5reacties

Celstraf voor verkrachting 17-jarig meisje


De rechtbank Oost-Brabant heeft vandaag een 21-jarige Helmonder veroordeeld voor verkrachting. Hij krijgt een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk.
De verdachte vroeg in mei 2018 een destijds 17-jarig meisje, dat hij al kende, met hem mee te komen omdat hij een cadeautje voor haar zou hebben. Ze spraken ergens buiten, in Helmond met elkaar af. Eenmaal daar dwong de verdachte het meisje tot het ondergaan van seksuele handelingen en vervolgens verkrachtte hij haar. De man gebruikte daarbij geweld door boven op het meisje te gaan hangen met zijn hele lichaam en haar beurtelings vast te pakken bij haar armen en benen, zodat zij niet kon vluchten.
De verdachte is ver over de grenzen van het meisje heen gegaan. Hij negeerde daarbij haar verbale en fysieke uitingen van verzet. De rechtbank rekent het de verdachte zwaar aan dat hij haar lichamelijke integriteit aantastte, puur ter bevrediging van zijn eigen lustgevoelens. Doordat het om onbeschermde seks ging liep het slachtoffer bovendien het risico op een ongewenste zwangerschap en/of een seksueel overdraagbare aandoening. Verder weegt mee dat de verdachte de ernst van het door hem aangedane leed niet of onvoldoende inziet en dat hij misbruik maakte van het vertrouwen dat het slachtoffer in hem stelde. Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank er tot slot rekening mee dat de verdachte tijdens het delict pas 18 jaar was.
Al met al vindt de rechtbank een celstraf van 18 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk, op zijn plaats. Aan die voorwaardelijke straf koppelt de rechtbank een aantal bijzondere voorwaarden. Zo krijgt de verdachte een meldplicht bij de reclassering en moet hij meewerken aan een intake en indien nodig een behandeling door een forensische zorgverlener. De verdachte moet het meisje ook een schadevergoeding betalen van 5.289,13 euro.

De volledige uitspraak van de rechtbank.

Nieuw Helmonds nieuws
5 reacties
Reageer

Zo’n meisje heeft levenslang.... lekker eerlijk

18 mnd en 12 voorwaardelijk, ongelofelijk. 'Houd er rekening mee dat hij pas 18 jaar was' , zo te lezen wist hij verdomd goed waar hij mee bezig was. 😡

Ghislaine Trienes

Ach mensen wees blij dat ie iets krijgt meeste komen er vanaf met een taakstraf, ik hoop dat het meisje een goeie fam heeft en die vent opgewacht word zodra die de poort uitloopt 🍆🗡

Dit is dus kromspraak in onze zogenaamde rechtspraak.

Hetty van Berne

Maar owee als mensen zich uitspreken voor zwaardere straffen ,of zeggen PVV te stemmen...oei, vieze racisten.....
Een keiharde verkrachting met voorbedachte rade en geweld en bedreiging...
In elk normaal land met normale rechtspraak minimaal tien jaar cel.

Ik neem ook aan dat er mensen zijn die dit onvoldoende zullen vinden en dus actie ondernemen...
En we weten allemaal hoe het hele politie apparaat en justitie tot en met politiek aan toe dan vooraan staan te janken over eigen rechter spelen.
Dan wordt "de dader" met tientallen agenten gearresteerd en krijgt jarenlange celstraf...

Daarom, stem PVV niet alleen voor minder minder ,maar ook voor minder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: