2reacties

Extra steun voor kinderen in armoede


Vanmiddag was de feestelijke kick-off van het Helmonds Kindpakket. Kinderen die opgroeien in een gezin met weinig geld, staan vaak aan de zijlijn. Met extra ondersteuning via het Kindpakket kunnen ook zij meedoen. Zo kunnen ouders bijvoorbeeld de sportclub, muziekles, winterjas of identiteitsbewijs betalen. Tijdens de bijeenkomst demonstreerden kinderen wat er allemaal mogelijk is met die financiële steun. Er werd gesport, gedanst en muziek gemaakt. De Rabobank Foundation deed nog een extra duit in het zakje en doneerde 10.000 euro.
Binnen het Kindpakket is gemeente Helmond aangesloten bij het Jeugdfonds Cultuur Brabant en het Jeugdfonds Sport Brabant. Zij werken samen met Stichting Leergeld en andere partners om zoveel mogelijk kinderen in armoede een steuntje in de rug te geven.
Vertrekkend wethouder Nathalie van der Zanden: “Ik ben heel blij dat we een Kindpakket hebben in Helmond. Want het is, ook in deze tijd, nog steeds hard nodig. In onze stad groeien op dit moment ongeveer 2.600 kinderen op in armoede, soms kort maar soms ook langere tijd. Zij kunnen bijvoorbeeld geen lid worden van een sport- of muziekvereniging. Of de ouders hebben geen geld voor goede kleding of sportschoenen. Daarmee worden kinderen op bepaalde momenten buitenspel gezet. Met het Kindpakket kunnen ze gewoon meedoen en worden ouders (financieel) ontlast.”
Gedeputeerde Henri Swinkels (SP) was aanwezig bij de kick-off. Speciaal voor deze gelegenheid maakte hij zijn speech in de vorm van een rap, die hij bracht samen met de ambassadeur van het Jeugdfonds Cultuur Brabant, de 15-jarige Helmondse DJ Lorentz. Swinkels: “Het is fantastisch om te zien hoeveel plezier kinderen hebben als ze muziek maken of sporten. Dat is belangrijk, want behalve dat het gewoon leuk is, leer je er ook veel van. Daarom ondersteunt de provincie het Jeugd Cultuur- en Jeugd Sportfonds ook van harte. Met Helmond erbij zijn de jeugdfondsen nu actief in alle grote Brabantse gemeenten en kunnen we nog meer kinderen bereiken. Geweldig!”
De kick-off was speciaal georganiseerd voor professionals en vrijwilligers die armoede in gezinnen signaleren. Zij kunnen ouders doorverwijzen naar Stichting Leergeld. Helmonders die graag meer willen weten over de mogelijkheden voor financiële ondersteuning van hun kinderen, kunnen terecht bij Stichting Leergeld.

Nieuw Helmonds nieuws
2 reacties
Reageer

De hierboven genoemde rap van gedeputeerde Henri Swinkels:

Top geregeld door wethouder vd Zanden, dat mag ook gezegd worden!

Toon van Laarhoven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: