1reactie

Drugspand Wethouder van Wellaan gesloten


Burgemeester Elly Blanksma heeft gisteren een woning aan de Wethouder van Wellaan voor 4 maanden gesloten omdat er in totaal 5 liter MDMA olie was aangetroffen. MDMA is als harddrugs aangewezen in lijst I van de Opiumwet.
Op donderdag 30 augustus deed de wijkagent samen met de recherche en brandweer een onderzoek in deze woning. Via buurtbewoners en medewerkers van de woningbouwvereniging waren er diverse klachten binnen gekomen dat er rondom de betreffende woning een sterke chemisch geur hing. En dat men in de nabijheid van de woning irritatie kreeg aan de ogen en luchtwegen.
Door deze meldingen ontstond het vermoeden dat in de woning mogelijk een druglaboratorium was gevestigd. Hierop werd besloten om in de woning een onderzoek in te stellen. Daaruit bleek dat in de woning door de bewoner wanden waren opgetrokken om zo een nieuwe ruimte te creëren. Deze ruimte was echter niet ingericht als drugslaboratorium.
In de nieuw gecreëerde ruimte stond er een grote vriezer. In de vriezer troffen de collega’s een grote maatbeker met een bruine substantie hetgeen vloeibare MDMA bleek te zijn. Na bewerking levert deze vloeistof ongeveer 5 kilogram MDMA kristallen op. Er gaat ongeveer 150 milligram in een XTC tablet. De politie heeft haar bevindingen gerapporteerd aan de burgemeester. Op basis van deze rapportage heeft zij de tijdelijke sluiting per brief aangekondigd bij de eigenaar en de huurders van de woning. Er zijn geen zienswijze ingediend, waarna de burgemeester dit besluit heeft genomen.
In de woning was een 28-jarige man aanwezig die de woning sinds juni huurde. Hij werd aangehouden.

Nieuw Helmonds nieuws
1 reactie
Reageer

4 maanden er uit ?? ECHT soft beleid mijn visie!!
Gewoon helemaal weg wezen.
Flink laten brommen ander begint hij morgen weer opnieuw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: