9reacties

De Voorjaarskermis en Zomerkermis


“2015 belooft een mooi kermisjaar te worden in Helmond met spectaculaire attracties en veel vermaak” zo laat de gemeente zojuist weten. De Helmondse voorjaarskermis wordt gehouden van vrijdag 27 maart tot en met donderdag 2 april en de zomerkermis van donderdag 9 tot en met woensdag 15 juli.
De kermissen worden weer opgesteld op en rond het Ameideplein, de Markt en de Watermolenwal. Op de Voorjaarskermis staan plusminus 50 attracties, op de Zomerkermis zijn er dat 61. De gemeente: “er komen enkele spectaculaire attracties zoals op de Zomerkermis de ‘Tower’, een 90 meter hoge toren, die uniek is in zijn soort. Het draaiende effect en de vrije val leveren beslist een zeer speciale ervaring op.” Op de Zomerkermis staat ook de Inversion XXL, een ronddraaiende stalen arm die de roterende gondels zo’n 45 hoog de lucht in slingert en Das Omen, Nederlands enige loopspookhuis met levende acteurs, komt naar de Voorjaarskermis.
De kinderattracties gaan 1,50 euro (10 ritten voor 10) euro) kosten, andere attracties 2 euro met uitzondering van BoosterMaxxx, InversionXXL, The Tower 90m., Katapult, Supermouse en Jumper.
Begin maart zal de geheel vernieuwde Helmondse kermiswebsite in de lucht gaan met daarop alle informatie over de komende kermissen.

Nieuw Helmonds nieuws
9 reacties
Reageer

Volledig vernieuwde Helmondse kermiswebsite is nu online
De geheel vernieuwde website http://www.helmondkermis.nl is vandaag online gegaan. Daar staat alle informatie over de komende kermissen, zoals een overzicht van de attracties, de indeling van de kermis, het programma van dag tot dag en alle promotionele acties die er gehouden worden. Ook kan er terug in de tijd gekeken worden met foto's van de Helmondse kermis in vroegere jaren.
Zoals hierboven al vermeldt, begint de Helmondse voorjaarskermis vrijdag 27 maart en duurt die tot donderdag 2 april. Op de website kan er voor kinderen een kleurplaat worden gedownload. De gekleurde platen kunnen worden ingeleverd bij de attractie grijpkranen op de Markt op vrijdag 27 maart tussen 16.30 en 18.30 uur. Elk kind krijgt dan bij inlevering van de ingekleurde tekening een leuk kermisprijsje.
Voor jongeren en volwassenen is er een fotowedstrijd via Facebook. Allerlei kermisfoto's kunnen voor de start van de voorjaarskermis worden gedeeld via http://www.facebook.com/gemHelmond. De leukste kermisfoto’s worden beloond met prijzen als een dagje gratis kermis vieren. De prijzen worden uitgereikt tijdens de officiële opening van de kermis op vrijdag 27 maart om 16.00 uur bij de kiosk op de Markt.

Hoelaat is de kermis Helmond open?

@Kimberly op zaterdag 28 maart 2015 om 08:48:

Iedere dag van 13.00 uur tot 24.00 uur.

Koude bedoeling meestal zo'n voorjaarskermis die vaak in het (koude) water valt. Zoals het er nu uitziet wordt nogal wat regen voorspeld de komende dagen. Dat wordt geen grote winst voor de kermis exploitanten. Ik vraag me dan ook af of dit nog wel zo lucratief is met 2 kermissen in Helmond. De enige winnaar in deze is altijd de gemeente, omdat die al lang van te voren de buit binnen heeft, omtrent pacht voor staanplaatsen.

@Twan Peters op zaterdag 28 maart 2015 om 09:58:

Leuk te zien dat je ook ergens positief over bent, want de pacht en zo heeft de gemeente goed geregeld en al mooi binnen. Of het nu druk is of niet. Met dat kermisgeld kunnen ze weer mooie dingen voor Helmond doen. :-)

Denk je Lieke, dat ze leuke dingen gaan doen met dat kermisgeld? Denk je dat echt?

Het vuurwerk op de voorjaarskermis, dat vanavond om 22.00 uur zou plaatsvinden gaat niet door vanwege de slechte weersomstandigheden. Dat werd op het laatste moment besloten om veiligheidsredenen.
In samenspraak met diverse betrokken partijen is geconcludeerd dat de weersomstandigheden te gevaarlijk zijn en zodoende het spektakel te annuleren.

@deweblog de weersomstandigheden zijn zo onveilig dat zelfs de kat weigert naar buiten te gaan tenzij de nood hoog is, daar staat de kattenbak ;-)

De omzet voor de kermis exploitanten zal wel tegengevallen zijn dit jaar...

Zou die hoge toren nog staan met deze storm? je zal er maar in zitten.
Nee bedankt, en zoals @Twan Peters ook zegt, zal ook deze kermis wel weer in het water vallen.
Is het niet door het weer, dan wel om die achterlijke prijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: