6reacties

Aanpak van overgewicht Helmondse jeugd


Ook in Helmond is overgewicht en obesitas bij baby’s, peuters en jongeren een groeiend probleem. Enjoy2beFit gaat er wat aan doen. De gemeente Helmond is enthousiast en stimuleert scholen, andere sportaanbieders, zorginstellingen en kinderopvangorganisaties te participeren.
“Het is hard nodig”, stelt sportinstructeur Gerard Feijen van Enjoy2beFit. “In Helmond hebben veel kinderen tussen de 0 en 18 jaar overgewicht en obesitas. Zeker in bepaalde wijken is het probleem groot. We zijn op zoek gegaan naar mogelijkheden voor de specifieke doelgroepen.”
Er wordt in onze gemeente steeds meer geïnvesteerd in de leefstijl van de inwoners tot 18 jaar; zo wordt Helmond binnenkort een JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht)-gemeente. De Helmondse Stichting JIBB werkt al jaren met succes aan sport- en beweegprogramma’s vooral voor de basisschooljeugd; nu komen er via initiatiefnemer Enjoy2beFit 2 nieuwe interventieprogramma’s. Omdat kinderen in de leeftijd 4-12 bediend worden via JIBB, richt Enjoy2beFit zich met diverse partners op de nog jongere kinderen en de tieners tussen de 12 en 18 jaar.
‘Kinderdagverblijf in Beweging’ is er voor de kleintjes en hun ouders. Dit programma is niet alleen preventief om overgewicht in de toekomst te voorkomen. Ook in deze leeftijdscategorie komt overgewicht steeds meer voor. Voor tieners is er ‘Realfit’. Bewegen vanuit hun belevingswereld met hightech bewegingsapparatuur van Embedded Fitness worden gaming en fitness gecombineerd.

Nieuw Helmonds nieuws
6 reacties
Reageer

Is dit een verkapte advertentie of zo

@bertje op dinsdag 11 november 2014 om 13:43:

Dat is in ieder geval niet zo bedoeld. Waarom denk je dat?

Omdat de initiatiefnemer "Enjoy" een duidelijk commerciele inslag heeft kijk maar op website van deze sportmasseur

@bertje op dinsdag 11 november 2014 om 15:15:
Een wat late reactie: Omdat dit door de gemeente Helmond wordt gepromoot, gaan we er vanuit dat het geen advertentie is, maar het algemeen nut dient.

Cursus voor zwaardere tieners die er iets aan willen doen
In Helmond start vanaf 25 februari een vernieuwende cursus voor jongeren die willen werken aan een gezonde leefstijl. Deze Real E-fit cursus is voor jongens en meiden van 13 tot en met 18 jaar, die een te hoog lichaamsgewicht hebben, hier iets aan willen doen en wel in zijn voor nieuwe trends. Dat laat de gemeente Helmond weten.
Bij deze cursus speelt actief gedrag, digitaal beweging meten, social media en persoonlijke begeleiding via een eigen buddy een grote rol. De cursus bestaat uit 13 beweeglessen bij Embedded Fitness met sportsimulatoren en beweeggames. Tijdens de cursus worden de jongeren begeleid door een diëtist en een mental coach.
Embedded Fitness werkt voor dit project samen met vele externe partijen, zoals GGD zuidoost Brabant, Enjoy 2 Be Fit, Huis voor de Sport Limburg, Jibb, Dr. Knippenbergcollege, Re Entry, De Zorgboog, JOGG en Fontys hogescholen.
Voorafgaand aan de cursus is er een informatiebijeenkomst en een intake gesprek om kennis te maken met de diëtisten, mental coach en de sportinstructeur/buddy. Ook de ouders worden bij de cursus betrokken. Zij zullen gedurende de cursus tijdens een aantal informatieavonden horen hoe ze hun kinderen kunnen helpen bij het bereiken van een gezonde leefstijl.
Als extra motivatie krijgen de deelnemers gedurende de cursus een wii/xbox mee naar huis, zodat zij ook daar op een prettige manier kunnen blijven bewegen. Tevens krijgen de jongeren een activity meter waarop ze kunnen zien hoe veel ze op een dag bewegen.
Via RealE-fit@embeddedfitness.nl kun je je aanmelden voor deze cursus die je 100 euro kost. Volg je alle 13 lessen actief, mag je de activity meter (t.w.v. 129 euro) houden. Via het mailadres en Carla Scholten op 06-17 77 39 67 kun je meer informatie krijgen.

eerst volproppen met zoete troep wat handen vol geld kost dan trainen om af te vallen wat nog meer geld kost eventueel een operatie met alle gevolgen van dien,en die pokketelefoontjes de hele dag,er zit geen beweging meer in,en ouders waar zijn jullie,treden jullie niet op?????????

@bertje je had helemaal gelijk want nu blijkt dat er (toch) sprake is van PROMOTEN op kosten van de gemeenschap.

@ suikerpop ja en op latere leeftijd nog een Ov-jaarkaart, ik ging vroeger op de fiets door weer en wind van Helmond naar Eindhoven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: