De jongste dj’s van Omroep Helmond


De 13-jarige Teun Senders en Rutger van Lieshout zijn vrijdag 1 december bij Omroep Helmond aan de slag gegaan als dj’s. Ze zijn daarmee de jongste programmamakers van die omroep. Elke vrijdag tussen 17.00 en 18.00 uur maken deze scholieren hun eigen radioprogramma bij Omroep Helmond, vooral gericht op hun leeftijdgenoten.
Teun en Rutger zitten allebei in havo-2, maar wel op een andere school. Teun volgt zijn lessen aan het Jan van Brabant College, vestiging Molenstraat en Rutger zit op het Commanderij College in Gemert. “Ik ken Rutger van Kidsradio,” vertelt Teun, “een programma op Radio Kontakt, de radiozender voor Aarle-Rixtel, Beek-en-Donk, Lieshout en Mariahout. Daar was ik ook een tijd actief voor de televisiezender Kontakt TV, waar ik veel nieuwsberichten heb bewerkt.”
Na een paar jaar bij Kontakt besloten ze de overstap te maken naar een andere omroep. Ze wilden op hun eigen manier een programma maken en kenden Omroep Helmond onder meer omdat ze daar vaak naar luisteren. Teun ging vorig jaar als lid van het online TV-team van de Jan van Brabantschool naar een rondleiding bij de Helmondse omroep. Ook omdat Helmond een grotere plaats is, was de keus snel gemaakt: “Wij stelden voor om een radioprogramma te maken dat leuk is voor kinderen, maar evengoed voor volwassenen. De programmaleider en de voorzitter van Omroep Helmond waren enthousiast over onze ideeën.” En dus zijn ze nu begonnen.
De jongens zijn heel blij dat ze op hun leeftijd al een kans hebben gekregen om een programma te maken bij Omroep Helmond. “Nergens anders op Omroep Helmond Radio vind je een programma dat gepresenteerd wordt door kinderen,” zegt Teun. “Ook proberen we jongeren aan te spreken met leuke weetjes, nieuwe muziek en natuurlijk de rubriek Het KidsNieuws. Daarnaast hebben wij ook rubrieken als Muziek Authentiek en De Helmondse Zin van de Dag, waarmee we heel Helmond hopen aan te spreken.”

Nieuw Helmonds nieuws
0 reacties
Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: