3reacties

€ 90.000 Subsidie voor kunst en cultuur


In de periode van 1 oktober tot 1 januari 2020 is er in totaal 90.000 euro subsidie te vergeven aan individuele professionele makers van kunst en cultuur. Daarmee worden zij ondersteund bij de ontwikkeling, productie en presentatie van hun werk. B&W heeft besloten deze zogenoemde Makersregeling ook in Helmond in het leven te roepen. Net als in Breda, Den Bosch, Eindhoven en Tilburg wordt 2/3 door de gemeente betaald en 1/3 door de provincie Noord-Brabant.
Met de Makersregeling kunnen professionele makers een subsidie bij de gemeente aanvragen tot maximaal 10.000 euro. Behalve Helmonders kunnen ook professionals van buiten Helmond er aanspraak op maken mits zij in Helmond een project realiseren waarbij zij samenwerken met Helmondse instellingen of initiatieven.
Deze subsidieregeling vervangt de 2 bestaande gemeentelijke regelingen voor beeldende kunst, die zich enkel richten op beeldende kunstenaars. De daarmee vrijvallende middelen worden ingezet voor de Makersregeling. Volgend jaar evalueert B&W de werking ervan en besluit de provincie of zij de regeling continueert. Daarna wordt besloten wat er gebeurt met de Makersregeling Helmond na 2019.

Nieuw Helmonds nieuws
3 reacties
Reageer

benieuwd wat we weer krijgen dan van Kunst !

Erwin van der Heijden

Als we nou ipv kunst het eens besteden aan dingen die écht nodig zijn 🤔

Chantal Broek

Grootste bullshit ever!!🙄

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: