51reacties

Abdelkader Benali volgt Wim Daniëls op


– PRIMEUR –
De bekende schrijver en tv-presentator Abdelkader Benali is de stadsschrijver 2015 van Helmond. Hij volgt daarmee Wim Daniëls op die in 2011 begon als stadsdichter van Helmond en vanavond in De Traverse aan de Steenweg afscheid nam. Wij vinden (omdat we daarin genoemd worden)  Naar Helmond het mooiste gedicht van stadsdichter Wim Daniëls. 🙂
Het Literair Café Helmond heeft Benali als stadsschrijver aangesteld vanwege zijn veelzijdigheid, creativiteit en energieke uitstraling. ‘Benali is een geweldig schrijver, die vooral werkt vanuit sociale betrokkenheid. Daarbij is hij een echte wereldburger, met interesse voor landen, steden, de mensen en de culturen’, aldus het Literair Café in haar persbericht.
Met de keuze voor Benali, kiest het Literair Café voor een nieuw concept. In dit concept woont een schrijver niet in Helmond maar, door middel van een zogenoemde artist-in-residence-constructie, schrijft hij over de stad. Benali komt dit jaar zeker 4 keer naar Helmond en gaat vooral ook informatie met Helmonders delen en ophalen via Facebook.
‘Ik ben enorm vereerd om voor deze unieke stad een jaar lang stadsschrijver te mogen zijn’, zegt Benali. ‘Deze stad en haar inwoners geeft inspiratie voor prachtige verhalen. Over het oude, over het nieuwe en het spanningsveld daartussen. Aan de hand van beelden wil ik het verhaal van Helmond vertellen. De verhalen schrijf ik, maar dat kan ik natuurlijk niet alleen. Ik nodig daarom iedereen uit om met mij in gesprek te gaan op Facebook Benali in Helmond’. Vanmiddag begon hij daar al mee en via Twitter liet hij weten dat hij al in Helmond was. Helmonds spreekt hij (nog) niet, maar hij spreekt wel 7 talen.
Benali werd in 1975 in Marokko geboren en kwam op 4-jarige leeftijd naar Nederland. Voor zijn romandebuut Bruiloft aan zee werd de toen 21-jarige Benali in 1997 genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs. Met zijn tweede roman, De langverwachte, won hij in 2003 die prijs. Benali presenteerde het tv-programma De schrijver en de stad en in de 6-delige serie Benali Boekt. 2011 interviewde hij bekende Nederlandse schrijvers.

Nieuw Helmonds nieuws
51 reacties
Reageer

een nieuw concept? In dit concept woont een schrijver niet in Helmond ??
Wim Daniels woonde ook niet in Helmond!
Zijn er geen Helmonders te vinden die over Helmond kunnen schrijven?

Zo, zo dat mag wat kosten, 10.000 euro voor 1 jaar!!!
Daarvoor komt hij 4 keer per jaar naar Helmond vanuit A'dam!
Prima schrijver en sympathieke gast daar niet van, maar hij heeft toch helemaal geen enkele binding met onze stad.
Waarschijnlijk had hij nog nooit gehoord van Helmond en was het maar goed dat hij een TomTom had.

Ik hoop niet dat hij z'n verhalen moet gaan halen bij de gewone Helmonder die hem in het dialect aanspreekt, want hij zal het ongetwijfeld niet verstaan.
( Het dialect wat zo centraal stond in de verhalen van Wim Daniels als stadsdichter)

Ook gezien de bezuinigingen op "cultuur" in Helmond begrijp ik niets van deze keuze en het daarbij behorend bedrag van 10.000 euro per jaar!!
Stadsdichter moet een eer zijn in mijn ogen, en daarbij moet/mag geld geen rol spelen. Daarbij gaat het bedrag nogmaals m.i. buiten alle proporties, zeker in de huidige tijden!

Stadsdichter of dichter bij de Stad?

Dichter bij de stad en goedkoper is mijn mening!!
We halen onze Prins Carnaval volgend jaar waarschijnlijk uit Groningen om 4 dagen naar Helmond te komen voor flink wat euro's.

Ter aanvulling op bovenstaande wat betreft cultuur...
En voor de orgelman is een onkostenvergoeding van 1500 euro per jaar om
2 maal per week naar Helmond te komen te veel gevraagd!

Goed bezig hier pffff

10.000 euro en natuurlijk onkosten neem ik aan? Waarom niet een oproep aan DE HELLEMONDER om vier keer per jaar een verhaal te maken over Helmond in al zijn aspecten. Probeer dit een jaar, is het niks kan er altijd nog een dichter aangetrokken worden. Zo hebben de leden van het literair café ook nog wat te lezen
Hoofdprijs, het verhaal publiceren in de Traverse, weblog en/of ED en gratis toegangskaarten voor het stadsmuseum, drankje in het cacaofabriek, of een tegoedbon bij een ander zwaar gesubsidieerd cultureel clubje. Dat is dan meteen weer een voedingsbodem om een nieuw verhaal te schrijven.

Het is duidelijk dat géén van jullie op de avond van het Literair Café zijn geweest, want dan waren jullie niet met zulke "kul" komen aandragen en hadden jullie er meer van geweten! De aanwezigen waren behoorlijk verrast, en zeker enthousiast (na enige uitleg van Stienen).

@brombeer op woensdag 28 januari 2015 om 10:21:
Het feit dat hij gisteren op zijn facebook een oproep doet om te vragen wie iets van Helmond weet, zegt genoeg.
Als je 4 keer per jaar naar Helmond komt, geeft dat al aan dat hij dus ook niet op actuele gebeurtenissen gaat reageren.
In dit geval is het dus iemand die af en toe iets over Helmond schrijft, volgens mij was dit (althans in het begin) niet de insteek van een stadsdichter.

Zoals ik al zei: je bent er niet geweest en weet niet "het hoe en waarom" (zo ook bijvoorbeeld de oproep op Facebook). Misschien is het je (jullie) ontgaan dat er voor een enigszins ander concept is gekozen.Hij is ook geen stadsdichter, maar stadsschrijver! Verder laat ik het hierbij, want zoals gewoonlijk staan de beste stuurlui aan wal en zo ook in dit geval.

Wim van den Broek

@Wim hahaha, goeie vraag!!!

'Waarom niet deze Helmonders als stadsdichter of stadsschrijver?'
Theo van Mullekom stuurde namens zijn fractie Helmond Aktief zojuist onderstaande brief met 4 vragen aan het college van Burgemeester en wethouders:

Woensdag 28 januari meldde het ED dat een opvolger voor Wim Daniëls was benoemd voor de functie van stadsdichter.
Zoals we hebben begrepen is door medewerkers van het Literair Café Helmond de schrijver Abdelkader Benali, een Amsterdamse schrijver, hiervoor geselecteerd en inmiddels benoemd.
Wij twijfelen niet aan de kundigheid van de heer Benali als schrijver of aan de kundigheid van de medewerkers van het Literair Café maar we betreuren het simpel gezegd dat “de keuze niet dichter bij huis” is gevonden.
We betreuren dit ten zeerste en eerlijk gezegd missen wij met deze benoeming de binding en het gevoel van een stadsdichter, die naar onze inzichten ook dicht bij de Helmonders zou moeten staan!
Vorige stadsdichters gaven dat naar onze inzichten dat gevoel, zeker in praktiserende zin, wel.
Dit kunnen wij naar onze inzichten van deze stadsdichter niet verwachten. Zeker niet, zoals wordt aangegeven, indien hij slechts 4 keer per jaar onze stad voor een aantal dagen zal gaan bezoeken!
Naar onze inzichten zijn er binnen Helmond of directe regio best capabele personen te noemen / te vinden die voor de Helmonder meer aansprekend zijn en die ”klus” als stadsdichter zouden kunnen uitvoeren.
Wat te denken van bijv. Udo Holtappels, Joop Vos, Jacques Vriens, Mario Cortenbach / Rene Luijtelaar of Jef de Jager ( geboren Mierlo-Houtenaar ) etc.
Het benoemen of zo mogelijk terugdraaien van deze benoeming is niet des raads maar wij willen u toch een paar vragen voorleggen:
- In hoeverre is het college betrokken met de voordracht en werkelijke benoeming?
- Worden de uitgangspunten in keuze criteria door/met het college gedeeld?
- De gemeente ondersteunt de stadsdichter in financiële zin. Is aan te geven op basis van welke uitgangspunten het bedrag ad. € 10.000,00 ( voor 4 jaar ) is opgesteld?
- Is het college met de visie van Helmond Aktief eens dat er feitelijk meer aandacht zou moeten worden besteed op de zoektocht naar personen die in Helmond geboren / getogen zijn, in directe omgeving wonen of hun roots / sporen hebben verdiend in onze gemeente, zodat de binding van het Helmondse beter is ingebed?
We zien uw reactie met belangstelling tegemoet.

voor alle azijnzeikers... 10.000 is een schijntje. Qua stadsmarketing is dit een van de efficiëntste manieren om je geld te besteden. Google eens voor de gein op "stadsmarketing kosten", bedragen van 2 miljoen en meer vliegen je om de oren. Om landelijke uitstraling te hebben heb je ook een landelijke beroemdheid nodig, geen lokale beroemdheid.

Is dit de oorspronkelijke bedoeling van een stadsdichter? Nee. Maar het heeft de gemeente met Wim Daniels ook geen windeieren gelegd qua publiciteit en dat zal ook met Benali weer zo zijn. Misschien dat het feit dat we nu een stadsschrijver hebben wel gecombineerd kan worden met een stadsdichter. Dan kunnen die twee ook mooi iets samen doen en zo die lokale beroemdheid misschien ook landelijk door laten breken.

Michiel van Geel

@Frutje Frot op woensdag 28 januari 2015 om 09:27:

die 10.000Euri zal wel uit het potje "niet gespecificeerde overige culturele aangelegenheden" komen. Je weet wel dat potje van 1,2 MILJOEN !!!! uit de cultuuruitgaven waar niet op bezuinigd wordt (dat is tenminste volgens Heer Stienen "nicht im Frage") en waar niemand van weet wat er met dit geld gebeurt. En waar tot op heden ook geen duidelijkheid over is :) Ik denk binnenkort meer hierover op DeWeblogVanHelmond of ED.....

Via Twitter laat Abdelkader Benali zojuist kort en bondig weten:

Stadsschrijver moet altijd van buiten komen, anders poort wijd open voor zelfgenoegzame rijmpjes en navelstaarderij. Goed gedaan, #Helmond!

@Michiel van Geel op woensdag 28 januari 2015 om 16:04:

ik moet toch eens gaan opletten, tweede keer in korte tijd dat ik dezelfde mening met je deel ;) , 10K is inderdaad een schijntje voor stadsmarketing. Zo vind ik 30K onderhoud per jaar op al onze beeldende kunst in de openbare ruimte ook een schijntje. U weet wel "de openbare kunst die volgens heer Stienen beter kan worden opgeslagen dan worden gerepareerd" om een bezuiniging te bewerkstelligen van 30.000Euro. Diezelfde kunst die is opgenomen in de beeldenroute om de touristen te vermaken (waaronder ook de stadsgedichten van Bert Kuijpers op onder andere de gevel van West-Ende)

Beste Michiel,

Azijnpisser gebruiken voor iemand die een andere mening heeft lijkt mij nou niet echt slim voor een D66er weet je nog? eens DE PARTIJ voor DEMOCRATEN.

Vr. groet,
Leny

Leny van Muijen

@Leny van Muijen

Dat ik mensen een spiegel voor hou en er geen doekjes om wind wat ik van hun bijdrage vind betekent niet dat ik niet van ze hou hoor. ;)

Michiel van Geel

@Leny van Muijen op woensdag 28 januari 2015 om 16:34:

Winterslaap al voorbij LLeny? Ik heb al lang geen azijnzure plempsels meer van je gezien hier op DeWeblog :) Ik vind het juist mooi dat Michiel gewoon zegt waar het op staat. Beter dan dat politiekcorrecte gelul. Of ik het er nou mee eens ben of niet.
"Eindelijk een beetje pit" , riep eens iemand tegen de policor en linkswegkijkende Job Cohen...... Mooi dat D666-Michiel dat overneemt.

Wat aardig dat raadslid Van Mullekom mij noemt als mogelijk stadsschrijver van Helmond. Maar voor wie het is ontgaan, ik ben dat al jaren. Toevallig komt er op 1 maart a.s. een boek van mij uit over de Helmondse fabrikant en filantroop Willem Prinzen, getiteld: Zalig de rijke die het goud niet najaagt.

Nu dus heb ik er een collega bij. Dat is altijd plezierig, maar ben ik ingenomen met Benali? Nee. Enkele jaren geleden eiste hij op hoge toon gebedsruimtes voor moslims in openbare gebouwen, te weten de Hogeschool van Amsterdam. Dat was welbeschouwd twee keer brutaal van hem. Andere mensen bezaten immers geen eigen voorzieningen bij die instelling en Benali vond ook nog dat de schooldirectie de gebedsruimtes voor moslims moest aanleggen en betalen. Helmond, quo vadis?

Hij lupt al "amsterdams" bijdehand te doen op twitter, en heeft al mot met een aantal Helmonders. Gaat me nog wat worden dit jaar haha!

@michiel van Geel Dat idee van je om ook nog een stadsdichter erbij te nemen,
krijgt die dan ook 10.000 euro?

@Frutje Frot

Als het efficiënter is om het daar aan te besteden dan aan iets anders, dan moet er wel ergens een potje te vinden zijn. Als het zoals je zegt een goed idee is, dan is het wel een eenmalig experiment waard toch? Jef geeft zojuist al aan dat hij het duo-stadsschrijverschap sowieso onbezoldigd al op zich neemt, hoewel de start van die samenwerking wat stroef is ;)

Michiel van Geel

@Frutje Frot op woensdag 28 januari 2015 om 17:41:

Nog geen dag aangesteld als stadsschrijver in Helmond en nu al stront aan de knikker. Ik had zo'n vermoeden... zei die net op twitter.
Als hij dat maar volhoudt. Er wordt in ieder geval over hem geluld zullen we maar zeggen.

@ Michiel van Geel

Waar zeg ik dat het een goed idee is??
Dat zeg ik nergens, dus mij geen woorden in de mond leggen s.v.p.

Hmm OZB omhoog, ondertussen 10000 euro voor een of andere koekwauws die gedichten maakt ... En zo denkt de helmonder er over, net nog gevraagd aan de buirvrouw, hee weet je dat we een nieuwe stadsdichter hebben uit Amsterdam ? Kost 10000 euro voor een jaar .... Reactie van buurvrouw : flikkert um maar int knaal stelletje idioten hedde gezien deh de OZB wir duurder geworde is ...

Niet te verkopen dit.... Linkse hobby

@Frank

Waarschijnlijk hebben ze Hellmond Grauwte Smoel, Ginne Skrik al vertaald voor hem!! haha

@Joep

Is al verkocht!

Nog een tweet van hem:

Abdelkader Benali @abdelkabenali · 45 min. 45 minuten geleden
Ik zie het al. Deel van mijn stadsschrijverschap #Helmond zal via Twitter verlopen. Half Helmond zit erop.

@Michiel van Geel 28 januari 2015 om 16:04

2 miljoen voor stadsmarketing dat vind ik heel veel. Wat heeft Helmond te verkopen in uw ogen?
Wim maakt leuke stukjes maar of je daar als stad beter van wordt?
(1 bericht in De Spelt en je staat weer op -1000)

Voor de gemiddelde Nederlander blijft Helmond een achterstandsdorp in Noord Limburg. Daar heeft Wim ook niks aan veranderd.
Voor toerist niet interessant genoeg.
Bedrijven kijken niet naar gedichten of verhalen als ze zich ergens willen vestigen en Brandevoort wordt alleen afgebouwd als ASML blijft groeien....

Maak Helmond niet meer wat het is.
Blijft een heerlijke stad om te wonen en te werken. Maar met stadsmarketing los je geen slechte reputatie op.

@jef de jager op woensdag 28 januari 2015 om 17:24:

Heb me zitten afvragen of hier wel de echte Jef de Jager aan het woord was. Van een erudiet man verwacht je immers meer dan een zuur oordeel over een "collega" dat louter stoelt op een enkel, met schrijverschap als zodanig niets van doen hebbend kulargument. Maar ja, het promoten van binnenkort uit te brengen nieuw eigen werk is ook een kunst.

Ik vind het een prima zet om hem te vragen. Zijn eerste pennenvruchten op Facebook laten mij als Helmonder met andere ogen kijken naar mijn Helmond. Als we daardoor op een andere, misschien meer genuanceerde manier gaan kijken naar onze stad, haar inwoners, haar bijzonderheden en haar eigenaardigheden is dit wat mij betreft een positief effect.

Frans, helemaal met je eens. Afkraken is een kwalijke eigenschap! Moet ik hier zeggen "Helmonds eigen"?

@Joep:

Zo denkt 1 Helmonder erover.
Helaas schrijft hij geen gedichten.
Welke boeken van hem heb je al gelezen?

@Abdelkader;

Op twitter en dit weblog ontmoet je de Helmonder niet!
Je past dan al een zwaar filter toe!

Je moet regelatig hier zijn en ervaren wat en wie Helmond zijn.

@brombeer op donderdag 29 januari 2015 om 15:08:

Mee eens, kritiek hebben mag, graag zelfs, maar niet afkraken en alleen maar negatieve reacties!

@Mari

Ga op een zaterdag op de markt staan en vraag de helmonder om zijn of haar mening... Vertel er dan ook bij dat dit geintje 10000 euro kost...

En wat betreft wat ik lees: ik lees genoeg koop zelf een tijdschrift, boek, e-book.... Maw ik koop zelf wat ik wil lezen ..

Hoorde zojuist Benali op het radioprogramma Taalstraat van Frits Spits. Verzorgde gisteravond de Ien Daleslezing. Wat gegoogeld en uit het rijtje illustere voorgangers blijkt dat hiervoor geen koekenbakkers worden gevraagd.
De lezing betrof art.1 Grondwet. Kreeg de indruk dat vooral de tegenstanders van de multi culturele samenleving het hier druk gaan krijgen. Ik verheug me nu al op de spiegel die Helmond op dit punt zal worden voorgehouden.

Schrijfsels en teksten, gedichten en poëzie; het zijn letters aaneengeregen tot aansprekende en inspirerende teksten. Soms ontroerend, dan weer belerend, en even zo vaak hoopgevend en inspirerend.
Deze week werd onze stad landelijk nieuws dankzij inspirerende woorden. Een stuk tekst met een hoopvol gloren, oprecht en eerlijk. Twitter ontplofte dagenlang en even was Helmond zelfs ‘trending’.

Naast social media raakte ook de reguliere media in de ban van de schrijver die zich afzijdig hield en een eigen plan trok. In de ban van de mystieke nevel die deze woordtovernaar leek te omgeven.
Hoe mooi is het om in een tijd als deze, waar ego’s over elkaar heen struikelen, het verschil te kunnen maken met woorden? Woorden die alles zeggen wat je delen wilde, waaraan je verder niets wenst toe te voegen.
Ik raakte in de ban van deze stadsschrijver die zich met haar prachtige briefje in mijn hoofd nestelde.

Ikram Azarfane zette Helmond op een heerlijke manier op de kaart.

Geen Helmonder zou het in zijn hoofd halen om een stukje te schrijven over de mensen in een broodjeszaak, want dat is toch niet zo bijzonder? Wanneer je een Helmonder vraagt wat Helmond bijzonder maakt dan hoor je vaak: "De taal, de sfeer". De taal is duidelijk herkenbaar maar slechts zelden hoor je concrete voorbeelden van dingen die bepalend zijn voor de sfeer.
Kennelijk hebben we de frisse blik van iemand van buiten nodig om te kunnen zien welke kleine dingen Helmond bijzonder maken. Het verhaal van Abdelkader Benali over zijn lunch bij Bakker Bart deed in zijn sfeerbeschrijving denken aan de verhalen van Simon Carmiggelt over het oude Amsterdamse kroegleven waardoor hele generaties dachten dat een echte bruine kroeg alleen in Amsterdam kon bestaan.
Dat verhaal en het verhaal over zijn gezamenlijk optreden met Wim Daniëls in het Helmondse literair café hebben me nu al voor 100% overtuigd: Welkom, Abdelkader.

Goh, een verhaal bekeken vanuit Bakker Bart, geweldig idee beter gaat het niet meer worden. Ik zie liever de gemeentelijke belastingen dalen dan geld te verspillen aan een ongetwijfeld goede schrijver die slechts in Helmond komt dankzij zijn tomtom.

De stadsschrijver houdt een literair spreekuur
Op woensdagmiddag 11 maart houdt stadsschrijver Abdelkader Benali een literair spreekuur in de bibliotheek. Het begint om 13:00 uur en duurt tot 14:00 uur. "De bibliotheek biedt een kopje koffie aan" zo laat hij weten op zijn Facebook-pagina Benali in Helmond.
Dit spreekuur is een soort 'meet & greet' met de auteur waarbij hij inspiratie kan opdoen. Er is een vrije inloop en geen uitloop (want we zijn geen scharrelkippen) zo laat hij met een knipoog weten.
Eerder liet hij al weten van zondag 8 tot donderdag 12 maart in Helmond te zijn.

Abdelkader Benali krijgt € 8.000 voor zijn Stadsschrijverschap in 2015
B&W gaf de onderstaande antwoorden op de bovenstaande vragen van Theo van Mullekom van Helmond Aktief.

 1. Vraag: In hoeverre is het college betrokken met de voordracht en werkelijke benoeming?
  Antwoord: De portefeuillehouder, wethouder Stienen, is betrokken geweest bij het proces om te komen tot een nieuwe stadsdichter. Dit heeft geresulteerd in de aanstelling van een stadsschrijver.
 2. Vraag: Worden de uitgangspunten in keuze criteria door/met het college gedeeld?
  Antwoord: De uitgangspunten in keuze criteria zijn opgesteld door het Literair Café. Deze uitgangspunten zijn dat
  - een dichter of schrijver literaire kwaliteit brengt,
  - gemakkelijk met de inwoners van Helmond in gesprek komt en
  - het ook nog eens goed op een podium kan brengen.
  Deze uitgangspunten worden door ons college gedeeld.
 3. Vraag: De gemeente ondersteunt de stadsdichter in financiële zin. Is aan te geven op basis van welke uitgangspunten het bedrag ad. € 10.000,00 (voor 4 jaar) is opgesteld?
  Antwoord: Het honorarium voor de schrijver bedraagt € 8.000,-. Het betreft alleen een bijdrage voor 2015 en niet voor de daarop volgende jaren. Deze afweging is gemaakt op basis van onder andere de landelijke bekendheid van de stadsschrijver en zijn te investeren tijd in Helmond in 2015.
 4. Vraag: Is het college met de visie van Helmond Aktief eens dat er feitelijk meer aandacht zou moeten worden besteed op de zoektocht naar personen die in Helmond geboren / getogen zijn, in directe omgeving wonen of hun roots / sporen hebben verdiend in onze gemeente, zodat de binding van het Helmondse beter is ingebed?
  Antwoord: Wij hebben de visie van het Literair Café gevolgd om een landelijk bekende schrijver in 2015 uit te nodigen van, voor en over Helmond te schrijven. Het betekent geenszins dat in volgende jaren niet weer een Helmondse of nabij wonende kunstenaar uitgenodigd kan worden. De ervaring van 2015 zal daarbij meegenomen worden.

Ik blijf 8 duizend euro veel geld vinden voor zoiets. Maar het is in ieder geval een bezuiniging van 2 duizend euro op de 10 duizend euro die hij volgens het ED voor de klus van de gemeente Helmond krijgt. http://www.ed.nl/regio/helmond/abdelkader-benali-volgt-helmondse-stadsdichter-wim-dani%C3%ABls-op-1.4734880

Nou, nog maar eens gekeken op z'n facebookpagina over Helmond,omdat hij een tijdje terug een week in Helmond is geweest.
Des hendig verdiene veur die gast!!

Meer zal ik er maar niet over zeggen.

Hier de link naar zijn waardevolle schrijfsels over Helmond: https://www.facebook.com/benaliinhelmond

Zeikt wederom onze stad af met zijn artikel in het ED.
Ergste is nog dat we hem ervoor betalen en all inclusive geven bij Filand en Westende. Room with a view.

Hier zijn artikel op zijn facebook : https://www.facebook.com/benaliinhelmond/photos/a.1409306226033407.1073741828.1376732629290767/1466723676958328/?type=1&theater

Benieuwd wat anderen er van vinden? Moeten we aan deze anti reclame 10.000 euro uitgeven (plus onkosten)
Hij zal z'n 4 nachten Hotel in Fitland of Westende niet zelf betalen lijkt me.
Misschien die minibar op z'n kamer als we geluk hebben.

Maar hij zeikt onze stad af waar iedereen bijstaat. Maar ik had al lang gezegd houdoe en bedankt met die Amsterdamse arrogantie.
Nee, daar zaten we op te wachten.

Heb 1 week mensen uit Melbourne mogen rondleiden door Helmond, en die waren helemaal gek van onze stad Helmond.

Je eigen een minderwaardigheidscomplex laten aan praten door een Amsterdammer, haha.
Terug naar je Grachtengordel vriend, en nooit meer terugkomen het liefst.

O ja, en het is gewoon Vlisco en geen Vlasco.
Maar dat was een stukje eigen gelijk willen halen.

Dag Abdel jonguh!!

Vreemd, dat er hier zo weinig meningen over zijn stukje in de krant zijn, gezien ik het nogal negatief vind over Helmond.

@Eddie op dinsdag 14 juli 2015 om 17:08:

Zou het kunnen dat je het zelf bij het verkeerde eind hebt?

@Frans

Wat Helmond betreft?
Zou kunnen, maar ik woon hier al 55 jaar en heb Helmond zien groeien en veranderen.
Hij heeft Helmond 3 a 4 keer bezocht de afgelopen maanden.

Dus volgens mij heb ik toch een klein beetje meer zicht op onze Stad, lijkt me.
Maar ik wil niet zeggen dat ik de waarheid in pacht heb wat betreft Helmond, maar hij is een hoop onzin aan het verkondigen over Helmon

Vlasco??
Ik ken geen enkele Hellemonder die de Vlisco, Vlasco zal noemen.
Heeft gewoon een erg negatieve inval over Helmond in zijn verhalen.

We zouden volgens hem ook een nieuwe slogan moeten aannemen : Helmond Mooi Lelijk.

Mag ik het er mee oneens zijn, wat deze gast allemaal roept over Helmond?
Artistieke vrijheid toch?
Ik vind het knap waardeloos wat hij laat zien ( op zijn facebook paginaatje)
Niet dat vele Helmonders het lezen, maar toch...

Laat hem de mooie zaken in Helmond eens onder woorden brengen.
Tot nu toe schrijft hij een hoop onzin die dan schijnbaar " artistiek" zou moeten zijn.

@Frans op dinsdag 14 juli 2015 om 17:16:

Nee.
Wie in Helmond leest die troep van Benali nu eigenlijk.
Waarschijnlijk alleen de reageerders hier.
Vandaar de weinige reacties.

Maar toch jammer van die € 8.000,--

@case op dinsdag 14 juli 2015 om 18:02:

@Eddie op dinsdag 14 juli 2015 om 17:54:

I'll rest my case......

@Case Exclusief reis en verblijfkosten 4 en 5 sterrenhotel al die tijd.

Minibar,roomservice, welness etc.
Dan kom je boven de 10.000, en zeikt hij je Stad af in zijn commentaren.

En dit alles onder de noemer #Helmondpromotie

Laat ze aub boven de rivieren blijven die gasten, al helemaal voor dat geld!
Geef het maar aan armoedebestrijding,ouderen of jeugdzorg uit, maar toch niet aan dergelijke onzin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: