148reacties

759 Te-hardrijders gisteren in Stiphout


Gisteren werden tussen 14.30 en 21.30 uur maar liefst 759 passanten op de Gerwenseweg in Stiphout betrapt op te hard rijden. Zij krijgen allemaal een bekeuring zo liet een woordvoerder van de politie vandaag weten.
De hardrijders waren het haasje door een radarcontrole van het Team Verkeer van de politie-eenheid Oost-Brabant. Die verkeerscontrole vond plaats buiten de bebouwde kom tussen Stiphout en Gerwen. Op dat deel van die weg is 60 km/u de maximumsnelheid is (zie de foto rechtsboven). In totaal werden er 1743 voertuigen gecontroleerd, 44% van hen (= 759) reed dus te hard. De hoogst gemeten snelheid was 120 km/u.

In reacties hieronder de snelheidscontroles sindsdien op de Gerwenseweg.

Nieuw Helmonds nieuws
148 reacties
Reageer

Gelukkig die heb ik gemist 😜

Sander Doensen

Pfff dacht echt dat je er 80 mocht. Dus zal wel een fikse op de mat krijgen

Bas Verhoeven

Als er zoveel bekeuringen op een enkel wegvak toe te delen zijn ligt dit misschien niet aan de burger, maar aan de weginrichting. Een weginrichting moet namelijk altijd bevorderen dat de maximum snelheid niet zal worden overschreden. Als 44% van de passanten de maximum snelheid kon overschrijden is er dus duidelijk iets mis met de weginrichting.

@Djon Snel op vrijdag 20 november 2015 om 09:06:

Ik begrijp je gedachtegang, maar feit blijft dat de aangegeven snelheid leidend is.

http://auto-en-vervoer.infonu.nl/verkeer/16551-verkeer-nederlandse-wegen-belijning-en-maximumsnelheid.html#3

Uit bovenstaand artikel blijkt duidelijk dat, indien aangegeven, de maximumsnelheid op een weg als deze 60 km/u bedraagt. Zoals op de bijgevoegde foto in het artikel duidelijk te zien is, is dat in dit geval van toepassing. Al lag er een vierbaansweg, er is aangegeven dat de maximum toegestane snelheid 60 km/u bedraagt. Het kan zo zijn dat de weginrichting uitnodigend is om harder te rijden (zou ik niet proberen als een stadsbus mij tegemoet komt), maar de borden en tekens op de weg spreken voor zich. Ik denk dat de A2 in dit geval ook best uitnodigend zou zijn om 150 i.p.v. 130 te gaan rijden, maar daar gelden dezelfde regels: borden zijn leidend, niet de weginrichting. Kasteeltraverse idem; op de brug over het kanaal rijdt misschien wel 75% te hard...

Overigens hoop ik dat degene die 120 reed meer dan een bekeuring op de mat krijgt. Bizar gedrag...

Ik denk dat dat een recordaantal bekeuringen is in Helmond en wie weet voor heel Nederland op een gewone weg. Volgens mij mocht je daar vroeger 80.

Piet De Wilde

@Henkje op vrijdag 20 november 2015 om 10:18:

Inderdaad. Maar helaas is voor velen het lezen van de borden tegenwoordig te moeilijk, of niet meer nodig. Of het doelbewust negeren van de regels is "stoer".

Onnatuurlijk hoog percentage, dat mag een keer goed onder de loep genomen worden. Daarnaast is onlangs door een kantonrechter beslist dat ALLE verkeersboetes op dit moment te hoog zijn als gevolg van onrechtmatige verhogingen in de afgelopen jaren. Aanvechten is dus het devies, en bij voorkeur alle 759 !

Richard van Helden

Als buschauffeuse rijdt ik hier regelmatig, en op deze weg wordt veeeeeeel te hard gereden. 60 is nog te hard zekers als er tegenliggers aankomen.
Ik moet soms helemaal stilstaan omdat de tegenligger zo hard rijdt en de breedte van de weg onderschat.

Monique zeg dan ook tegen je baas dat je hier 60 mag. Jullie rijden daar allemaal veel te hard en ook nog eens midden op de weg om op tijd bij de volgende halte te kunnen zijn

Heb niks gezien

Ik denk dat er veel mensen in Stiphout slecht slapen tot ze weten of ze een bon op de mat krijgen.
Vroeger, ik heb het over zeker 40 jaar geleden, was er nog geen fietspad en moesten de fietsers er dus ook over. Toen mocht je daar 80 kilometer per uur rijden. Levensgevaarlijk. Ik was toen altijd blij als ik Gerwen had bereikt. Het aantal ongelukken toen weet ik niet, maar ik weet wel dat je er niet van opkeek als er daar weer een auto tegen zo'n zware eikenboom was gereden. Soms met een zwaargewonde, soms met een dode.

Als je de schade aan die bomen ziet ook, bijna iedere boom is minimaal eens geramd... Heel snel 50km/u weg van maken en permanente flitser neerzetten.

In welke richting hebben ze gecontroleerd? Stiphout-Gerwen of Gerwen-Stiphout? Of kan dat dubbelzijdig tegenwoordig? Ik kwam om ca 18 uur vanaf Gerwen en vrees dat ik wat te hard reed, vandaar mijn vraag. Heb trouwens niemand zien staan.

Mensen moeten leren ryden...soms ryd er wel iemand 40 op die weg, omdat ze de breedte van hun voertuig niet in kunnen schatten...
om het voor hun nog makkelijker te maken is zelfs ze midden markering weg.
Wat inhoud dat het dus nog gevaarlijker wordt want dan remmen ze bij elk tegemoet komend voertuig...
En wat een onzin 40 km maken buiten de bebouwde kom! Ga lekker fietsen dan! Gewoon weer 80km en als je niet kan of durft ga fietsen of ryd over lieshout!
Dit is gewoon een kwestie van percentage binnenhalen voor het einde vh jaar..ze moesten nog wat inhalen na de "stakingen"...
Ga boeven vangen!

Het einde van het jaar is nabij en dan willen onze dienders zich nog wel eens geven.

@. op vrijdag 20 november 2015 om 22:18:

Wat is dit voor een onnozele reactie....Monique geeft aan dat 60 zelfs nog te hard is voor deze weg. Erg smal...met aan beide zijden bomen. 2 vrachtwagens gaat niet op deze weg...dan moet je een inham tussen de bomen op gaan zoeken. Heeft dus ook compleet niks met de wegrichting te maken dat hier maar liefst 44% te hard heeft gereden. Dat heeft met dom..gevaarlijk en asociaal rijgedrag te maken. Degene die 120 reed zou naar mijn mening zijn of haar rijbewijs in moeten leveren. Helemaal idioot vind ik het.

@Djon Snel op vrijdag 20 november 2015 om 09:06:

Wat een onzin! de borden geven aan hoe hard je mag en met omen aan weerszijden van de weg zou je sowieso nooit hard moeten rijden!

@Anoniem op zondag 22 november 2015 om 08:08:

Die 'boeven' hebben ze gevangen, 759 stuks welteverstaan!

Plint Spiegelkaas

kreeg dit weekend pas bericht van het CJIB binnen, en niet EEN maar DRIE!!
Alle drie voor een overschrijding van 9 tot 12 km.
Kost me totaal rond de 250 euro helaas. EEN bekeuring had ik leuk gevonden, maar hoe meer enveloppen ik opende hoe minder leuk het werd.
M'n achterban was er ook niet echt blij mee.
Dure les

@harry op maandag 21 december 2015 om 10:44:

Duur grapje, sterkte met het sussen van je achterban. Kreeg je die 3 bekeuringen terwijl je 1 keer van Stiphout naar Gerwen (of omgekeerd) reed, of reed je op woensdag 18 november die route 3 keer?

Deze hele discussie is zo zinloos. Hou je gewoon aan de snelheid dan krijg je ook geen bekeuring(en). Het is echt heel eenvoudig.....

Heb 25 jaar m'n rijbewijs en rij gemiddeld 30.000 km/jaar en heb nog nooit 1 euro overgemaakt aan het CJIB.

Doe er wat mee dus ipv te gaan lopen janken. Te hard rijden? Eigen keuze, als ze je dan flitsen, pech gehad.

LachendeDerde

@LachendeDerde op maandag 21 december 2015 om 13:07:

We hebben hier met een moraalridder te maken 😂😂

Het blijven toch ontiegelijk veel bonnen op die weg. Een record?

José Joosten

@moraaltje; nee hij kan ook een een notoire wanbetaler zijn

@moraaltje: Juist niet. Maar elke euro naar Leeuwarden is er één teveel. En daar heb je ZELF invloed op. Dus wat is nu de MORAAL van dit verhaal?

@bert: Hahaha! Zelfs dat niet. Ik lach me dood. Geen onnodige euro's van mij naar onze inhalige overheid. Simpelweg omdat ik nog nooit een bekeuring heb gehad. Dus.

Blijf maar lekker gassen jullie. Ik eet er wel een extra biefstukje op met kerst.

SUCCES!

LachendeDerde

@LachendeDerde op dinsdag 22 december 2015 om 15:58:

Precies, zo lang er geen onschuldigen gewond raken, gewoon gas erop! Dat spekt ook mijn kas want minder belastingen.

Wéér 200 bekeuringen op de Gerwenseweg
Vandaag werden 200 bestuurders bekeurd omdat zij te hard reden op de Gerwenseweg. Sinds vanochtend controleerde het Team Verkeer van de politie-eenheid Oost-Brabant buiten de bebouwde kom tussen Stiphout en Gerwen. De maximumsnelheid is daar 60 km/u, de hoogst gemeten snelheid vandaag was 114 km/u.
Net als vorige maand (zie helemaal bovenaan) werd bij deze snelheidscontrole weer een groot deel van de 612 passanten betrapt. Nu was dat 33% van de passanten, op 18 november bedroeg dat percentage zelfs 44%.

Wat zullen ze trots zijn

Mientje Mijnnaam

sja er staat niet voor niets een bord met 60 er op he.

Pauline Van Ruth

Kassa!

Ria Van Aerle

Lezen is zo moeilijk voor sommige idioten. Als er 60 staat hoor je ook maar 60 te rijden! Net goed dat ze een boete krijgen dus

Wendy Schulpen

@De weblog van Helmond op woensdag 30 december 2015 om 15:44:

Aanvullend op Wéér 200 bekeuringen op de Gerwenseweg
Net als de snelheidscontrole in november betrof het vandaag ook een radarcontrole. Die werd vanochtend gehouden van 07.00 tot 11.00 uur.

Vorige keer 44%, nu 33% dus nog 3x controleren.....

Gewoon 60 rijden dan krijg je geen bekeuring.

Martien in de Bergen

Ja die denken, das een mooi scoorplekje erbij.

Jolanda de Ruijter

Dat is toch geen vast opgestelde paal, wel?

Bart van Stiphout

Politie Helmond meldt op Facebook:

'Boetes bij snelheidscontrole.
Bij een snelheidscontrole op de Gerwenseweg in Helmond werden gistermiddag 7-1-2016 tussen 14.45 uur en 18.00 uur 231 snelheidsovertredingen geconstateerd.
In totaal werd de snelheid van 867 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 100 kilometer per uur, de toegestane snelheid bedraagt daar 60 kilometer per uur.
Om te zorgen dat mensen zich ook aan de regels houden, voert de politie er regelmatig snelheidscontroles uit.'

Amen!

@Vico op vrijdag 8 januari 2016 om 10:40:

Bedankt voor de info over die snelheidscontrole gisteren.
Het percentage hardrijders op de Gerwenseweg gaat langzaam omlaag. Nu was dat 27% van de passanten, bij de eerdere controles (zie hierboven) was dat 33% en 44%.

Per toeval reed ik er gisteravond laat nog. Blijf het een levensgevaarlijke weg vinden, en helemaal als het donker is.

Jammer dat de hardrijders zelf niet beseffen hoe gevaarlijk het is om daar hard te rijden.

Goudmijntje voor de politie deze weg!

Sommige idioten leren het nooit. Gewoon lekker blijven bekeuren daar. Laat die malloten de schatkist maar spekken

"Om te zorgen dat mensen zich ook aan de regels houden, voert de politie er regelmatig snelheidscontroles uit".

Natuurlijk. Het is natuurlijk een locatie waar je makkelijk iets te snel gaat. En omdat de politie weet dat het daarom makkelijk verdienen is voor ze, voeren ze er regelmatig controles uit.

Het is natuurlijk een goede zaak dat er gewerkt wordt aan de algemene verkeersveiligheid maar iedereen weet dat dergelijke controles primair bedoeld zijn om geld te genereren.

Overal kun je "makkelijk iets te snel". Is heel simpel: bord 60, teller in auto 60, rij je niet te hard. Geld word primair gegenereerd door de administratiekosten van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Die zijn per 1 jan. met 30 procent verhoogd: van 7 naar 9 euro. Hierdoor incasseert de overheid jaarlijks zo'n 23 miljoen euro extra (onder het mom van personeelskosten dekkend maken).

Lekker de staatskas spekken en burgers pakken. Is wel zo makkelijk. Criminelen vangen is te moeilijk voor die agentjes met amper mbo-1 niveau.

Als je het veiliger wilt maken, geef dan een verbod aan vrachtwagens, bussen en (brede) landbouwvoertuigen! Het harder rijden stamt ook uit het verleden toen er nog wel 80 km/u gereden mocht worden. Als je de weg gewend bent, is dat helemaal geen probleem!

Bon van 18-11-2015 is binnen € 115,=, 13km te hard, foto opgevraagd, mijn rij richting was van Gerwen naar Stiphout en camera stond aan de linkerzijde van de weg, omstreeks bij het midden van de grote open plek aan de rechter zijde, volgens mij zodanig dat 2 richtingen gecontroleerd kunnen worden, normaal rijdt ik er niet te hard maar omdat ik te laat was voor een aanspraak had ik haast, jammer het heeft me niets aan tijjdswinst opgeleverd, volgende keer kom ik gewoon te laat!!!!
30-12-2015 niet daar geweest tijdens die tijd, 8-1-2016 erlangs gekomen toen men de apparatuur aan het inpakken was, maar ik reed zoals gewoonlijk toch niet te hard.

Even op CJIB ingelogd, omdat ik twijfelde over 30 dec. bovenstaande boete is de enigste die open staat....pfff

is heel simpel als iedereen zich aan de regels houd dan loopt het verkeer soepel door en is het niet nodig om andere de schuld te geven van je eigen gedrag en ook alle excuusjes waarom zijn dan niet nodig.Als iedereen zicht aan de snelheid houd ook op snelwegen waar martix borden snelheden aangeven als er een file dreigt te ontstaan, zouden er veel minder files zijn.Echter omdat mensen te hard rijden loopt alles zo vast als een huis.Op de weg tussen gerwen en stiphout is het best gevaarlijk en niet iedereen is een waaghals, dus al denk je dat je zelf harder mag/kan rijden houd je dan toch aan de lemiet al is het maar om andere die het wel doen niet in gevaar te brengen.

Het stuk tussen Gerwen en Stiphout is 2,2 kilometer. Daar doe je 2 minuut en 12 seconden over bij 60km/u. Bij 80km/u doe je er 1 minuut 40 over. Dat is een tijdwinst van 32 seconden. Bij 100km/u kost het je zelfs maar 1 minuut 20... 52 Seconden winst! Door rood rijden levert meer tijdwinst op... Wat een onzin! Rij gewoon 60, zoals aangegeven. En als je dan hard wilt rijden, ga dan via de snelweg, die is er wel voor gemaakt. Niemand verdient zoveel dat een boete van €150 opweegt tegen een tijdwinst van een minuutje.

Ik ben benieuwd wanneer de volgende snelheidscontrole is. Het helpt in ieder geval wel! Men heeft het erover en het percentage betrapt daalt. Ga zo door politie, het levert de niet-hardrijdende burgers van deze stad en dit land geld op en de Gerwenseweg wordt veiliger.

Vandaag wéér 600 hardrijders op de Gerwenseweg
Bij een radarcontrole op de Gerwenseweg vandaag betrapte de politie 600 passanten op te hard rijden. Op dat deel van die weg geldt 60 km/u als de maximumsnelheid. In totaal werden er tussen 14.30 uur en 20.45 uur 1685 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reed 36% (= 600) dus te hard. De hoogst gemeten snelheid was 124 km/u. Het Team Verkeer van de politie-eenheid Oost-Brabant hield ook deze controle net buiten de bebouwde kom van Stiphout.
Zoals je hierboven 3 keer kunt zien: niet de eerste keer dat er in de afgelopen 6 maanden daar veel bestuurders tegen de lamp 'liepen'.

Geldklopperij, onder het mom van verkeersveiligheid.

Roy Arnoldussen

Geldklopperij inderdaad.
Beste optie bij een flitsboete is bezwaar aantekenen, WOB verzoek doen voor alle documenten, kortom en lekker zand in de molen gooien, laat die wannabe n$b-ers maar werken voor hun geld.

Net goed!

@Specht op donderdag 19 mei 2016 om 23:34:

En als je de zaak dan verliest, dan betaal je die extra kosten van jouw optie zelf? Ik neem aan dat jij dan ook zo sportief bent! Of moeten de andere Helmonders de kosten daarvan dan voor jou betalen?

gerechtigheid !!!

Henry Road King

124 km/u...

@Weblog, is bekend welk percentage van de boete naar de gemeente/provincie gaat voor de aanpak van dit probleem?

Ze kunnen beter permanent gaan controleren. 124 km/u... Belachelijk.

Paula van Gestel

@Henkje op vrijdag 20 mei 2016 om 12:37:

Het zal wel bekend zijn ;-) maar wij weten het niet. :-(
Wie het wel weet mag het zeggen.
Hoe definieer jij dat probleem eigenlijk?

Die bekeuringen zijn een schadelijke actie. Slecht voor het toch al kwalijke imago van de politie. De bomen maken het al gevaarlijk genoeg. Toch gebeuren er weinig ongelukken. Dus is bekeuren onnodige maatschappelijke schade

Bij de handhaving van de verkeersregels gaat het al lang niet meer over verkeersveiligheid. Kijk, 124 km/h is op de Gerwenseweg absoluut veel te hard, laat dat duidelijk zijn, maar er zou meer gekeken moeten worden naar de verkeersveiligheid ter plaatse. Als 2 bussen elkaar tegemoet komen, is zelfs 40 km/h nog te hard. Bij een lege weg zou 80 toch goed kunnen daar.

Woensdag 'slechts' 134 snelheidsbekeuringen op de Gerwenseweg
Bij een radarcontrole op de Gerwenseweg betrapte de politie woensdag 134 passanten op te hard rijden. Op dat deel van die weg (net buiten de bebouwde kom van Stiphout) geldt 60 km/u als de maximumsnelheid.
Tussen 9 uur en 14.30 uur werden er in totaal 1037 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reed dus 13% te hard. De hoogst gemeten snelheid was 99 km/u. Dat meldde Francisca Kamphuis, de nieuwe Stiphoutse wijkagent, vanochtend.
Zoals je hierboven bij de 4 eerdere snelheidscontroles op de Gerwenseweg kunt lezen, 'liep' woensdag procentueel het laagste aantal bestuurders daar tegen de lamp.

Het was omdat die bus er zo opzichtig stond. Anders was de score wel wat hoger geweest ...

Alle mensen die een boete hebben gekregen, even naar http://www.flitsservice.nl voor uitgebreide info voor het opstellen van een goed bezwaarschrift en WOB verzoek.
En verder gewoon even de app: Flitsnav op je smartphone aanzetten, kun je ook zelf flitsers mee doorgeven.
Want hoe meer bezwaarschriften en hoe lager de percentages geflitste auto's, des te onredabeler deze nsb en geld graai praktijken worden voor de Roverheid. :)

Jan Bartels, maar ook omdat je dagelijks op Buienradar en flits.nl precies kunt zien waar al die auto's en bussen zich begeven in Nederland. Oplettende burgers kunnen auto's/bussen met flitsapparatuur doorgeven op beide sites. Als je ook niet zelf oplet ben je gewoon een uilskuiken. Nog belangrijker is: je aan de snelheid houden, dan heb je nergens geen last van. Zelf ben ik het harder rijden wat
veel geld kost al een tijd geleden afgeleerd. De tijdswinst is nihil, het levert je alleen maar meer stress op en je wordt er dus behoorlijk armer van...........

Twan Peeters

@Specht op zaterdag 7 januari 2017 om 12:52:

Tja. :-( Geef even de straat waar jij woont. Ik denk dat er wel wat Helmonders te vinden zijn die bij jou in de straat willen komen scheuren als dat toch geen boete oplevert. :-)

Slechts 111 hardrijders waren dit keer het haasje op de Gerwenseweg
Gisteren hield de politie wederom een snelheidscontrole op de Gerwenseweg in Stiphout. Dit keer constateerden zij 111 snelheidsovertredingen met hun radarauto. De hoogste gemeten snelheid was 90, waar nog altijd 60 km per uur is toegestaan.
Tussen 8.15 en 14.45 uur werden er in totaal 1306 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reed dus 'slechts' 8% te hard, het laagste percentage sinds we daar sinds november 2015 over berichtten (zie onze berichten daarover hierboven). Zouden de steeds terugkerende controles van de politie daarbij geholpen hebben...

volgende x rij ik hier toch maar langzaam

Phyliscia Flohr

Makkelijk geld verdienen

Roy Arnoldussen

Onzin...gewoon niet te hard rijden. Zeker niet op die weg. Levensgevaarlijk. Ze flitsen daar niet voor niets. Hou je aan de snelheid...niet achteraf bezwaarschriften in gaan dienen. Je draait de zaken om kerel.

Niet als het makkelijk is om niet te hard te rijden. Heb je die weg ooit bekeken? Je bent gewoon een boer als je daar met 90 doorheen vlamt. Raar dat mensen beginnen te wijzen als ze zelf een fout begaan.

Oilboy......

Klopt allemaal precies, je aan de snelheid houden en je hebt nergens last van. Overigens stond voor de zoveelste keer op ROUTERADAR te lezen dat er een radarcontrole was op de Gerwenseweg. Het zijn altijd geparkeerde auto's/busjes van o.a.. VW-Ford-Renault en Opel, meestal donker geblindeerd aan de achterkant. De meeste mensen weten niet eens dat je iedere dag precies kunt lezen waar ze staan in Nederland. Zelf probeer ik me altijd aan de snelheid te houden, wat overigens niet altijd lukt. Maar door goed op parkeerplaatsen, tankstations en in de berm van de weg te kijken, matig je sowieso al je snelheid. Dus mensen, op jezelf letten en....op de wetsdienaars.

Gisteren 214 bekeuringen op de Gerwenseweg, nu ín de bebouwde kom
Gisteren hield het verkeershandhavingsteam van de politie weer een snelheidscontrole op de Gerwenseweg in Stiphout. Er werden dit keer 1337 passanten gecontroleerd waarvan er 214 (= 16%) harder reden dan de daar toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 84 km/u aldus de Stiphoutse wijkagent Francisca Kamphuis.
Deze snelheidscontrole die 's ochtend begon, was niet (zoals alle eerdere controles die we hierboven hebben gemeld) in de bossen net buiten de bebouwde kom. Deze keer stond hun auto ter hoogte van de Korte Tivoli en dus binnen de bebouwde kom waar de maximale snelheid niet 60 maar 50 km/h is.
Deze nieuwe locatie is het gevolg van een verzoek van het buurtpreventieteam dat daar actief is. Zij hadden het gevoel dat er in de bebouwde kom rond de schooltijden ook veel te hard gereden werd. Na overleg werd besloten om vrijdag 7 juli tussen 8 en 9 uur 's ochtends een preventieve snelheidscontrole ter hoogte van de Korte Tivoli te houden. Bij die controle door de stadswacht bleek 26% te hard te rijden, de hoogst gemeten snelheid was toen 87 km/u. Het gevoel van het buurtpreventieteam bleek dus gegrond en daarom gisteren een echte snelheidscontrole met de 214 bekeuringen tot gevolg.

Domme mensen

Rietje Verbiest

Hoe dom kun je zijn; de maximum snelheid is bekend en de regelmatige controles ook !

Sukkels

Jacco van Nimwegen

Mijn zwager uit Helmond noemt ehv stoplichtenstad. Ik noem Helmond flitslichtstad. Je wordt daar op alle alle plaatsen geflitst. Zeker geld nodig daar . Grtjes

Noud van Vroonhoven

@Snoebel Jch op dinsdag 18 juli 2017 om 12:33:

Hier wordt bijna nooit gecontroleerd.
Niet raar dat er zoveel geflitst zijn...

Tjah, 60 = 60. Als er 60 staat moet er blijkbaar alrijd 70 gereden worden, bij 50 altijd 60 en ga zo maar door. Houd je aan de regels en er is niets aan de hand.

de werkelijke percentages overtreders lagen hoger.
echter kon de politie tientallen Poolse kentekens niet bekeuren
Deze mensen hebben dus het "geluk" dat hun overheid NIET tegen haar burgers is. Minder belastingen en geen gekke malle automatische boetes.
Nederlanders zijn knettergek, dat lezen we hier ook weer.

@Frenan op dinsdag 18 juli 2017 om 23:57:

Precies! Gewoon een goede actie van dat buurtpreventieteam om dat aan de politie te vragen. En daar gaan ze vaker staan hoop ik.

Deze week 214 hardrijders bekeurd en 14 bestuurders aangesproken
Woensdagmiddag was er wederom een snelheidscontrole op de Gerwenseweg ter hoogte van de Korte Tivoli. Dat is dus dezelfde plek waar het verkeershandhavingsteam van de politie in juli stond. Er werden deze keer 1849 passanten gecontroleerd waarvan er 214 (= 12%) harder reden dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid woensdag was 85 km/u zo liet de Stiphoutse wijkagent Francisca Kamphuis ons desgevraagd weten. Deze controle in de bebouwde kom was tussen 12 en 18 uur en er werd een radarstatief gebruikt om die snelheden te meten.
Gistermiddag hielden leerlingen van de St. Trudoschool in Stiphout een preventieve snelheidscontrole op die weg naar Gerwen. Ter hoogte van de kruising met de Gasthuisstraat werd met een lasergun de snelheid van de passerende voertuigen door hen gemeten. Geassisteerd door de stadswachten werden er 14 hardrijders staande gehouden. De bestuurders werden daarop door de leerlingen aangesproken. Daarbij kregen zij een eigen gemaakte bon in de vorm van een zelfgemaakte tekening zoals hieronder te zien is.

@De weblog van Helmond op vrijdag 8 september 2017 om 15:19:

Mede namens de ouders op de Gerwenseweg: top!!!!

Zolang de gemeente alleen maar borden plaatst en NIET instaat is de naleving te handhaven dan wel de "daders" aan te spreken op hun gedrag (mn bij scholen) blijft deze eenmalige actie een druppel op de gloeiende plaat van verkeersonveilig gedrag.
30 km/h MAG maar MOET niet.

Gewoon 50 op zo'n tekening, ga echt geen 30 rijden om bijvoorbeeld 14:00.
Snelheidslimiet van 60 op de gerwenseweg in de bossen is prima, lager niet. Kan men trouwens de lijnbussen niet beter afschaffen in Stiphout. Alles kan prima mee met de kleinere buurtbus.
Voor de stiphoutsedreef mag de snelheid wat mij betreft omhoog naar 70. Wordt altijd ingehaald als ik daar 50 rij.

AlternativeFurDeutschlandfanboy

127 Bekeuringen voor te hard rijden op de Gerwenseweg
Gisteren hield de politie weer een radarcontrole op de Gerwenseweg buiten de bebouwde kom in de bossen. Tussen 7.30 en 15.10 uur passeerden er 1157 voertuigen die daar maximaal 60 km per uur mogen rijden. In totaal bleken er daarvan 127 (11%) te hard te rijden, zij krijgen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid gisteren bedroeg 101 km per uur.

Goede zaak, als je willens en wetens de maximum snelheid overtreedt, loop je (een geringe) kans dat je daarvoor de portemonnee moet trekken !

Vandaag reed 1 op de 9 te hard op de Gerwenseweg
Tijdens een snelheidscontrole op de Gerwenseweg bleken 132 van de 1220 (dus 11%) van de gepasseerde voertuigen vandaag te hard te rijden. De hoogst gemeten snelheid was 73 km per uur.
Deze controle door het verkeershandhavingsteam van de politie vond plaats tussen 08 en 12.40 uur. Hun installatie stond binnen de bebouwde kom ter hoogte van de Korte Tivoli, zo liet wijkagent Francisca Kamphuis weten. De maximaal toegestane snelheid bedraagt daar 50 km per uur.

Mooie vangst!

Zolang men zich als automobilist niet volwassen en verantwoord kan gedragen, lekker periodiek blijven controleren!

Absoluut niets mis mee.

Goed zo !!!
Te hard rijden, dan ook de consequenties dragen.............
En voor de mensen die gaan emmeren over 3 of 4 kilometers te hard............ dat is na correctie, dus dan praat je al over gemeten snelheid van 56 of 57. In dat geval rijd je op de teller al boven de 60 km/h......... eigen schuld dus.........

Oh ja en ik ben geen heilige, dus ik rijd ook af en toe te hard.............

De redelijkheid lijkt wel zoekt nu de politie bijna wekelijks op de Gerwenseweg staat te flitsen. Er zijn meer dan genoeg andere wegen in Helmond waar om reden van verkeersveiligheid een controle geen kwaad zou kunnen. Ik ben dan ook benieuwd op welke gronden het verkeershandhavingsteam besluit om zowat wekelijks langs de Gerwenseweg te staan. Op bijvoorbeeld de Aarle-Rixtelseweg zijn er heel wat meer aanrijdingen geweest met slachtoffers terwijl daar sporadisch controle is, zeker in vergelijking met de Gerwenseweg.

Snelheidsduivel rijdt 2 keer de toegestane snelheid op de Gerwenseweg
Agenten van Team Verkeer van de politie-eenheid Oost-Brabant betrapten gisteren bij een snelheidscontrole op de Gerwenseweg een voertuig dat 122 reed, daar waar 60 km per uur is toegestaan.
Die radarcontrole (naar ons gemeld vanuit een grijs Volkswagenbusje) vond plaats in de bossen net buiten de bebouwde kom. Tussen 7.30 en 15.10 uur scande het team daar in totaal 1026 passanten, waarvan 10% te hard reed: 100. Zij krijgen een proces-verbaal thuis.

Wel Roel,

Klopt helemaal wat je zegt, er zijn wegen genoeg waar nooit gecontroleerd wordt. Degene die elke dag bepaald waar ze moeten gaan staan heeft niet veel inzicht in deze. Het is puur willekeur. Ik houd elke dag buienradar bij, kijk maar eens op het onderdeel FLITSERS. dan kun je dat mooi in de gaten houden, waar en hoe. Onbegrijpelijk ook dat de meeste dat niet in de gaten hebben. Bovendien zijn bijna alle navigatie systemen uitgerust met verklikkers. Alleen dan al kan men de snelheid aanpassen. Kun je na gaan hoeveel sukkels er zijn in dit land, de dagelijkse opbrengst voor meneer Rutte en z'n graajers kabinet is enorm. Het jagen en jakkeren op de weg levert geen enkele tijdwinst op, wel gaat je lichaam het merken, want op een dag gaat je hart eraan.........Ik zelf was er ook zo een, dat is allang verleden tijd. Ik rijd nu al vele jaren ontspannen en lach me rot als ze me voorbij vliegen, want een eind verder op kom ik ze allemaal weer tegen. Zij een stuk armer en altijd in de stress en ik hou na een dag rijden op onze wegen veel geld in mijn zak...........

Twan Peeters

Ondanks dichte mist vanochtend werd er heel hard gereden
Tussen 06.25 en 13.35 uur reden 250 van de 1958 passanten op de Gerwenseweg te hard. Dat bleek bij een radarcontrole vandaag in de Stiphoutse bossen. Deze 250 hardrijders krijgen een proces-verbaal, 104 km/uur was de hoogst gemeten snelheid op die weg waar 60 km/uur mag worden gereden. Opvallend was dat er vanochtend ondanks dichte mist op deze weg nog heel hard gereden werd, zo liet de politie weten.

Netjes! Zo leveren die jakkeraars de economie toch nog wat op.
Dank je race kniezen! Ga zo door, dan kunnen de wegenbelastingen misschien nog eens omlaag.

Wie gaat er nou hardrijden op de Geldropseweg of op de Aarle Rixtelseweg. Eigen schuld, daar staan ze regelmatig te controleren. Rutte en zijn kliek is er blij mee.

Is niet voor niks 60 daar...
Eigen schuld, je weet dat ze er regelmatig staan

Terecht sommige rijden als gekken , halen vlot in en steken dan ook nog middel vinger omhoog
En je mag er maar 60 rijden.

Nellie van Osch

Gisteren waren 118 hardrijders het haasje op de Gerwenseweg
Bij de zoveelste snelheidscontrole op de Gerwenseweg bleken gisteren 118 van de 1277 (dus 9%) van de gepasseerde voertuigen te hard te rijden. De hoogst gemeten snelheid was 90 km per uur.
Deze radarcontrole door het verkeershandhavingsteam van de politie vond plaats tussen 08 en 14.30 uur in de bossen tussen Stiphout en Gerwen. De maximaal toegestane snelheid bedraagt daar 60 km per uur.

stelletje domoren je weet dat je daar maar 60 mag :P

Pauline van Hattum

Het aantal scheurmuizen op de Gerwenseweg daalt wel door al die snelheidscontroles, goede zaak.

Gisteren 170 te-hardrijders betrapt op de Gerwenseweg
Gisteren hield de politie weer (zie hierboven) een snelheidscontrole op de Gerwenseweg in Stiphout. Tussen 05.45 uur en 14.00 uur passeerden 1818 voertuigen de radarwagen net buiten de bebouwde kom. Daarvan overtraden er 170 (= 9%) de toegestane maximumsnelheid van 60 km/u, zij kunnen een proces-verbaal thuis verwachten. De hoogst gemeten snelheid was 99 km/u.
De vraag is wanneer de volgende snelheidscontrole op deze radarlocatie wordt gehouden...

Jammer dat ze op plekken gaan staan waar weinig gevaar heerst. Ga maar eens in de wijken controleren!!!! Voorbeeld Rivierensingel in Brouwhuis, oftewel de racebaan van Helmond...

Eefje Gijsbertha

@Eefje Gijsbertha op vrijdag 8 juni 2018 om 15:34:

Als ik politieagent zou zijn in Helmond en het geld van bekeuringen in eigen zak zou mogen steken zou ik snel rijk zijn.

Dan ben jij agente. Gaan we samen op stap.

Voorheen mocht je er gewoon 80! En nu de middenstreep weg is, is iedereen in paniek.. snap niet waarom het niet meer mag.. het is er ook echt niet continu zo druk..
Nooit geen problemen gehad met oversteken of wat dan ook.. woon er echt al jaren vlakbij..

Echt een gevaarlijke weg. Fijn dat daar de laagvliegers in het netje vliegen.wij hebben daar ook bijna een tegenligger gekust---reed en veel te hard en zat echt ook nog eens over zijn weghelft,terwijl je bij tegemoetkomend verkeer daar echt gas terug moeten nemen en naar rechts sturen niet naar links!!

Annika Groen

Altijd weer die figuren die over geld opstrijken beginnen en lopen te zeuren over de politie.

Gewoon je aan de simpele regeltjes houden, dan kost het je ook geen geld. Domoor!

Voor het eerst in 3 jaar werden 0 hardrijders betrapt op de Gerwenseweg
Dinsdagochtend tussen 7.25 en 9.30 uur stond er op de Gerwenseweg een radarwagen opgesteld van het team verkeer van de politie. Bij deze snelheidscontrole werden 467 passanten gecontroleerd en daarvan bleken er 0 voertuigen te hard te rijden.
Dat is het laagste aantal (en percentage) hardrijders op deze doorgaande weg in Stiphout sinds we daarover in de afgelopen 3 jaar (zie hierboven) berichtten. Natuurlijk duurde deze controle slechts een paar uur, maar toch... Zouden de vele snelheidscontroles daar een preventieve werking hebben?

@De weblog van Helmond op donderdag 30 augustus 2018 om 15:57:

Zat de stekker er wel in? 😂

Jammer he ? Nu moet er een andere melkkoe gevonden worden

Paula Janssen

Of stond er een bordje omleiding ivm flitsers

Frank van de Waarsenburg

@Theo, Paula, Frank: Grappig! 😂
Maar ik weet zeker dat al die boetes op de Gerwenseweg helpen. Ik ken zelf een zeker manspersoon die er twee bonnen pakte en daar nu onder dwang van zijn hele lieve vrouw ;-) voortaan rustig rijdt.

Of de mensen zitten tijdens het rijden zoveel op hun mobieltje dat ze op verschillende pagina`s zien dat jullie er staan? 😂

Femke van Eyk

Die drempels helpen wel. Zijn zo hoog dat ik de halve binnenstad niet meer in kan.....

@De weblog van Helmond op donderdag 30 augustus 2018 om 15:57:

Had dan tot 3 uur blijven staan, was het anders geweest

Van de 145 te-hardrijders gisteren hadden er 142 geluk
Gisteren tussen 8.15 en 14.45 uur was er wederom een snelheidscontrole op de Gerwenseweg. De tweede deze week, zie hierboven. Op het stuk door de Stiphoutse bossen betrapte de politie 145 voertuigen (= 10%) die te hard reden. In die tijdsperiode werd van 1418 passanten gecontroleerd of zij zich hielden aan de daar toegestane snelheid van 60 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km/u.
Slechts 3 van de overtreders krijgen een bon. De andere 142 te-hardrijders gaan vrijuit. Dat geluk hebben zij omdat de Nederlandse politie publieksvriendelijke acties voert om een betere cao af te dwingen bij de minister.

Wel lullig voor die 3 die dan wel bekeurd worden.

127 Bekeuringen voor te hard rijden op de Gerwenseweg
Vrijdag hield de politie weer een snelheidscontrole op de Gerwenseweg buiten de bebouwde kom in de bossen. Tussen 7.30 en 15.05 uur passeerden er 1148 voertuigen die daar maximaal 60 km per uur mogen rijden. In totaal bleken er daarvan 127 (11%) te hard te rijden, zij krijgen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km per uur. Dat meldde wijkagent Francisca Kamphuis vanochtend.

vroeger was die weg toch 80 km ..nu 60 km ..ja deze weg leent zich er voor om 80 km te rijden..

Erwin van der Heijden

@Erwin van der Heijden op maandag 8 oktober 2018 om 11:35:

Precies. Dat zei Henk Moons ook altijd totdat hij daar met ik dacht een dikke Mercedes op een boom knalde en sindsdien nooit meer normaal kon lopen. Zoveel ongelukken als daar gebeurden, dat was met die 80 km per uur gewoon een dodenweg hoor! 👿

Komt de politie ook ooit in het centrum nog tegenwoordig? Tegenover de action staat vaak een auto een halve dag op de stoep geparkeerd, dat dat mogelijk is zegt mij dat er bijna geen politie door de molenstraat komt.

@Erwin van der Heijden op maandag 8 oktober 2018 om 11:35:

Het is een smalle weg met aan allebei de kanten bomen die gevaarlijk dicht bij de rijbaan staan. Mogelijkheid om uit te wijken is er niet. Vaak liggen er takken of bladeren op de weg. Bussen en vrachtwagens moeten stapvoets aan elkaar voorbij anders past het niet.

60 km/h is echt het maximum wat je daar veilig kunt rijden. Om eerlijk te zijn was ik lichtelijk verbaasd toen de toegestane snelheid naar 60 werd verlaagd, ik had namelijk 50 verwacht.

Ongelooflijk 😱 dat mensen zo dom zijn !

Rietje Verbiest

Net goed dat ze een bekeuring hebben gekregen. Houd je gewoon aan de toegestane snelheid, dan heb je dit gezeik ook niet. Het is niet zo moeilijk.

Wendy Schulpen

Ga aan de andere kant van het bord staan.
Binnen de bebouwde kom.
De "oogst" zal aanzienlijk groter zijn.
Tip, doe dit tussen 06:00 / 07:30 en na 18:00.

@Jean op maandag 8 oktober 2018 om 12:59:

Ter hoogte van Korte Tivoli deed de politie dat al een paar keer. Kijk maar eens naar de vele andere snelheidscontroles op de Gerwenseweg waarover je kunt lezen boven ons bericht van vanochtend.

en de kas moet weer gespekt worden ze kwamen geld te kort

Dinie Slegers

Houd je aan de regels, krijg je ook geen bekeuring

Frieda van Schijndel

100 Bekeuringen voor te hard rijden op de Gerwenseweg
Donderdag tussen 7.30 en 15.30 uur stond er een radarwagen op de Gerwenseweg in de Stiphoutse bossen. Van de 1091 passerende voertuigen reden er 100 (= 9%) harder dan de toegestane snelheid van 60 km/h. De hoogst gemeten snelheid was 105 km/h.
Vrijdag werd er tussen 6.00 en 12.40 uur op snelheid gecontroleerd door een radarwagen in de Dorpsstraat in Stiphout. Van de 2794 voertuigen reden er 33 (1%) te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km/h waar 50 km/h is toegestaan.
Die cijfers meldde wijkagent Francisca Kamphuis vandaag.

60 is hard genoeg [tussen die eiken]

Piet vd Vleuten

hardrijders zijn doodrijders

Goeie actie.

Denken ze nou allemaal Max verstappen te zijn ? hardrijders zijn idd doodrijders ! flink bekeuren die hap... net goed !

Paul Swinkels

Prima dat ze controleren.
Maar misschien dat ze op deze weg een verbod in kunnen stellen voor Vrachtwagens?
Maakt het voor deze weg een stukje veiliger. Want daar rijden de vrachtwagens namelijk ook aardig door daar.

Goed gedaan toppers! Jullie hebben het einde van het jaar weer gehaald 👍🏻

Martien Swinkels

@Eettent op dinsdag 11 december 2018 om 20:03:

Vrachtwagenchauffeurs rijden op dat traject redelijk rustig. Elkaar tegemoet komende vrachtwagens bijvoorbeeld kunnen vanwege de geringe breedte van de weg niet erg snel rijden. Die omstandigheid doet zich daar vaak voor. Rijschoolhouders in deze regio 'oefenen' vaak op dat traject. Prima leerschool.

Maandag reed 15% te hard op de Gerwenseweg
Gisteren tussen 08.45 en 13.00 uur was er weer een snelheidscontrole op de Gerwenseweg in de Stiphoutse bossen. Van 391 passerende voertuigen werd de snelheid gecontroleerd door een radarwagen. Zojuist meldde wijkagent Francisca Kamphuis dat er daarvan 58 (= 15%) harder reden dan de toegestane snelheid van 60 km/h. Zij krijgen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid was 99 km/h.

Goed zo !! Blijkbaar leren ze het niet af, dus gewoon doorgaan met de controles hier !!!

@De weblog van Helmond op dinsdag 4 juni 2019 om 17:22:

Dankzij al die bekeuringen hoef ik wéér wat minder belasting te betalen. En het wordt daar nog veiliger ook. :-)
Dank je wel politie. Ik zag jullie gister staan. 👍

@De weblog van Helmond op dinsdag 4 juni 2019 om 17:22:

Zegt dit niet meer iets over de onnodig lage snelheidslimiet dan over de bestuurders?

Jeffrey van Erp

Geachte 58 personen:

Namens de Nederlandse staat,
Dank voor jullie bijdrage!

Dat valt me nog mee😉😀1 op 7.

Ineke Vermulst

Oeps.... lucky me😅

Candy Mulder

Volgende keer beter binnen de bebouwde kom. Oogst zal waarschijnlijker wat hoger zijn ...

@Jeffrey van Erp op dinsdag 4 juni 2019 om 18:16:

Licht eens toe waarom er op het bewuste traject sprake is/zou zijn een te lage snelheidslimiet???

Ik heb een stinger radar detector en een scarmbler zodat ze mijn detector niet kunnen zien werkt perfect al 2 jaar geen enkele bekeuring

@Sander Doensen op donderdag 19 november 2015 om 21:23:

Lekker doorgaan. Volgende keer ben jij aan de beurt.

@Edwards op zondag 9 juni 2019 om 02:40:

Of (laten we het absoluut niet hopen) zijn dochter op de scooter die wordt aangereden door een auto met stinger radar detector en een scarmbler en een andere asociale vent achter het stuur! :-(
Controleren blijft daar helaas nodig. Want gisteravond was het er iig weer raak, de traumahelikopter werd zelfs opgeroepen! :-(

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: