Celstraf voor 3 mishandelingen en diefstal


De rechtbank Oost-Brabant heeft een 19-jarige vrouw uit Eindhoven veroordeeld tot een gevangenisstraf van 116 dagen voor 3 mishandelingen en diefstal uit een supermarkt.
Zondagnacht 3 maart van dit jaar sloeg de verdachte in Helmond een 31-jarige vrouw. De verdachte en haar vriend waren rond 4.00 uur op de Steenweg ruzie aan het maken. De 31-jarige vrouw zei daar wat van en kreeg een klap op haar oog en een stomp in haar maag van de 19-jarige vrouw. Tijdens haar daaropvolgende aanhouding schopte ze een agente. Later die maand heeft ze samen met iemand anders een fles wijn gestolen uit een supermarkt in Helmond.
De vrouw mishandelde in december vorig jaar ook nog een vrouw in een uitgaansgelegenheid in Handel. Ze trok het slachtoffer naar de grond en trapte haar meerdere keren.
De rechtbank spreekt de vrouw vrij van het opzettelijk toebrengen van zwaar lichamelijk letsel in de uitgaansgelegenheid. De verklaringen over het al dan niet gooien of slaan met een barkruk komen niet overeen. Daarnaast ontbreekt informatie over de barkruk om te kunnen vaststellen of een aanmerkelijke kans bestond op zwaar lichamelijk letsel bij het slachtoffer. De rechtbank veroordeelt de vrouw echter wel voor de mishandeling van het slachtoffer.
Bij het bepalen van de soort en hoogte van de straf heeft de rechtbank er in de eerste plaats rekening mee gehouden dat de verdachte, zonder enige redelijke aanleiding en steeds onder invloed van alcohol, 3 mishandelingen heeft begaan waarvan 1 tegen een politieagente en dat zij zich schuldig heeft gemaakt aan diefstal. Uit deze gedragingen spreekt minachting voor andermans lijf en goederen.
Daarnaast heeft de rechtbank rekening gehouden met een rapport van de reclassering. Vanwege een gebrekkige motivering, een hoog risico op het onttrekken aan voorwaarden en omdat de vrouw al twee keer eerder een werkstraf kreeg opgelegd, is volgens de rechtbank alleen nog maar een gevangenisstraf op zijn plaats. Alles afwegende acht de rechtbank de oplegging van een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 116 dagen die gelijk is aan de inmiddels doorgebrachte tijd in verzekering en voorlopige hechtenis een passende en geboden straf.
De rechtbank veroordeelt de vrouw ook tot het betalen van een schadevergoeding aan het eerste slachtoffer en de politieagente. In totaal moet de vrouw 1.178,84 euro betalen. Dat bedrag bestaat uit 1.000 euro immateriële schadevergoeding en 78,84 euro materiële schadevergoeding.
De volledige uitspraak van de rechtbank.

Nieuw Helmonds nieuws
0 reacties
Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: