56reacties

Café Zeezicht stopt


Café Zeezicht opent vrijdag voor het laatst haar deuren. De eigenaar JMP Office heeft Zeezicht verkocht aan ‘t Zusje, een all you can eat tapasrestaurant.
Deze franchiseketen heeft inmiddels 9 restaurants voornamelijk in Noord-Brabant. Hun tiende zaak wordt geopend in oktober in Zaltbommel en nummer 11 wordt de locatie op de hoek van de Steenweg en de Kanaaldijk N.W. De zaak zal daartoe totaal verbouwd worden. Naar verluidt zal dit restaurant worden uitgebaat door iemand uit Helmond.
JMP Office, zoals het horecabedrijf van Geert Blenckers, Jeroen van Schijndel en Paul van der Weijden heet, beheert na vrijdag nog altijd De Borrelbar, Frendz,  Plaza Café en restaurant Pannenkoek Enzo. Daarnaast zijn Geert en Jeroen sinds 1 juni verantwoordelijk voor de horeca van de gehele Cacaofabriek.
Vanavond werd het personeel van Zeezicht ingelicht. Geert Blenckers laat weten blij te zijn dat ze de zaak in goed overleg met de huurbaas hebben verkocht. Zeezicht bestond al voor het begin van deze eeuw en was 7 dagen per week open. Zij zaten in het pand dat ooit een bankfiliaal van de Amro Bank was. Dat pand werd geopend in 1924 en gebouwd in opdracht van de “Helmondsche Bank”. “Hoewel de zaak nog altijd gezond was, werden de dagelijkse inspanningen om dat zo te houden steeds groter. Gezien de werkzaamheden voor de andere zaken en evenementen was dat geen houdbare zaak.”

Nieuw Helmonds nieuws
56 reacties
Reageer

Jammer dat Zeezicht stopt. Het is toch het mooiste café van het centrum waar ik altijd graag even binnenliep en soms te lang bleef hangen. En een paar mooie feesten had!

Kent hier nergens mir heen

Oh neeee, nu moeten we een ander adresje zoeken Lotte!!

Jeeej 't zusje in helmond

Tien jaar terug was het nog leuk, kon je nog naar binnen kijken.

Inderdaad jammer. Alleen zo gezellig was het er nou ook weer niet. Personeel was asociaal en de eigenaren ook.

Anouk boymanns

Yes t zusje hoor daar zon goede verhalen over ! Gooi la mariposa maar dicht hihi

Klopt had het van de week all gehoort maar zeezicht liep vortaan slecht is alleen druk als er iets te doen was op zaterdag avond was hij ooit om 1uur all dicht

Goeie tent eindelijk het zusje in helmond werd tijd en heerlijk eten!! :)

Poeh zonde zeg, uit nostalgisch oogpunt dan. Heb daar vroeger vele mooie zaterdagavonden beleefd. De laatste jaren ben ik er niet meer geweest dus ik weet niet hoe het tegenwoordig liep, maar 7-10 jaar geleden was het altijd lekker gezellig druk.

Nou dat was de laatste leuke tent van Helmond. .
Pff saaie stad..

Hebben we nou niet zat eet café in Helmond en maar klagen we hebben geen geld economies

Munten dan nog opmaken vrijdag Moniek

Doei zeezicht haha

Haasje shirley

Anouk boymanns

Oohh die goeie ouwe tijd! Hahaah maar komt denk ik wel wat goeds voor terug... beter voor ons ouwe mutsen ??

Kreeg 't net op de app; o my god ?

Lekker!!!! Als het open is gaan we er heen. X

Vrijdag laaste drankje dan daar

@Eduardo Dunker op woensdag 29 juli 2015 om 07:03:

Moet ik werken? hihi kunnen daarna wel lekker eten daar?

wat betekent dit voor kolok

O geweldig!!! ? Eerste avond meteen heen!!!!

Onbeperkt tapas? Niet verkeerd. (:

vreemd 2 dagen geleden vroegen ze nog personeel

Een zusje in Helmond!! Top!!

Jaaaaa kunnen we mooi met de schatjes heen gaan ??

Heb je die prijskaart gezien van zusje ja zo loop ik wel binnen, als eigenaar dan.
Voor vijftig gulden maak ik zelf wel wat borrelhapjes

@Denise Smit op woensdag 29 juli 2015 om 07:43:

Goede vraag. Ik zou het op dit moment niet weten.

@Stefan Kessels op woensdag 29 juli 2015 om 11:08:

Ja op zoek naar andere repetitie ruimte

miss moeten we vrijdag gaan om afscheid te nemen

Dat gratis bier op die foto is dat komende vrijdag bij het afscheid?

@Mart op woensdag 29 juli 2015 om 17:01:

Niet dat we weten, die foto rechtsboven gebruikten we 3 jaar gelden hiervoor:
https://www.deweblogvanhelmond.nl/de_gggrubriek/bijna-weekend-gratis-bier/

Tapas? Tja, heerlijk, maar voor de echte moet je toch in Spanje zijn...San Sebastian, Bilbao, Pamplona..... Hmmm, als ik het voor het zeggen had...geef mij dan maar weer een echte IERSE PUB! Ierse live-muziek, pub food en......GUINESS uit de tap! In onze wereldstad Helmond nergens uit de tap te verkrijgen :-(

@Frans op woensdag 29 juli 2015 om 17:45:

Helemaal mee eens!

Kan nie wachte tot de laatste avond was altijd flink gezellig met mn maten daar elk weekend en ook naar frendz en plaza jammer da da weg gaat ga da echt serieus missen man goeike war da. Niks aan te doen he helmond kutstad saai saai saai niks te doen voor ons jeugt wij wille zuipe feesten en lekker stappe maarja nu moeten we alle naar ocean in deurne ofzo of naar eindhove de gekstee

Inderdaad een Irish Pub, dat zou een perfecte lokatie zijn!

Ons primeurtje dinsdag dat Zeezicht stopt, zorgde op Facebook voor een recordaantal van 31.872 bereikte personen. :-) Voor zover wij weten, bereikte de weblog nog nooit zoveel personen met 1 Facebook-bericht.

Och, zo erg is het verdwijnen van Zeezicht toch ook weer niet. Vroegah was het een leuke tent maar dat is al jaren terug.

En ik ben benieuwd hoe 't Zusje gaat draaien. Het is een groeiend concept maar ik heb al van diverse mensen gehoord dat het niet meer dan aardig is, gezien de toch stevige rekening die daar gepresenteerd wordt.

In the air tonight was altijd het laatste nummer van de avond. Dan praat ik over 14 jaar geleden ?

Morgen voor het laatst naar zeezicht. Lekker afscheid nemen met mijn schatjes. Waren goeie tijden. Ook met gala. Ga je missen X

@sophie Stp op donderdag 6 augustus 2015 om 14:35:

Volgens mij kom je morgenavond aan een gesloten deur.

@Nout
Hoezo dat? Er staat toch dat het vandaag gaat sluiten??

@sophie Stp op vrijdag 7 augustus 2015 om 11:59:
Het bericht is al anderhalve week oud. Zeezicht is dus vorige week voor het laatst open gegaan.

Nou ik ben benieuwd of het allemaal klopt. Ik ga vanavond gezellig met mijn meiden naar zeezicht en dan zien we wel of het klopt of niet

@sophie Stp op vrijdag 7 augustus 2015 om 14:33:

Het eerste rondje is van mij.

@Noud
Het bleek dus dat Zeezicht zoals mijn verwachting gisteren voor het laatst open was. We hebben ons kostelijk vermaakt met een heerlijk gratis drankje.

Dus ondanks dat er op de website en Facebookpagina van Zeezicht staat dat ze per 1-8-2015 gesloten zijn en dit tevens in de krant heeft gestaan is Zeezicht toch nog een weekje open gebleven???

Frank Vincent

@sophie Stp op zaterdag 8 augustus 2015 om 09:12:

LOL. Je verhaal klopt helemaal, ik kan het bevestigen. Ik zag jou daar staan met Donald Duck die samen met zijn nieuwe liefje Sneeuwwitje een glaasje grenadine dronk. Vanwege de laatste keer bood Bor de Wolf jullie zelfs een gratis portie beukennootjes aan. Zo is Bor dan ook wel weer.
Ik weet niet zeker of het waar is, maar ik hoorde dat Zeezicht voortaan elke vrijdag voor de laatste keer open gaat. Sophie, kom jij komende vrijdag ook weer? Dan vraag ik of Kapitein Haddock komt, die houdt wel van een drankje. En als ze everzwijnen serveren, komt Obelix zeker. Zo ken ik hem tenminste. :-)

Sorry Toon maar waar slaat deze kinderachtige en sarcastische reactie op? Was jij er vrijdag ook geweest en kun je erover meepraten? Ik vind het nogal beledigend imho. Ik was er zelf toch echt geweest en ik heb me er prima vermaakt. Denk je dat ik zat te dromen de hele avond?

@Frank Vincent
Dat vraag ik me dan ook af. Toen wij een kijkje gingen nemen stonden de deuren gewoon wagenwijd open, stondeb de gasten bij de deuropening n was er op straat de muziek al te horen. Dus waarom ze zulke info plaatsen begrijp ik niet. Mogelijk is het een fout van Zeezicht zelf en heeft Deweblog het overgenomen. Ik zou het niet weten...

Misschien kan de hoofdredacteur van dit Weblog even met Geert Blenckers bellen om het mysterie op te lossen.

@Frank Vincent op zaterdag 8 augustus 2015 om 12:29:
@Toon op zondag 9 augustus 2015 om 11:36:
@sophie Stp op zondag 9 augustus 2015 om 13:59:
@Noud op zondag 9 augustus 2015 om 16:35:

Hoewel we het eigenlijk wat onzinnig vonden vanwege ons bericht helemaal bovenaan, hebben we vanmiddag Geert Blenckers, 1 van de eigenaren van Café Zeezicht, op verzoek van onze stamgast Noud toch maar even gebeld. Hij zei desgevraagd dat Zeezicht afgelopen vrijdag niet open was.

Fijn dat er helderheid is. Sophie is dus niet bij Zeezicht geweest, ook al beweerd ze van wel. Het zou ook raar zijn geweest als ze wel open waren geweest, getuige hun eigen website en Facebookpagina waarop duidelijk staat dat ze dicht zijn.

Frank Vincent

@sophie Stp op zondag 9 augustus 2015 om 13:50:

Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel. Je bent ineens pijnlijk stil, is jouw kinderlijke onzinpraat op?
Of ga je morgenavond weer naar de laatste avond in Zeezicht? Joran van der Sloot beloofde ook nog even te komen. :-)

Mijn god zeg. Ik ben geen uitkeringtrekker die de hele dag tijd heeft om deze site te bezoeken. Heb dan ook geen tijd om steeds te reageren! Ik snap deze totale verwarring niet. Ik ben er werkelijk geweest en heb er nog foto's van de avond zelf. Jullie kunnen het zelf opvragen als jullie het willen in plaats van blind als een schaap achter een nieuwsbericht aan de huppelen... Get a life!

En Toon heb een beetje respect voor de mede-forumgenoten ja? Er zijn meerdere bezoekers hier die gewoon interessant vinden om het nieuws te lezen. Ik vind dit ook een erg fijne site! Maar de sfeer wordt nogal vaak verpest door reacties zoals die van u!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: