1reactie

Alerte inbraakmelding leidt tot 3 arrestaties


Net na middernacht werden 3 Litouwse mannen in de kraag gegrepen. Dit na een alerte melding van een inbraak in een woning.
Bij de meldkamer kwam gisteren rond 23.45 uur een telefoontje binnen over een inbraak in een woning aan de Burgemeester Krollaan. Het alarm bleek af te zijn gegaan. Een raam van het pand was opengebroken en de woning was doorzocht. Terwijl we bij de woning bezig waren met onderzoek kwam een tweede melding binnen van een verdachte situatie bij een pand aan de Mierloseweg. Agenten zagen op het terrein een auto staan met daarin 2 personen en een man die de benen nam. De 3 verdachte mannen (24, 24 en 32 jaar) zijn daar kort na middernacht aangehouden. De aangetroffen auto is in beslag genomen. Het trio zit vast voor verder onderzoek.
Door de snelle en alerte meldingen die bij de meldkamer binnenkwamen kon de politie direct naar de locaties in Helmond gaan en zagen zij kans om de 3 verdachten op te pakken.

Wat algemener:
Volgens de politie weten bewoners zelf het beste als er iets niet pluis is in hun buurt. Een vreemd figuur die bij huizen naar binnen loert bijvoorbeeld. Of activiteiten bij een huis waarvan je weet dat de bewoners op vakantie zijn. Wanneer je dan 112 belt, kan de politie wellicht heel snel een inbraak voorkomen of een inbreker op heterdaad aanhouden! Het bellen van 112 is bedoeld voor spoed. Dus niet alleen voor levensbedreigende situaties (zoals vaak gedacht wordt), maar zeker ook wanneer je getuige bent van een misdrijf of het voorbereiden van een inbraak of diefstal. Dus ook wanneer je een verdachte situatie signaleert waarbij de politie een misdrijf kan voorkómen. Iemand is niet alleen strafbaar als hij een woninginbraak pleegt. Ook de voorbereidende handelingen kunnen onder bepaalde voorwaarden al strafbaar zijn. Het Openbaar Ministerie heeft al meerdere personen voor de rechter gebracht omdat zij voorbereidende handelingen voor inbraak pleegden. Zij kunnen gevangenisstraffen en hoge boetes krijgen.

Nieuw Helmonds nieuws
1 reactie
Reageer

Uit Lithouwen goh je verwacht het niet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: