15reacties

Bankhelpdeskfraudeur gezocht

De man op de foto’s wordt door de politie gezocht. Hij plunderde de rekening van een 72-jarige mevrouw uit Helmond. Haar bankpas werd even ervoor buit gemaakt middels spoofing. Hij pinde met haar bankpas in Mierlo-Hout bij de geldautomaat op de Hoofdstraat (foto rechts) en ook bij de Jan Linders in die wijk werd de bankpas misbruikt (zie de foto’s onderaan).

Een zogenaamde bankmedewerker belde de vrouw vrijdag 30 november met een smoes over geld dat van haar rekening werd gestolen. Hij liet haar diverse handelingen verrichten op haar telefoon met betrekking tot haar bankzaken. Daar waar de vrouw dacht geholpen te worden, werd zij in werkelijkheid opgelicht. Er werd geld van haar spaarrekening overgeboekt naar haar betaalrekening en haar daglimiet werd verhoogd. Even later staat een nepkoerier aan de deur die haar bankpas komt ophalen.
Toen de vrouw haar dochter belde en vertelde wat er gebeurd was, kreeg ze meteen te horen dat ze was opgelicht. Ze liet haar bankrekening blokkeren maar het was al te laat: er was al voor een paar duizend euro van haar rekening verdwenen.
Als je de man op de bewakingsbeelden herkent en/of als je informatie hebt, vraagt de politie om contact met hen op te nemen. Dat kan online door dit tipformulier in te vullen of te bellen naar 0800-6070 of (anoniem) 0800-7000.

.

In de reacties hieronder staat een update.