23reacties

Veel geld en drugs gevonden bij witwasactie


In een onderzoek naar witwassen stuitte de politie gistermiddag in Helmond op enorme geldbedragen, luxe auto’s, drugs en een vuurwapen. In totaal werden 3 mannen opgepakt.
Eerder deze maand gingen financieel experts van de politie op onderzoek uit na signalen dat een 59-jarige Helmonder zich bezig zou houden met het witwassen van crimineel geld. Het onderzoek leidde gistermiddag tot een doorzoeking van de woning van de verdachte. In de woning vonden agenten een contant geldbedrag tienduizenden euro’s en een vuurwapen. De bankbiljetten en het wapen werden net als 2 luxe auto’s in beslag genomen.
Een stukje verderop stond een huurauto waarin een flinke hoeveelheid hennep lag. Omdat het vermoeden bestond dat een familielid van de verdachte hiermee te maken had, werd ook hij aangehouden. In de woning van deze 38-jarige Helmonder werd bij een doorzoeking vooral administratie meegenomen, waarmee financieel rechercheurs verder aan de slag gaan. De vermoedelijke huurder van de auto bleek een 60-jarige uit Helmond te zijn. Hij werd even later ook opgepakt in verband met de hennep die in de auto lag.
Omdat misdaad niet mag lonen, zet de politie zich, samen met een groot aantal andere overheidsdiensten, daar stevig voor in. Jaarlijks worden er honderden miljoenen afgepakt van criminelen. Dit is het resultaat van de samenwerking tussen politie, Openbaar Ministerie, Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst (FIOD), Douane, Dienst Domeinen, het Centraal Justitieel Incassobureau en andere partners binnen het programma Afpakken.
De herkomst van het gevonden geld wordt onderzocht en de 3 aangehouden mannen worden verhoord. Ze zitten vast voor verder onderzoek.

Nieuw Helmonds nieuws
23 reacties
Reageer

Mooie actie van de politie, ben benieuwd waar dat was in Helmond.

j van de spekstraat

@piet op woensdag 18 juli 2018 om 16:35:

Dank je, daar lijkt het wel op ja, op de hoek van de Uithoornseweg en Jan van der Spekstraat: https://www.google.nl/maps/@51.4843728,5.6731257,3a,75y,324.09h,84.67t/data=!3m6!1e1!3m4!1sTsJDSQ4bDjuLA0ijQS4Geg!2e0!7i13312!8i6656

super actie!!!!! super resultaat.

Ga zo door!!!!!!

Keurig! ,volledig kaal plukken en failliet verklaren

Jacco van Nimwegen

je vraagt er om als je zo dure Auto rijd ..mooi toch..normaal werken net als de meesten mensen hun geld verdienen .Toppie

Als je naar de achtertuin kijkt en de rest dan is het of een hele goede klusman, of...........

???? goed zo

Erica Bressers

Is gewoon een hardwerkende kerel wacht eerst eens af voordat je mensen veroordeeld vieze lou volk

Henk Willigendael

de 59 jarige zit niet in de hennep handel zoals ze zeggen in het verhaal hoe verzinnen ze het dat komt dat de mensen anoniem bellen wat hij zelf heeft gelezen vanaf 2016 is er anoniem gebeld . mensen lachen altijd met anders man verdriet dat ze zijn eigen straatje maar schoonvegen .

Ben het helemaal met Henk en Hans eens, het is gewoon een goedlopend bedrijf wat behaald is door 7 dgn hard werken en ja mag je je dan wat luxe veroorloven....als je dat ook wilt ga dan zelf 60 a 70 uur in de week werken en anders moet je gewoon je bakkes houden!!!...niet alle luxe komt voort uit drugs of criminaliteit er zijn ook nog mensen die hard werken voor zijn geld!!!! Alleen jaloerse mensen die een uitkering trekken reageren zo.....

Hij was politie agent? Was het een dienstwapen

@hans op donderdag 19 juli 2018 om 08:39:

Dus vanaf 2016 loopt er al een onderzoek,en nu nemen ze alles in beslag dan heb je toch heel wat uit te leggen.

@hans op donderdag 19 juli 2018 om 08:39:

Een zak wiet in je koffer brengt inderdaad veel andermans verdriet.

Afgunstige mensen !

Mensen roepen snel dat het daar mee verdiend is of wat dan ook, vaak uit jaloezie inderdaad. Laten we eerst het onderzoek eens afwachten alvorens de personen in kwestie bij voorbaat te veroordelen.
Een ondezoek daarentegen van 2 jaar zoals eerder hier geopperd zet natuurlijk wel aan het denken, maar zoals zo vaak kan justitie het ook in dit geval mis hebben.

DeRijdendeRechter

Het hoe en waarom die persoon een vuurwapen in zijn bezit had is enigszins verdachtmakend maar kan ook in de tegenwoordige tijd puur een middel tot zelfverdediging zijn maar als iedereen zo zou denken dan hebben we binnen de korste keren het wilde westen.

DeRijdendeRechter

Als het een echt pistool was geweest was de heer des huizes nog niet thuis geweest ha ha dommerikken kijk naar jullie zelf pc lui

@Kees op vrijdag 20 juli 2018 om 13:28:

Ik dacht dat ik in mijn bovenstaande commentaar duidelijk heb aangegeven dat we eerst het onderzoek maar eens af moeten wachten alvorens conclusies te trekken, misschien heeft u dat niet zo goed gelezen maar het staat er echt

DeRijdendeRechter

Je ziet aan de reacties de potentiële anonieme bellers al wat een rotte bevolking heeft nederland al maar goed dat er fb bestaat en ziet waar ze vandaan komen en voordat je foto's plaats van hun huizen hoop ik dat ze je aanklaagen voor smaad er is nog niemand veroordeeld dat is weer het mooiste van de nederlanse justitie sloom en traag

Henk willigendael

Straks blijken ook de peperdure auto's te zijn geleased. Zo'n bericht verspreid de Helmondse recherche niet meer. Misschien hoeven de verdachten zich zelfs niet te verantwoorden voor een rechter.

Deze drugsdealers kunnen wat mij betreft de teringen krijgen, onze Helmondse kindjes vergiftigen...
En geen bla bla over bewijs over roddel en wir haben es nicht gewust.
Affakkelen met die vieze gore drugshandelaren, het woord mens niet waard!

karma

Goed hard werkende man, wouden hebben zeker mis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: