6reacties

Gevluchte inbreker Helmond Oost gezocht


Op de Margrietlaan in Helmond Oost zijn inbrekers overlopen. 1 Van hen werd door de politie al aangehouden, maar de andere is te voet gevlucht. Dat meldde Burgernet zojuist. Naar het zich laat aanzien werd ook de zojuist overvliegende politiehelikopter ingezet om de gevluchte man op te sporen.
Deze voortvluchtige man is licht getint en heeft een gele tas bij zich. Hij draagt  een blauwe hoody en een zwarte jas. De politie vraagt je hulp om naar hem uit te kijken. Heb je tips, bel dan meteen naar 112.

In de reacties hieronder staan updates.

Nieuw Helmonds nieuws
6 reacties
Reageer

Update 1:
En ook de tweede inbreker is nu door de politie aangehouden.

Toppie.

Update 2:
Na een klopjacht door minstens 10 politieagenten werd de man aangehouden in een tuin aan de Burgemeester van Houtlaan. In die straat en in de Rozenhof gingen zij alle huizen af. Dat meldt een bewoner zojuist aan de weblog. Hij zag de verdachte, die voldeed aan het signalement, ingerekend worden.

Zeker goed dat ze gepakt zijn! Hier is ook een agente geweest om de plaats te controleren (zelfs in de kliko's werd gekeken) en ze vertelde ook dat er een politiehelikopter assistentie zou gaan verlenen. Perfect gedaan! Er.was zoveel politie op de been dat ik me uiterst veilig voelde????????

Claudia Schoormans

Update 3:
De politie laat weten dat zij vanmiddag een 18- en een 22-jarige Helmonder aanhielden. Het duo wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij een inbraak in een woning aan de Margrietstraat.
Een oplettende getuige alarmeerde de politie toen hij die 2 over een schutting zag klimmen. Agenten gingen ter plaatse en hielden 1 van hen aan bij de woning, de tweede verdachte werd onder een zeil in de omgeving aangetroffen. De 2 zijn de cel ingegaan voor verder onderzoek.

Update 4:

Wij ontvingen de melding om te gaan naar een woning alwaar 2 verdachte personen zich ophielden. Samen met ons werden ook collega's in burger naar deze woning gestuurd. Deze collega's zagen 2 personen een woning binnen dringen. Nadat de woning met diverse eenheden uit Peelland was afgezet kwam een van de verdachte personen de woning uit en werd deze op het plat dakje boven de voordeur, na gebruik van pepperspray, aangehouden door een hondengeleider. Helaas zag de tweede verdachte de kans om te vluchten. Maar niet voor lang. Snel werd door ons het volgende blok geheel afgezet.
Vervolgens werd er ook de hulp van de Politieheli ingeroepen. Collega's op daken, in tuinen en in de auto hielden het afgezette blok goed in de gaten. Enige tijd later werd ook de tweede verdachte door ons aangehouden op aangeven van de Heli. Hij had zich verstopt Onder dit zeil.
Top gewerkt door alle collega's. Trots op dit resultaat.

Aldus 1 van de politieagenten zojuist op Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: