26reacties

Dierenpolitie redt broodmagere hond


De dierenpolitie heeft in Helmond een broodmagere Stafford-kruising aangetroffen, zo lieten zij vanmiddag weten. Om meteen te kunnen ingrijpen, is er spoedbestuursdwang toegepast. Daardoor kon de verwaarloosde hond meteen naar de dierenarts worden gebracht.
De dierenpolitie Oost-Brabant werd ingeseind door collega’s die boetes aan het innen waren.

In de reacties hieronder staan enkele updates.

Nieuw Helmonds nieuws
26 reacties
Reageer

De dierenpolitie maakte deze foto van de broodmagere Staffordkruising:

Ik heb niets met honden, helemaal niets, maar het "baasje" van deze hond moet maar eens een tijdje op een gelijke wijze "getrakteerd" worden. Ook niet te eten krijgen! Mensen, zoals hij, moest het verboden worden om in de toekomst verder nog dieren te bezitten!

De dierenpolitie Oost-Brabant liet ons desgevraagd weten dat de hond nu weer bij de eigenaar is. Die heeft de verplichting het dierenartsadvies op te volgen. "Uiteraard volgen er meerdere hercontroles!" benadrukt de woordvoerder.

Dit slaat dus helemaal nergenns opom dat beestje weer terug naar de eigenaar te doen
Ze moesten hem in die kooi op sluiten

Terug naar de eigenaar? Vrijwel meteen. Dat slaat inderdaad toch helemaal nergens op. Sorry hoor. Op zo'n manier kan de dierenpolitie gerust opgedoekt worden.
Hercontroles, die lapt zo'n vent toch gewoon aan zijn laars en dan is het voor die hond gewoon te laat! Een beleid dat beneden alle peil is.......

De zgn categorie wezens die wij mensen noemen en die op getoonde foto zo omgaan met dieren mogen van mij uit deze maatschappij verwijderd worden. Er lopen voor meer dan de helft idioten rond die het in zich hebben dieren te mishandelen, uit te hongeren of te martelen. Het zijn die monsters die veelal dit eerst uit proberen op dieren. De stap naar een mens om die iets aan te doen is daardoor klein voor dat bedorven zaad dat deze aarde bevolkt. De dieren die er waren nog voor de mens worden massaal gebruikt in en uitwendig voor de vraatzicht en machtswellustelingen die zich nogmaals mensen noemen. Dit soort gasten hoef ik maar in de ogen en naar hun uitstraling te kijken, genoeg om van te kotsen. Vaak herken ik ze dan ook en moeten ze echt uit mijn aura blijven. Helaas bevinden ze zich overal ten midden van ons. En helaas gaat de overheid zoals we gewend zijn veel te zacht om met dit soort van monsters. Persoonlijk zou ik niet tot de dierenpolitie kunnen behoren, omdat ik deze gasten onmiddellijk zou verwijderen uit ons systeem. Maar................dat mag niet van een hoop linkse theedrinkers.

Ik wil er nog iets aan toevoegen. Ik zag vanmorgen foto's van vermeende daders die AH zegelboekjes vervalst zouden hebben. Vervolgens komen die overal in beeld. Wat mij betreft mogen mensen die dieren (gruwelijk) mishandelen ook met hun kop op het weblog. Ik zie nl het verschil niet.

@Twan er valt weinig aan toe te voegen aan je pleidooi!
Maar zoals je zegt mag je niet roepen van de linkse partij, ik pas misschien iets meer rechts dan.
Ik zou wel een gepaste straf weten voor dit monster!!! want een ander woord heb ik niet voor het baasje van de hond.

Ik ben het baasje van angel en vind dit echt heel erg. Ben vandaag bij de dierenarts geweest en angel is niet verwaarloosd ze heeft iets in der buik waardoor ze zo mager word. Dinsdag operatie om te kijken wat het is ze zeggen bij de dierenarts dat hey waarschijnlijk een tumor is en hopen dat er uit de operatie meer duidelijkheid komt. Dus ja begrijpelijk reacties dat als de hond verwaarloosd is. Maar dat is niet het geval!!!!
Dus voor mij erg pijnlijk. Angel is mijn vriendin en die wil ik niet kwijt! Hoop dat de operatie goed en positief zal zijn en ze nog jaren gezond mag leven! Een heel bezorgd en verdrietig baasje!!!!

Wat ben ik blij dat dit baasje reageert! ik wens hem/haar veel sterkte met de hond en hoop dat het herstel spoedig zal inzetten.
En uit bovenstaande reacties blijkt maar weer eens duidelijk waarom gelukkig de meeste linkse theedrinkers én rechtse bierdrinkers vinden dat je het recht niet in eigen hand moet nemen; je kan zomaar een verkeerde persoon of een verkeerde conclusie te pakken hebben......
En bovendien: hardvochtigheid, grofheid en wraakzuchtigheid maken de samenleving er echt niet vrediger op...

Mirjam van der Pijl

Nou Mirjam,

Wellicht zat ik deze keer mis, maar kijk eens om je heen hoeveel mensen en dieren er dagelijks bejegend worden. Deze maatschappij is in 25 jaar in zijn nadeel totaal veranderd. Dat heeft veel te maken met opvoeding, saamhorigheid en vooral, normen en waarden. Ik neem echter niet veel terug van mijn bewoordingen hierboven. Dagelijks lees ik, zie ik in de media hoe mens en dier mishandeld worden door jong en oud. Waar is dit voor nodig? Waar heeft de mens het recht om dit met medeburgers en dieren te doen? Waarom doen jij en ik dat niet? Ik kan je nogmaals beamen, dat als ik zulke figuren in mijn aura krijg, dan sta ik niet voor mezelf in. De overheid is te mild, de straffen slaan nergens op. Dus die hartvochtigheid, grofheid enz....waar jij het over hebt, die wordt in eerste instantie niet door mij veroorzaakt, maar door het tuig, dat zich meer en meer in onze nabijheid bevind,van welke afkomst dan ook ..............................

Als inderdaad een dier verwaarloosd of mishandeld word of wat dan ook dan sta ik ook niet voor mezelf in. Dit hondje hebben wij gevonden in een bos vast gebonden aan een boom was toen 6maanden oud en n zo groot als een hond normaal zou zijn met 3maanden. Ze heeft een bepaalde achter stand in der groei en is in verhouding ook erg klein voor der ras (al weten we ook niet zeker wat er in zit gemengd). Van de zomer woog ze nog net 19kg bij de dierenarts werd toen niet gezegd dat ze te dun was maar dat hoorde bij haar ze is namelijk nooit dik geweest en is zeer actief. Ze heeft speciaal voer voor actieve honden omdat ze dachten dat ze meer gebruikte aan energie dan ze binnen kreeg bij normaal voer. Nu weegt ze 17,4 dus is in al die tijd maar 1,5 kg afgevallen maar vooral nu de laatste tijd ineens heel sterk. Ben zo bang dat ik me meisje ga verliezen. Hoop dat de operatie haar kan redden al was de kans volgens de dierenarts heel klein. De reacties van de mensen hier vind ik begrijpelijk en alleen ook goed dat dierenpolitie zulke dingen controleerd maar vind gewoon erg dat het meteen zo met foto en negatief verhaal er komt te staan terwijl niemand wist (ook dierenpolitie niet) wat er met de hond was. Dat doet mij gewoon pijn en verdriet. Zorg eerst dat je alle info hebt voor je mensen verdriet doet.Ik hou van mijn dieren en zal ze nooit verwaarlozen! Dat ze zo is breekt al me hart elke dag. Duimen dat me meisje er nog boven op kan komen...

Nou baasje,

Sterkte met alles en sorry als ik iets gezegd t.a.v.van je. Maar zoals ik hier aangaf, ik maak me iedere dag weer kwaad als ik zie hoe er met dier en mens omgegaan wordt. Ik wens jou en je hond enorme sterkte toe in de hoop dat alles op z'n pootjes terecht zal komen. En ja, omdat de harde werkers van de dierenpolitie óók maar mensen zijn gaan ze soms aan iets voorbij. Maar baasje vergeet niet dat ze dagelijks walgelijke/afschuwelijke dingen tegenkomen als het om het welzijn van de dieren gaat. Jij hebt gelukkig je punt kunnen maken nu met helaas een hoop verdriet. Maar ik hoop van harte dat alles goed gaat komen, nogmaals excuses naar jou toe omdat je ter goede trouw hebt gehandeld.

Ik neem jullie en de dierenpolitie niks kwalijk hoor. Begrijp de reacties! Ik zou het zelfde denken. Maar Gelukkig kon ik hier wel duidelijk maken hoe het echt zit. Ik hou zielsveel van mijn meisje en zou het heel erg vinden haar te verliezen. Maar als blijkt bij de operatie dat ze het geen wat er zit niet kunnen verwijderen dan is inslapen de beste optie voor der. Ik wil der niet laten leiden omdat ik haar niet kwijt wil. Het welzijn van de hond is het belangrijkste! Dank je wel voor het medeleven.

@baasje op zondag 1 februari 2015 om 14:49:

Heel veel succes morgen! Ik hoop dat het goed gaat. Laat je nog iets horen?

Ik moet er morgen om half 9 zijn zodra ik weer thuis ben laat ik hier wel weten hoe of wat. Hoop dat het positief nieuws zal zijn.

Positief en wat minder nieuws. Heel positief is dat ze geen tumor heeft. Ze hebben niks gevonden.Wel bleek hier uit dat na 14uur geen eten (ivm nuchter voor operatie ) der maag nog vol voer zat dat niet verteerd was ruim een kilo. Dit is iig niet normaal. Ze heeft waarschijnlijk een soort allergie voor wat is nog onbekend. En der spijsvertering werkt niet zoals het hoort. Ze hebben bloed afgenomen en dat word naar Utrecht gestuurd voor onderzoek. Hopen dat daar nog meer duidelijkheid uit komt. De operatie is gelukkig goed gegaan. En ze is nu herstellend daar van. Hoop snel op duidelijkheid zodat er een oplossing komt. Een opgelucht maar toch bezorgd baasje! Kortom ze is ziek if heeft iets en niet verwaarloosd!

veeel sterkte met de verdere behandeling

Toch goed nieuws baasje,

Hieruit blijkt dus dat je een fantastische dierenvriend bent, je hebt er veel voor over en dat siert je. En weet je, je kan met dieren een beter bestaan opbouwen dan met menig mens. Ze zijn eerlijk en kijken je recht in de ogen. Ook wordt je nooit door een dier (hond) belazerd. Mijn ervaring hierin is dat dit bij heel veel mensen ver te zoeken is. Veel sterkte en beterschap gewenst voor jullie allebei.

Een aandoening bleek de oorzaak van broodmagere hond
De broodmagere Stafford is geopereerd. De snelle vermagering bleek het gevolg van een aandoening. Dat liet de dierenpolitie Oost-Brabant vanmiddag weten. Daarmee bevestigen zij hetgeen reageerder baasje hierboven sinds vrijdag een aantal keer uitgebreid beschreef. De hond staat nog onder dierenartsbehandeling.

Mooi zo.
Bedankt voor de terugkoppeling.
En @baasje, heel veel sterkte en succes.!!

@alle voorbarige conclusietrekkende reageerders:
Ga eens door het stof en erken dat je compleet fout zat.
Dat zou je wel sieren.

@baasje op dinsdag 3 februari 2015 om 23:00:

Heel fijn om te horen dat het allemaal redelijk goed is gegaan. Hopelijk weet je snel de oorzaak van de ellende.
Ik ben het helemaal eens met Case. Moet je voorstellen dat Twan Peters het baasje vrijdag meteen had gevonden.... Die had hier dus nooit meer kunnen typen dat de dierenpolitie het flink verkeerd had. @Twan Peters: Geweld lost nooit iets op!
Gelukkig eind goed, al goed!!

@baasje

Het is toch wat, als je hiervan wordt beschuldigd met foto en artikel erbij!!
Lijkt mij niks meer als normaal (als het waar was) dat er dan bepaalde reacties komen. (maar dat zei je zelf ook al)
Gelukkig is het een misverstand, over een vermeende mishandeling/verwaarlozing van het dier!
Hoe komt die politie erbij om jou hond weg te halen, zeker op een melding van iemand zonder eerst met jou zelf te spreken.
De dierenpolitie had op zijn minst toch wel eerst eens even mogen kijken wat er nu 100% aan de hand was met je hond, voordat ze dit op een blog zetten.
Respect voor jou, hoe jij hiermee omgaat.
Hoop dat je beestje snel opknapt, en de dieren politie ook zijn excuus aanbied.

veel beterschap!!

Allemaal, uitslag van bloedonderzoek uit Utrecht is binnen. Angel der alvleesklier functioneert niet goed. Hierdoor haalt ze geen energie uit het eten en kan ze eten wat ze wil maar aankomen zal ze niet doen alleen langzaam en soms sneller afvallen. Hier is maar 1; oplossing voor en dat is elke dag medicijnen geven en hopen dat dat gaat werken en dat ze weer gaat aankomen. Al zal dat wel tijd nodig hebben aangezien het lichaam er aan moet wennen en ze nu na de operatie nog niet veel mag eten tot de wond genezen is aangezien der maag open gemaakt is. Een ding wil ik wel zeggen. Angel is gelukkig nooit bij ons weggehaald en zijn zelf met der naar de dierenarts kunnen gaan. De dierenpolitie heeft het nooit gezegd dat de hond verwaarloosd is dat is er door persvoorlichters bij de politie van gemaakt dat is me verteld door omroep brabant. De mevrouw van de dierenpolitie heeft alleen op twitter gezegd dat er een vermagerde hond is aangetroffen. Dit heeft ze nu ook rechtgetrokken door te zeggen dat het een medische oorzaak is.

@baasje

Heel veel sterkte met je hond, en hoop dat hij snel weer beter is!
Je zorgt goed voor je hond, kunnen veel mensen nog iets van leren.
Misschien kunnen ze voor het ongemak een inzameling houden, zodat je de operatie vergoed krijgt? lijkt me het minste wat ze kunnen doen (voor emotionele schade).

gr mopje

@mopje. Dat zou niet verkeerd zijn inderdaad want zoiets loopt flink in de papieren.
Ze moet als ze dalijk genezen is van de operatie en weer gewoon volledig mag eten elke dag medicijnen krijgen. Zodat die een beetje de ontbrekende stoffen die de alvleesklier mist kunnen aanvullen en ze hopelijk wel weer gaat aan komen. Die medicijnen moet ze der hele leven lang krijgen elke dag. Ook die zijn niet gratis natuurlijk maar als het nodig is voor angel eet ik zelf liever een boterham minder om het zo maar te zeggen.

@ allemaal. Bedankt voor jullie begrip en medeleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: