Flink wat misstanden in 3 Helmondse panden


Het Helmond Interventie Team (HIT) hield vandaag tussen 06.00 en 9.20 uur een controle gehouden bij 3 objecten in de stad,  1 in de Binnenstad, 1 Helmond West en 1 op een industrieterrein. Er werden meerdere misstanden geconstateerd. Tegen alle overtredingen is opgetreden. De resultaten van vanochtend:
– 3 keer adresfraude;
– 2 keer info verzameld voor verder (strafrechtelijk) onderzoek;
– 1 keer mogelijk sociale zekerheidsfraude;
– 1 keer teveel bewoners, kamerverhuurvergunning nodig;
– 1 keer bouwen zonder vergunning;
– 1 keer illegale bewoning; en
– 1 keer overtreding brandveiligheid.

Doel van het HIT-Team is om ernstige leefbaarheids- en veiligheidsproblemen aan te pakken en op te lossen. In het Helmond Interventie Team (HIT) werken onder meer diverse afdelingen van de gemeente, Politie, Vreemdelingenpolitie, Belastingdienst, Milieudienst, Brandweer, Inspectie SZW en de Voedsel en Warenautoriteit nauw met elkaar samen.
Het HIT-Team is al enkele jaren actief in Helmond. HIT voert acties uit bij panden waarvan sterk het vermoeden bestaat dat er een veelheid aan misstanden is. Denk bij voorbeeld aan een horecapand dat voor veel overlast zorgt en waar illegalen in de keuken werken of panden waar veel mensen onder slechte omstandigheden wonen zonder dat een kamerverhuurvergunning is afgegeven. HIT pakt allerlei panden aan, van woningen tot bedrijfsgebouwen.
Hoewel HIT zijn voelhorens in de samenleving heeft, kan het niet zonder tips van de Helmonders. Inwoners worden opgeroepen om overlastsituaties door te geven aan het HIT-Team. Dit kan anoniem per telefoon (14 0492 ) of per mail HIT@helmond.nl Tips worden vertrouwelijk behandeld.

Nieuw Helmonds nieuws
0 reacties
Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: