32reacties

Geld slechtziende weggenomen na ’t pinnen


De man in het witte shirt heeft geld weggenomen van de slechtziende man in het zwarte shirt die voor hem stond te pinnen. De politie heeft hem nu nog redelijk onherkenbaar in beeld gebracht (zie hiernaast) omdat de Officier van Justitie hem eerst de kans wil geven zich te melden bij de politie. Doet hij dat niet dan wordt hij herkenbaar in beeld gebracht, zo belooft de politie vandaag.
De slechtziende man (in het zwart gekleed) stond op donderdag 19 juli rond 14.25 uur te pinnen bij de pinautomaat van de Rabobank aan de Kerkstraat in Helmond. Hij kreeg echter een foutmelding, waarna hij bij de bank binnenliep om bij het personeel om opheldering te vragen. Hij was in de veronderstelling dat zijn pintransactie was afgebroken, maar toen de man in het witte shirt na hem pinde, vond die een aanzienlijk geldbedrag in de sleuf. Geld dat van de slechtziende man was.
Als je tips voor de politie hebt dan is er dit tipformulier. De politie aan man in het witte shirt: “Wellicht maakte de gelegenheid jou op dat moment de dief. De officier wil je dan ook de kans geven om jezelf te melden alvorens we je herkenbaar in beeld brengen in ons opsporingsprogramma Bureau Brabant.” 

In de reacties hieronder staan updates.

Nieuw Helmonds nieuws
32 reacties
Reageer

Vuil skorum. Dat ze zelf maar gaan werken voor centen

Anne van Aerle

19 juli..... mag wat mij betreft wel iets eerder de bekendheid in !!!!

Bah wat laag

Erica Bressers

Waarom maken jullie die niet herkenbaar.als jullie hem herkenbaar maken heb je meer kans dat ze hem pakken.en dat bij een slechtziende man.vuil schoren dat je bent opruimen zo iemand.

Laurens Lokker

Waarom een kans !??? Is toch andermans spullen ga je sown megool ook de kans geven verwacht je een sorry?!! Fout is een fout diefstal is diefstal straffen die shit !!!!

Hoezo een kans... voo een beeld.. dieven die zo duidelijk in beeld zijn hebben geen rechten meer.

Twan Verbakel

Half Helmond zou doen wat die man heeft gedaan.

Is meer dan 2 maanden geleden die heeft RUIM de tijd gekregen van Officier van Justitie om lekker te spenderen op kosten van een ander

Mooie tussenoplossing van de politie. Ik kan me voorstellen dat als je ineens een smak geld in de pinautomaat of op straat vindt, niet iedereen dan meteen naar de politie holt met dat meevallertje. Niet helemaal eerlijk misschien, maar best wel begrijpelijk.

vind ik ook raar geld gestolen dan gezicht onduidelijk gemaakt heel raar he

Dinie Slegers

Hij had al een kans gekregen.... Om het geld eerlijk af te geven aan de rechtmatige eigenaar! Triest dit!

Berlinda van Doren

Lafaard

Gerry van den Eijnde

Het gezicht is nog niet herkenbaar omdat er op deze manier nog regelmatig fouten worden gemaakt. Een tijd geleden werd een elektrische rolstoel van iemand meegenomen en via de beelden werd de man/dief herkenbaar gemaakt. Nu blijkt dus later dat dit een servicemonteur was wiens leven aardig naar de klote werd geholpen.

Arno van Doorne

Ik zou het zelfde doen kom op dit is nederland
Voor dat je die gene te pakken hebt ben je al zeker een maand verder en na een maand is het onherroepelijk en dan nog het is geen strafbare feit iets wat je vind mag je houden zegt mij moeder altijd ????

Laten we de dader helpen, misschien moeilijke jeugd gehad, ouders gescheiden , gepest op school

Jo van de Laar

Fijn die automaten! .....vroeger aan t loket was beter... vooral voor oudere mensen

Gewoon porrum laten zien ipv weg moffelen dan hebben ze eerder die rioolrat in beeld om op te pakken

Sylvia van den Berg

Doet de politie uiteindelijk toch weinig aan dit was een gelegenheidsdief zo zal de erachter het ook zien natuurlijk is deze man een groot schandaal maar helaas het rechtssysteem ook ???? dus ik zeg duidelijk in beeld brengen!!!

Kevin Besters

Wat een loser....gewoon gezicht volop in beeld laten zien. Is toch duidelijk dat hij dat geld heeft gepikt. Zo'n gast is echt niet van plan vrijwillig het geld terug te geven. Wie wordt hier nu beschermd....

Natasja van den Bogaard

De bank kan toch achterhalen wie die man in het witte shirt is en het doorgeven aan de politie? Als hij heeft gepind achter de gedupeerde is dat toch terug te leiden?!

Durga Dankers

Vuile klootzak,zeker bij een slechtziend persoon. Hoe laag kun je zijn.Gewoon geen kans geven opknopen aan de hoogste boom

Ik had het laast stond achter een vrouw bij de pin automaat en ze wilt weg lopen kijk en ik zeg mevrouw wees na dr geld ja vond het vreemd dacht er komt geen geld zei ze ???? gewoon die rot kop vrij geven en niet onherkenbaar maken ????

gadverdamme aso figuur !

Ineke Endevoets

Waarom niet bij de bank vragen wie die man is? Hij pinde toch na de slechtziende man staat er.

@Shoufshouf op donderdag 27 september 2018 om 22:41:

Ik denk dat "pinde" hier betekent dat hij naar de automaat liep om te pinnen. Kennelijk heeft hij zich bij nader inzien beperkt tot een geldopname.

@Ki op donderdag 27 september 2018 om 12:59:

Als je geld op straat vindt, is het wat anders, maar in dit geval was het niet zo moeilijk te achterhalen van wie het was. Het dan toch in je eigen zak steken lijkt mij wel degelijk een strafbaar feit.

Update 1:
De politie kreeg inmiddels al een aantal zeer bruikbare tips. Maar alle informatie is nog steeds zeer welkom, zo lieten zij gisteren weten.

Update 2:
De politie kent inmiddels de identiteit van de man in het witte shirt. Hij pakte in juli geld weg van zijn slechtziende voorganger na een pintransactie in de Kerkstraat. De man werd door meerdere mensen herkend van de beelden. Hij is nog niet aangehouden zo liet de woordvoerder van de politie vanochtend weten. De politie bedankt een ieder die meedacht en tips doorgaf.

@De weblog van Helmond op maandag 15 oktober 2018 om 10:17:

Mooi nieuws van de politie en goed werk van de tipgevers! Nu nog ff oppakken. :-)

Dan zullen nadat ze een kopje thee met hem gedronken hebben wel foei meneer zeggen, dat mag u niet meer doen hoor ????

Tuur Verhofstadt

Als z’n identiteit bekend is, waarom wordt hij dan niet opgepakt ?

Marian Figaroa

Laat hem de stad maar aanvegen dan kan hij hetgeen hij "vindt" meteen bij de stadswachten inleveren..

Diny van Hagen

Deze verdachte loopt nog steeds vrij rond door helmond echt zeer triest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: