2reacties

Bekende Helmonders lezen voor (foto’s)


Bekende en minder bekende Helmonders lezen vanochtend voor uit onder andere het prentenboek De kleine walvis. Hun aandachtige toehoorders zijn peuters en kleuters. De burgemeester, alle 6 wethouders en 4 spelers van Helmond Sport doen dat op 9 Helmondse basisscholen en kinderopvanglocaties. Zij doen dat vanwege het Nationaal Voorleesontbijt, de eerste dag van De Nationale Voorleesdagen.
Burgemeester Elly Blanksma leest voor op Basisschool De Stroom in Brouwhuis. Zo’n 50 kinderen van die school, Kinderopvang Okapi en Peuterspeelzaal Ieniemienie gaan naar haar luisteren. De burgemeester laat zich daarbij assisteren door de 11-jarige Karsten van de Kimmenade. Hij is kampioen voorlezen op zijn eigen St. Trudoschool en wil dit jaar de beste voorlezer van Nederland worden.
De voorlezende wethouders gaan naar Basisschool Dierdonk (Nathalie van der Zanden), De Korenaar (Margreet de Leeuw), St. Odulfus (Paul Smeulders), De Vlier (Frans Stienen), Korein Kinderplein Keizerin Marialaan (Erik de Vries), Kindcentrum Vestein (Paul Smeulders) en Basisschool De Goede Herder (Jos van Bree). Op Korein Kinderplein Bachlaan wordt voorgelezen door mevrouw Vriens (gemeente) en spelers van Helmond Sport doen dat op basisschool St. Odulfus.
Met hun aanwezigheid willen zij het voorlezen stimuleren aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Want voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt hun fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt ze veel plezier.

Nieuw Helmonds nieuws
2 reacties
Reageer

En tenslotte nog een wat grotere foto van onze voorlezende burgemeester en haar assistent Karsten van de Kimmenade:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: