1reactie

De Bloemvelderbrug wordt geschilderd


Deze zomer wordt de Bloemvelderbrug geschilderd. Deze fietsbrug over de Zuid-Willemsvaart, tussen Helmond Noord en Dierdonk, wordt van een nieuwe laag verf voorzien.

Het schilderwerk door het Helmondse bedrijf Manders Totaal schilderwerken, is half juni begonnen en neemt ongeveer 1 á 2 maanden in beslag. Dit is afhankelijk van de weersomstandigheden. Alle stalen oppervlakten moeten periodiek geschilderd worden om roestvorming te voorkomen of weg te werken. En natuurlijk ziet de brug er na deze schilderbeurt mooier uit.
De brug wordt in 3 fases geschilderd:

  1. Aan de kant van Helmond-Noord wordt gewerkt met een hoogwerker en een gedeeltelijke afzetting om de fietsers en voetgangers op de brug zo min mogelijk te hinderen.
  2. Boven de Zuid Willemsvaart wordt er gewerkt met een laagwerker op de brug (zie de foto rechts) om de beroepsscheepvaart zo min mogelijk te hinderen. Hiervoor is het noodzakelijk om de brug in zijn geheel af te sluiten. Dit is het geval vanaf dinsdag 21 juli, gedurende vier weken. Dit gebeurt bewust in de zomervakantie, omdat er dan minder fietsers (scholieren) over de brug rijden. Loopt je route in de zomervakantie toch over de Bloemvelderbrug, zult je moeten omfietsen. Volg hiervoor de gele omleidingsborden.
  3. Boven de provinciale weg Wolfsputterbaan/ N279 zullen de schilderswerkzaamheden in het weekend plaatsvinden. Op de brug wordt een gedeeltelijke afzetting gerealiseerd om de fietsers en voetgangers op de brug zo min mogelijk te hinderen.

De gemeente en de Manders Totaal schilderwerken proberen de overlast tot een minimum te beperken. Desondanks zal er af en toe hinder zijn door tijdelijke wegafzettingen, wegversmallingen en geluid van machines.

Nieuw Helmonds nieuws
1 reactie
Reageer

Niks nieuws hoor, ze zijn er al een maand mee bezig met hun voorbereidingen. Het werd ook hoog tijd, gaat er straks weer als nieuw uitzien. Kosten, iets meer dan een ton. Maar dan heb je ook wat nietwaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: