1reactie

Certificaat 47 Stadsleerbedrijf-deelnemers


Gisteravond ontvingen in totaal 47 deelnemers aan het Stadsleerbedrijf hun certificaat uit handen van wethouder Nathalie van der Zanden. Zij doorliepen met succes hun opdracht bij het Helmondse Stadsleerbedrijf. Daarom kregen zij tijdens een feestelijk moment hun certificaat.
“Het is geweldig om te zien dat al die deelnemers echt stappen zetten in hun ontwikkeling. Ze doen mee, ontmoeten anderen, worden gewaardeerd en ontwikkelen hun vaardigheden en talenten. Ze doen allemaal iets waar ze zelf ook veel plezier aan beleven”, aldus de wethouder.
Het in juni 2016 gestarte Stadsleerbedrijf heeft inmiddels ruim 370 deelnemers en het aantal groeit iedere week. Ook het aantal leeromgevingen wordt steeds groter. Deelnemers gaan naar een leerplek die aansluit bij hun wensen en waar mogelijkheden zijn om zich verder te ontwikkelen. Leren, ontwikkelen en ontmoeten staan daarbij centraal.
Het Stadsleerbedrijf is er voor mensen die niet op korte termijn aan het werk kunnen. Waar nodig biedt het Stadsleerbedrijf ondersteuning zoals (taal)coaching. Wanneer een deelnemer zich aanmeldt, kijkt een coach samen met de deelnemer naar een passende leerplek. Daar kan de deelnemer ervaring opdoen, een certificaat halen en nieuwe mensen leren kennen.
Het Stadsleerbedrijf heeft diverse leerplekken in de stad, zoals:
• Meehelpen met activiteiten voor ouderen of bij een disco-avond voor jongeren.
• Meehelpen in de keuken of gastvrouw/heer zijn in een wijkhuis.
• Helpen met leuke activiteiten bij een woonzorgcentrum.
• Onderhoud doen aan een speelplek of de skatebaan in de wijk.
• Maatje zijn voor iemand die eenzaam is of zelf geen boodschappen kan doen.
Het Stadsleerbedrijf is een samenwerking van onder andere de gemeente Helmond, LEVgroep, Senzer, UWV, GGZ, SMO en vele andere Helmondse organisaties. Een ieder die benieuwd is of het Stadsleerbedrijf iets voor hem of haar of voor een maatschappelijke instelling of vereniging kan zijn, kan iedere dinsdag tussen 15.00 en 17.00 uur terecht bij hun inloopcafé bij de LEVgroep.

Nieuw Helmonds nieuws
1 reactie
Reageer

Zo'n 45 deelnemers ontvangen certificaat Stadsleerbedrijf
Opnieuw heeft een grote groep deelnemers aan het Stadsleerbedrijf het leertraject met succes afgerond. Zo’n 45 mensen behaalden hun certificaat. Tijdens een feestelijk moment gisterenavond ontving een groot deel van hen het certificaat uit handen van wethouder Erik de Vries.
“Iedereen die in Helmond woont, moet mee kunnen doen in onze samenleving”, zegt wethouder De Vries. “Maar dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Al die mensen die ik vandaag een certificaat heb overhandigd, hebben een eerste stap gezet en zijn aan de slag gegaan bij het Stadsleerbedrijf. Ze zijn daar stuk voor stuk heel trots op. En ik ook! Ze doen mee, ontmoeten anderen en worden gewaardeerd. Dat is zó belangrijk! En het mooiste is: na de eerste stap volgen er meer. Een deel van de mensen gaat een opleiding volgen, een ander deel gaat opnieuw vrijwilligerswerk doen. En er is zelfs iemand die betaald werk heeft gevonden. Zo draagt het Stadsleerbedrijf bij aan de sociale stad die Helmond wil zijn.”
In mei (zie hierboven) reikte toenmalig wethouder Nathalie van der Zanden 47 certificaten uit. Daar kun je uitgebreid lezen wat het Stadsleerbedrijf (dat inmiddels meer dan 480 deelnemers heeft) is.
Gerard Brands maakte de onderstaande foto van de bijeenkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: