9reacties

De week van Helmond Stagestad, editie 2


In de regio Helmond/Peelland wordt van maandag 26 tot en met vrijdag 30 januari 2015 voor de tweede keer De Week van Helmond Stagestad georganiseerd. Zo’n 170 VMBO-T leerlingen van het Dr. Knippenberg College oriënteren zich in die week bij verschillende bedrijven uit de (voor de regio belangrijke) sectoren food, automotive, textiel, metaal/machinebouw, techniek en bouw.
De Week van Helmond Stagestad is een belangrijke activiteit in het kader van het initiatief Helmond Stagestad. Daarin werken het regionale bedrijfsleven en onderwijsinstellingen sinds ruim een jaar aan het optimaliseren van de samenwerking.
In pilotvorm organiseerden het bedrijfsleven en het onderwijs begin 2014 voor het eerst samen De Week van Helmond Stagestad. Daaraan deden toen 135 VMBO-leerlingen van het Dr. Knippenberg College en ruim 40 bedrijven mee. Volgens de initiatiefnemers is het een succesvolle manier gebleken leerlingen al in een vroegtijdig stadium kennis te laten maken met de regionale arbeidsmarkt. Daarom is besloten om de week ook in 2015 te organiseren. Het programma wordt nu uitgebreid met bedrijven in de bouw-sector.

In de reacties hieronder staan diverse updates.

Nieuw Helmonds nieuws
9 reacties
Reageer

Voor woensdag 28 januari gaat AutomotiveNL in samenwerking met organisaties uit de automotive sector een programma samenstellen op de Automotive Campus in Helmond. Organisaties kunnen zich op die dag door middel van een interactieve presentatie en/of workshop profileren richting potentieel toekomstige collega's.
Wil je jouw organisatie ook presenteren op die dag tijdens De Week van Helmond Stagestad, heb je vragen of ontvang je daarover graag wat meer informatie? Neem dan contact op met Manon Nijs van AutomotiveNL.

Superleuk:

Helmond Stagestad is als toonaangevend project geselecteerd voor de nieuwe landelijke tv-reclame van de Rabobank, die 22 december start. Vanaf het begin is de Rabobank betrokken bij Helmond Stagestad. Het is een van de vele initiatieven die de bank ondersteunt om regionale economieën te versterken.

In de TV-commercial staat het verhaal van stagiaires Tom en Miel centraal. Twee oud-studenten van het ROC Ter AA die via Helmond Stagestad een kans kregen om hun talent te ontwikkelen bij Machinefabrikant AAE in Helmond. Zij ontwikkelden tijdens hun stage voor AAE een robottoepassing die de productie verdrievoudigde.

De door Lieke hierboven genoemde Rabobank-commercial die vanmiddag gelanceerd werd bij AAE bv op het industrieterrein:

Week van Helmond Stagestad is vanochtend begonnen
Zoals hierboven aangekondigd, begonnen vanochtend 170 derdejaars leerlingen Vmbo-t aan de ‘Week van Helmond Stagestad’. Deze week steken zij elke dag bij een ander bedrijf de handen uit de mouwen tijdens een halve dag snuffelstage. 35 Bedrijven uit verschillende sectoren doen mee aan de Week van Helmond Stagestad. Leerlingen voeren tijdens hun stages bij de bedrijven allerlei taken uit, zoals radiatoren in elkaar sleutelen, textiel verven, verkoopacties bedenken, zelf friet maken of broodjes klaarmaken.
Vrijdagochtend is de afsluitende bijeenkomst voor leerlingen, docenten en werkgevers op de Automotive Campus in het Automotive House. Leerlingen laten dan o.a. filmpjes zien van de ervaringen die zij deze week hebben opgedaan.
Vanochtend vond dus de kick-off plaats, bij Inclusief, het restaurant van Atlant. Na afloop werd het aanstormend talent letterlijk en figuurlijk ‘losgelaten’ door wethouders Yvonne van Mierlo en Margreet de Leeuw.
Onderstaande foto werd gemaakt door pressvisuals.com.

Hoera ijsvrij oh nee heet nu stage

Is die Lieke werkzaam bij Rabobank ?

Tom van Dijk en Miel Spreeuwenberg (van RABO Commercial) blikvangers Open Dag ROC ter AA.

Wim van den Broek

Heb zelf meegedaan aan dit project en eerlijk gezegd verwachtte ik er niet veel van, maar het was leuk om te doen! Je mocht echt meelopen achter de schermen van een bedrijf en zo heeft iedereen een beter beeld gekregen van wat hij/zij wel of niet wil doen later. Bedankt!

Leerling van de knip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: