10reacties

Collecte voor overleden supporter: € 1000


Een collecte voor Deurnenaar Juri da Silva Cruz gisteravond heeft 1000 euro opgeleverd. Supporters van Helmond Sport collecteerden voor hun onlangs overleden mede-fan, die op 21-jarige leeftijd besloot een einde aan zijn leven te maken. Met de opbrengst kan zijn familie het restantbedrag van zijn uitvaart bekostigen. En er is ruimte voor wat extra’s.
De collecte is een initiatief van supporterscollectief We Are Helmond en sfeergroep North Side Vak O. Omdat Juri geen uitvaartverzekering had, is zijn crematie nog niet helemaal bekostigd. Zijn familie kwam nog 200 euro tekort en daarom besloten de 2 supportersgroepen gezamenlijk de handschoen op te pakken. Voorafgaand aan de wedstrijd Helmond Sport – MVV Maastricht werd om een kleine bijdrage gevraagd. Mede-supporters gaven daar massaal gehoor aan. Met in het bijzonder dank aan De Hypotheekadviseur Helmond en Top Events die respectievelijk 200 en 400 euro doneerden. Zo bleek er aan het einde van de avond ruim 900 euro in de collectebussen te zitten. Daarop besloten de initiatiefnemers dat bedrag aan te vullen tot een mooie slotsom van 1000 euro.
De opbrengst is daarmee boven verwachting hoog. Daarom is besloten om niet alleen de resterende kosten voor de uitvaart van Juri (200 euro) te doneren, maar de familie daar bovenop ook een bedrag van 300 euro te overhandigen. Bijvoorbeeld voor een weekendje weg, maar vooral ook om naar eigen wens te besteden. Tot slot doneren We Are Helmond en North Side Vak O het restant van 500 euro aan de stichting FC Robinstijn. Deze Deurnese organisatie laat voetbalgerelateerde kinderwensen in vervulling gaan, wensen van kinderen die een steuntje in de rug verdienen.

Nieuw Helmonds nieuws
10 reacties
Reageer

Mooi initiatief! Respect ❤

Diana Konings

Respect

Roberto Gallo

Lief!

Nathalie Peijs

Mooi respect.

Marianne van den Broek

Prachtige actie van de Helmond Sport supporters! Dat doet de mens goed.

Da's mooi

SUPPORTERS van Helmond Sport heel erg bedankt. Echt top van jullie. Heel veel RESPECT en WAARDERING voor jullie.
Namens de familie ♥️

Suraima Emelina

Wauw mooi gebaar

Nudeska Walle

Geweldige actie. Top prestatie. Respect!!

Mooi gebaar in deze moeilijke tijden voor de familie.

Jolanda Kampert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: