2reacties

6 Man gepakt ivm wapens en hennepkwekerij


De politie arresteerde vannacht op de Jozef Israelsstraat 4 mannen uit Brussel die in een auto zaten waarin een vuistvuurwapen, een patroon en een stroomstootwapen lagen.
Rond 2.30 uur kwam bij de politie de melding binnen dat enkele mannen voor de deur van een woning aan de Johannes Vermeerlaan in Helmond Noord stonden. 1 Van hen zou een vuurwapen bij zich hebben en de mannen zouden ook geprobeerd hebben de deur open te trappen. Daarna waren ze weggereden in een auto. Gewaarschuwde agenten die in de omgeving uitkeken, zagen op de nabij gelegen Jozef Israelsstraat een wagen rijden met vier mannen erin. Omdat ze het niet vertrouwden, lieten ze de wagen stoppen en troffen daarin de wapens aan. De 4 inzittenden ( 2 van 21 en 2 van 22 jaar) zijn aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.
De politie is vervolgens naar de bewuste woning aan de Johannes Vermeerlaan gegaan. In het huis troffen agenten een in werking zijnde hennepkwekerij met bijna 250 planten aan. De stroom was illegaal afgetapt. Alles is in beslag genomen en wordt vernietigd. In het huis was een man van 38 jaar uit Tilburg. Hij is rond 4.15 uur aangehouden en ingesloten. De bewoner was op dat moment niet thuis maar werd rond 9.15 uur in zijn woning aangehouden. Ook hij zit nog vast.

In een reactie hieronder staat een update.

Nieuw Helmonds nieuws
2 reacties
Reageer

Politie filmde de arrestatie van de 4 mannen uit Brussel
Op onderstaand filmpje is na 47 seconden te zien hoe meerdere politieagenten dinsdag de 4 mannen uit Brussel in Helmond Noord aanhielden. Dit viertal was vermoedelijk betrokken bij een poging woningoverval en hadden een vuurwapen en stroomstootwapen in hun auto. Voor meer info zie hierboven.
In het filmpje zie je bij minuut 1.33 dat 1 hen in het voertuig naar iets lijkt te grijpen. Hij wordt door agenten uit de auto getrokken en geboeid. In zijn zak werd het stroomstootwapen (Taser) gevonden. In de auto vonden de agenten daarna ook het pistool en een patroon.

Leuk om eens te zien hoe dat gaat. Dat zie je normaal niet als nette en hardwerkende burger. :-)

Piet De Wilde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: