14reacties

Door rood fietsen kostte 370 euro extra


Gistermiddag wilde de politie een Helmonder bekeuren die op de Kasteel Traverse door rood fietste. De persoon wilde liever geen bon en vluchtte. Maar na een flinke achtervolging door het centrum van Helmond werd hij staande gehouden en kreeg hij zijn bon van 90 euro. Daarbij kwam een bekeuring van 370 euro omdat hij de aanwijzingen van de politieagent om te stoppen had genegeerd en zich vervelend gedroeg.
Tijdens die achtervolging had zijn vriend de agent 2 keer met de fiets afgesneden. Hij werd later in zijn woning in Helmond aangehouden voor het belemmeren van een politieagent. Na overleg met de Officier van Justitie werd besloten dat deze vriend zich voor de rechter moet verantwoorden.

Nieuw Helmonds nieuws
14 reacties
Reageer

Aanvullend aardig detail:
De hierboven genoemde achtervolging door het centrum was mogelijk omdat een 14-jarige Helmonder zijn fiets aan de betreffende politieagent ter beschikking had gesteld.

Netjes van die 14-jarige en dom van de bekeurde (en zijn vriend).

Advies voor de politie: ga eens wat meer bij stoplichten surveilleren, dan is de kas snel gespekt, want vrijwel 50% van de schoolgaande jeugd heeft nog nooit van een stoplicht gehoord!
En dat niet alleen: verkeersregels zijn voor de meeste jeugdigen (maar ook ouderen) iets onbekends......In de Veestraat, Kerkstraat en op de Markt is een fortuin te verdienen, want er wordt gewoon gefietst en zelfs "gebromd"!

Het volk wordt steeds asocialer

mopperkontje

@brombeer, helemaal gelijk! Ik ben fietser en erger me ook aan die dingen. Stadswachten zie ik lopen in het centrum en ik zie een overtreding en ze lopen gewoon door haha.

Natuurlijk, want ze zijn van een groep(je) van die jongeren of een grote mond gewoon bang. Ik zie dat ook regelmatig. Ze doen gewoon of hun neus bloedt en kijken het liefst de andere kant uit. Géén ruggengraat!

De meesten van die Stadswachten kunnen ze zondermeer ontslaan wegens gebrek aan plichtsbesef en/of omdat ze in het geheel niet capabel zijn om hun beroep uit te oefenen!

dus meeste effect heeft bezuinigen op aantal stadswachten ze komen toch uit bijstand (zo'n fantastisch idee van Melkert ook zo'n ruggegraatloze loser)

en laat de stadswachten de veestraat de hele dag controleren want daar fiets ook iedereen plus de hard rijders met hun scootmobielen die denken dat ze ook alles maar mogen, en de fietsen aan de kop van de veestraat bij de brug ook aan pakken en niet allemaal maar eerst waarschuwen neen meteen hard aan pakken daar zijn de stadswachten voor en niet om te koffie drinken in de buurt huizen ze worden toch betaald van gemeenschaps geld de laat ze dan ook optreden

Het bezuinigen op stadswachten is per definitie een goed idee; ze zouden die stichting per direct moeten opheffen. Destijds in het leven geroepen om op kosten van de gemeenschap van die Melker-werkers in te zetten om de burgers te pesten en de gemeentekas te spekken.

Buiten het fijt of E370 nou redelijk is voor door rood fietsen, tegenover andere straffen hier laat ik even in het midden.
De stadwacht is een aftreksel van politie zgn, zoals ook het onzinnige project zoef cedam of zoiets wat bergen geld kost voor de gemeente.
Laten we dat nou eens gewoon allemaal afschaffen! en meer geld in echt politie mensen stoppen.
Zowel de jeugd neemt die jongeren werkers niet serieus, en ook die stadswachten mogen blij zijn als ze hun eigen naam kunnen spellen bah bah.
Misschien wordt Helmond nog ooit een stad met wat meer fatsoen, en minder criminaliteit.
Maar door rood fietsen moet je dus echt niet doen, beter is een fiets jatten hahaha

Die 370 euro was niet alleen voor door het rood fietsen, maar stadswachten mogen voor mij wel blijven maar je moet wel beter personeel inzetten. Die ook echt de mensen aan bij hun kraag pakken. Door de stad fietsen terwijl overal gratis fietsenstallingen zijn? Op de stoep fietsen etc. Bekeuren!

Mopje, heb je een "ziekte" opgelopen? Fijt is namelijk iets engs (fijt is namelijk een ontsteking, die meestal ontstaat in een vingertop en die kan ontstaan door een klein wondje)!

Feit blijft dat je over de stadswachten kunt denken wat je wilt. Als ze recht van bestaan hebben, moeten ze ook actie ondernemen als hele "volksstammen" op de fiets of anderszins door de stad (Veestraat, Markt, Ameidestraat en Kerkstraat) scheuren en niet eens het fatsoen hebben om voor mensen te voet aan de kant te gaan.
En.......zeg aub niets, want dan trekken ze ook nog een gore bek open. Bovendien met blikken die iemand kunnen doden. Vooral als je ouder en grijs bent!

Brombeer,

Ben het vaak eens met wat je schrijft!
Maar een ziekte heb ik niet opgelopen, hoop het ook niet mee te maken.
Maar waar is het respect nog gebleven? dan ben ik een jonge moeder (vrienden vinden me ouwerwets).
Het is toch zeker te triest voor woorden, in het geheel hoe het hier gaat in Nederland.
Het jammere is gewoon dat de jeugd en ook medemens overal schijt aan heeft.
En respect voor de stadwacht is er niet, puur omdat het veel lager opgeleiden zijn die alleen maar bonnetjes mogen schrijven (om de politie te ontlasten, en vaak mensen die anders aan de soos moeten).
Maar goed, ieder zij mening.
Ik vind, ook al hebben ze bestaansrecht! puur weggegooid geld zoals ook alle projecten van mega veel geld voor dat straat tuig. kunnen ze beter echt meer blauw op straat zetten die tenminste nog een opleiding hebben gevolgd en deze mensen meer rechten geven om harder aan te pakken.

Bedankt "mopje": blij dat je geen ziekte hebt opgelopen, want fijn is dat "fijt" niet. Jij een jonge moeder, ik een oude knakker!

Respect is iets wat ons van thuis uit werd aangeleerd óf heden ten dage wordt aangepreekt (vooral door een bepaalde bevolkingsroep), maar respect is tegenwoordig héél ver te zoeken.
Beter worden zal het wel nooit meer. Ik denk dat het alleen maar erger wordt. Gelukkig hoef ik me daar "straks" niet meer aan te storen! Ik bekijk het dan allemaal als "bromvlieg" van boven!

Nou Brombeer,

Dat je er nog maar lang mag zijn!
Ik vind het ook echt triest, hoe het er aan toe gaat.
Heb jonge kinderen, en denk vaak pffffffffff wat moet dat worden als ze groter zijn?
Ze moeten van mij dank u zeggen, om maar wat te noemen.
Lijkt me vrij normaal, maar krijg ook wel eens de vraag (mama waarom moet ik dat altijd terwijl andere het niet hoeven?) ja daar sta je dan met je goed fatsoen.
Sommige zeggen vaak dat ik te streng ben, ja klopt misschien ook wel!
De corrigerende tik mag niet meer in Nederland, maar iemand zijn cafetaria zaak terroriseren wel (zoals in het haagje bvb).
En kopschoppen mag ook, een taak straf en klaar.
Hadden ze die jongens die door rood reden nou maar eens wat opgevoed! en een paar rake corrigerende tikken gegeven toen ze jonger waren, hadden ze nu wat meer respect gehad misschien?
Zonde weer van de tijd en het geld wat er nu aan besteed moet worden!
Mensen moeten weer eens beginnen met opvoeden!!!!!!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: