat daar ook iets aan gedaan kan worden, koop kassen op als overheid en laat die Somaliers daar werken en schop de Polen eruit, want die Somaliers klagen toch alleen maar over de kou en daar is het lekker warm.
Vreemdelingen moet je een bijdrage laten leveren, anders zul je ze nooit meer actief krijgen.

Ter aanvulling:
Dit themaonderzoek werd gehouden over de periode van 1 januari tot en met 30 juni 2014. In Helmond richtte het onderzoek zich op 48 alleenstaande ouders die ouder zijn dan 21, parttime werken en de maximale toeslag ontvangen. Zoals gemeld, bij 4 van hen werd de uitkering beëindigd.
Op 1 januari 2014 telde Helmond 2.736 bijstandsgerechtigden.

Staat ergens in dit bericht dat er uitkeringen van kamp bewoners zijn beëindigd ??? Ben heel benieuwd waar jullie dit hebben zien staan stumpers als het op het kamp was had dat er met dikke letters bijgestaan dus deze keer zullen het die tering boeren wel zijn en daarbij hier op het kamp werken wij allemaal netjes

@kamper op dinsdag 30 september 2014 om 09:32:

Mee eens. Gewoon laten lullen dat volk. Zin gefrustreerde, mislukte armoedzaaiers mi net een paar tientjes boven het minimumloon die denken ver boven ons uit te steken. Moeten boterhammen mi hagelslag eten om een hoiske van amper een ton te kenne betalen, moeten de belasting belazeren en de verzekering oplichten om het te kunnen redden. Di soort mensen zin de koiste. Geven vrimde overal de schuld en maken zich druk over bijstandtrekkers. Dat klootjesvolk vergeet dat in de wereld van het grote geld (waar ze geen benul van hebben) voor miljarden meer gefraudeerd wordt dan aan bijstand. Daar hoor je ze niet over. Wel over mensen zoals wij. Zelf Somaliers worden uit de kast gehaald. Gewoon laten verekken Kamper en eens hrtelijk lachen om dit soort meelijwekkende figuren.

De mensen die ik ken, noem ik nog altijd netjes woonwagen bewoners (hoewel ze tegenwoordig in een villa wonen, die eventueel verplaatst kan worden).
Dus of dit nog onder de noemer woonwagen valt?
Daar tegenover noemen ze mij netjes een burger, en wij gaan respectvol met elkaar om. (heb geen huisje van een ton, waar koop je die? kanthoeven?)
Deze woonwagen bewoners die ik ken werken hard! ik denk niet dat ze het fijn zouden vinden als ik hun kamper zou noemen.
Vroeger noemde ze de mensen misschien zo? ivm het woord woonwagen kamp.
maar misschien zie ik het verkeerd?

Volgens mij heeft er niemand meer iets aan toe te voegen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: