81.200 Bloembollen extra op de Europaweg


Nu de Europaweg volledig opgeknapt is en het plantseizoen is aangebroken, worden de bermen woensdag ingericht met nieuw groen.
Op deze dag worden er in de middenberm van deze doorgaande route door Helmond 81.200 bloembollen in de grond gebracht. Dit gebeurt machinaal. Verder worden er 11 nieuwe lindes geplant. Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren, wordt in beide rijrichtingen de linker rijstrook afgesloten voor het verkeer. Auto’s moeten dus ritsen van 2  naar 1 rijstrook. De wegafsluiting is van kracht van 9.00 tot 16.00 uur, zodat verkeer in de ochtend- en avondspits er geen hinder van ondervindt.
In het najaar van 2013 zijn er in de middenberm van de Europaweg al 224.000 bloembollen in de grond gebracht, tussen de kruispunten Prins Hendriklaan en Boerhaavelaan. Nu gebeurt dat in de middenberm tussen Boerhaavelaan en Hortsedijk. In totaal komen er dus meer dan 300.000 bloembollen. In november 2015 komen er nog 58 nieuwe bomen in de middenberm, tussen Hortsedijk en Brandevoortsedreef.
Behalve op de Europaweg, worden er op woensdag ook bloembollen in de grond gebracht bij de Cacaofabriek. Die bollen worden geplant aan de kant van het kanaal en van de Engelseweg.
Pressvisuals maakte vorig jaar onderstaande foto van het planten van de bollen.

Nieuw Helmonds nieuws
0 reacties
Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: