Geen 5de Helmondse kortebaanwedstrijden draverij


Geen kortebaanwedstrijden voor de draverij meer in Helmond. Die zijn vanaf volgend seizoen van de kortebaankalender verdwenen. Die koers stond in eerste instantie nog op de conceptagenda van 2014, maar werd dit afgelopen seizoen uiteindelijk niet verreden. De annulering van deze koers blijkt nu definitief, de editie in 2013 was daarmee de laatste in Helmond.
De Helmondse organitatie heeft de stekker er definitief uitgetrokken. Jaap Poelstra, samen met Martin Eeken verantwoordelijk voor de organisatie, liet voor aanvang van het afgelopen seizoen al doorschemeren dat door het terugtrekken van 2 bestuursleden en de grote sponsor Helicon Opleidingen (die buiten een financiële bijdrage ook mankracht ter beschikking stelde) organiseren vrijwel onmogelijk was geworden.
Zodoende werd de koers over de Kanaaldijk Noord-West langs het kanaal in totaal 4 keer verreden. Na de eerste editie in 2009, met Yours or mine (Wim van der Mespel) als winnaar, werd de volgende editie in 2011 verreden. Deze meeting staat bekend als de ‘Nacht van Helmond’, met pas even voor middernacht de huldiging van winnaar Tusee JL, die met Aad Pools op de sulky zijn titel een jaar later prolongeerde. Zephir met Denise Pennekamp won vorig jaar de laatste editie.

Nieuw Helmonds nieuws
0 reacties
Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: