15reacties

Bankhelpdeskfraudeur gezocht


De man op de foto’s wordt door de politie gezocht. Hij plunderde de rekening van een 72-jarige mevrouw uit Helmond. Haar bankpas werd even ervoor buit gemaakt middels spoofing. Hij pinde met haar bankpas in Mierlo-Hout bij de geldautomaat op de Hoofdstraat (foto rechts) en ook bij de Jan Linders in die wijk werd de bankpas misbruikt (zie de foto’s onderaan).
Een zogenaamde bankmedewerker belde de vrouw vrijdag 30 november met een smoes over geld dat van haar rekening werd gestolen. Hij liet haar diverse handelingen verrichten op haar telefoon met betrekking tot haar bankzaken. Daar waar de vrouw dacht geholpen te worden, werd zij in werkelijkheid opgelicht. Er werd geld van haar spaarrekening overgeboekt naar haar betaalrekening en haar daglimiet werd verhoogd. Even later staat een nepkoerier aan de deur die haar bankpas komt ophalen.
Toen de vrouw haar dochter belde en vertelde wat er gebeurd was, kreeg ze meteen te horen dat ze was opgelicht. Ze liet haar bankrekening blokkeren maar het was al te laat: er was al voor een paar duizend euro van haar rekening verdwenen.
Als je de man op de bewakingsbeelden herkent en/of als je informatie hebt, vraagt de politie om contact met hen op te nemen. Dat kan online door dit tipformulier in te vullen of te bellen naar 0800-6070 of (anoniem) 0800-7000.

.

In de reacties hieronder staat een update.

Nieuw Helmonds nieuws
15 reacties
Reageer

Verdikkie Henk Jan weer.

hopelijk snel te pakken veel vaker doen pinfraudeurs etc etc ,.
op de foto en in de schijnwerpers zetten ..net als hier geen pardon kennen

moeten ze maar van andere mensen hun spullen afblijven
heel veel succes

@“neppe”mehmet
Wel grappig paar weken geleden (https://www.deweblogvanhelmond.nl/amp/actuele-onderwerpen-helmond/bejaarde-vrouw-slachtoffer-van-spoofing/) was het een blanke knul en toen was je nergens te vinden. Blijkbaar is het alleen een probleem als iemand met een kleurtje iets crimineels doet, als het om blanke gaat is huidskleur/naam/afkomst of whatever plots geen issue meer, sterker nog de meeste van dat soort artikelen wordt 9/10 niet op gereageerd

Een echte mehmet

@Een echte mehmet op maandag 27 maart 2023 om 21:19:

Wel is het bewezen dat 'mensen met een kleurtje' zoals jij het noemt wel bovenaan staan in de lijsten van criminaliteit. Dat is al vaker bewezen, zeker mensen uit een Noord Afrikaans land. Discrimineer niet, is een feit. Maar net of je het wil weten en lezen of niet.

@Janssen op dinsdag 28 maart 2023 om 07:24:

Iets dergelijks geldt voor mannen. Ook die staan bovenaan in de lijsten van criminaliteit, en ook in dit geval gaat het weer om een man. Maar daar hoor je niemand over. Terecht, want je kunt er niks mee.

Sorry hoor, maar een menneke in een bomberjack komt bij je aan de deur na een telefoontje, en dan ga je al je bankgegevens en pincodes en pasjes met hem delen omdat je serieus denkt dat hij van de bank komt? En dan geef je je pasje ook nog af aan een andere minkukel die zich aan de deur meldt? En dan eindelijk, als dat állemaal gebeurd is, ga je je dochter of wie dan ook bellen? Je kunt toch zelf ook nadenken, vraag legitimatie, bel de bank, bel je dochter vooráf, geef je pasje niet af, enz. enz.

Klopt allemaal wat je zegt @Pejeka. Maar helaas worden de slachtoffers vaak overdonderd en doen ze alles om het probleem zo snel mogelijk op te lossen. daarna gaan ze dan iemand bellen om te zeggen " wat er nu toch weer gebeurd is" .
Ik waarschuw mijn moeder er elke dag voor en toch is zo'n vrouwke soms vatbaar voor dit soort trucs. Een appje van een kleindochter met toevallig een nieuwe telefoon, een sms je van een zoon die met spoed geld moet overmaken naar de belastingdienst etc etc.

Moet zeggen dat ik het een vrij duidelijke foto vind, kan alleen niet goed zien wat voor embleem er nu op zijn trui zit?

@Henri op dinsdag 28 maart 2023 om 09:59:

dat is het logo van Under Armour.

@Sander Lam op dinsdag 28 maart 2023 om 08:22:

U bent, net als een hoop medelanders, een kundig bedrijver van struisvogel-politiek, mss eens wat vaker Opsporing Verzocht kijken ! Hetgeen Janssen aanhaalt is gebaseerd op feiten, makkelijk terug te vinden in de criminaliteitscijfers van het CBS....

@Henri op dinsdag 28 maart 2023 om 09:59:

misschien verstandiger om de pas van je moeder bij je te houden zodat jij haar financiën kan regelen

netzo verstandig

@Jan op dinsdag 28 maart 2023 om 21:50:

Ik ontken de feiten niet, ik zeg alleen dat ik het misplaatst vind om dit soort feiten keer op keer aan te halen.

Als ik in de reacties bij berichten over misdrijven net zo vaak zou lezen "zie je wel, weer een man!" zou ik mij daardoor als man continu en onverdiend verdacht gemaakt voelen.

Wegkijken van de fatsoenlijke meerderheid, dat is pas struisvogelpolitiek.

@Jan op dinsdag 28 maart 2023 om 21:50:

CBS? Criminaliteitscijfers? Sinds 2005 daalt het aantal geregistreerde misdrijven fors.

@Sander Lam op woensdag 29 maart 2023 om 09:50:

@Marko op woensdag 29 maart 2023 om 11:28:

Sorry heren, jullie hebben gelijk, je kunt het beter doodzwijgen....dan bestaat het niet....

@Jan op woensdag 29 maart 2023 om 21:45:

Uit de cijfers van het CBS blijkt dat verstand (meestal) met de jaren komt.
Ook de meeste jongeren van 15-20 jr. nu worden automatisch wijzer.

Update:
De politie weet wie de man op de foto is en daarmee is de zaak opgelost. Dat liet de politie vandaag weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: