28reacties

Gewapende overval in Helmond Noord zojuist


In een woning aan de Adriaen Brouwerstraat in Helmond Noord vond zojuist een gewapende overval plaats. De dader is een jongen van 15-17 jaar. Hij is gekleed in een donkerblauwe sweater met capuchon. Hij werd gezien met een ‘nektas’ en zonnebril. Dat meldde de politie en daarbij vraagt zij om zelf geen actie te ondernemen als je hem ziet, maar om meteen 112 te bellen.

In de reacties hieronder staan updates.

Nieuw Helmonds nieuws
28 reacties
Reageer

Update 1:
De jonge gezochte woningovervaller is donker getint zo meldt de politie zojuist.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande foto's.

pffffffffffffffffffffffffffffffffffff.................................

Willy de Laat

Verschrikkelijk zo dicht bij

Klein Spruijt

Update 2:
Er is niemand gewond geraakt zo meldt de politiewoordvoering die op dit moment nog spreekt van een 'mogelijke' overval. Hoe groot de buit is hen onbekend. Zij denken dat het om 1 dader gaat.

Op klaar lichte dag

wow das bij mij om de hoek.pffff komt steeds dichterbij

Wendyemiel Vankilsdonk

Update 3:
Enkele minuten geleden laat de politie weten dat er waarschijnlijk geen sprake was van een overval was, maar dat het een overlopen (=betrapte) insluiper was die vermoedelijk gewapend is. De politie doet onderzoek, tot op dit moment is de tiener nog niet aangehouden.
Harrie Fotografie maakte ook deze foto.

Zal wel weer een Fin geweest zijn

Silvia Bijsterveld

Word schijt ziek van dat volk voortaan jammer dat de meeste voor de vvd hebben gekozen die deze problemen niet op gaan lossen het was tijd voor de pvv

je zou er maar wonen in helmond

Bert van Helden

Wat heeft dit in hemelsnaam met politiek te maken? Alsof het vingertje-wijs-beleid van de PVV ook maar ergens reële oplossingen voor bied.

Leuke politieagente!

het zoveelste voorval in Helmond.....begint een beetje flauw te worden.
tijd voor echte actie zo langzamerhand.

De jonge gezochte woningovervaller is donker getint !

dat zegt alweer genoeg..maar is ook een getinte Wijk voortaan..
jammer.... van ook deze huizen..!

We zullen maar niet zeggen dat we denken dat het een bontkraag was he??
Ja...zelfs met dit weer.

Richard Goosen

Een voortuin helemaal vol beplanting is natuurlijk geen directe uitnodiging, maar het maakt een woning wel interessanter voor tuig. Ze kunnen onopvallend aan deuren of ramen knoeien omdat ze uit het zicht staan.
Ik vraag me overigens af of de bewoner bejaard is of niet. Bejaarden zijn helaas vaker doelwit van deze maffe crimineeltjes.

Ik vraag me af over wat voor "oplossingen" en "actie" men het hier in de reacties heeft.
Al die 'getinte jongens' verzamelen en terugsturen/uitzetten naar hun geboorteland Nederland?

Denk toch eens na!

Barry, je hebt gelijk dat je zegt dat hun geboorteland Nederland is.. het is daarom juist zo vervelend dat ze dat zelf niet zo zien. Voor veel van hen (vaak degene die de overlast veroorzaken) is toch echt Marokko (of waar ze vandaan komen) het land waar hun hart is.

Als een grote crimineel willen spelen dan ook laten zitten als een grote man. En zijn ouders samen met hem aanpakken. Die hebben gefaald. Dus medeverantwoordelijk

Dit is pas het begin.

@John Dijk op zaterdag 10 juni 2017 om 23:23:

Gefaald?? De jeugd van tegenwoordig doet maar wat. Zeg je links, gaan ze rechts!! U hebt zelf denk ik geen kids 🤔

Hanny van den Broek

Eentje die voldoet aan t signalement liep net bij HHH aan de Wolffstraat binnen te gluren

Hilde van de Sande

Vermoedelijke dader omschrijving past weer voor 10% binnen mijn verwachtingspatroon. Goed bezig 4 generaties hier en nog niet weten hoe het hier werkt!

Ik zweer op alles wat ik lief heb..als dat bij 1 van me familie gebeurd dat ik diegene opzoek en ik zal em/haar vinden en zo erg toetakelen dat z'n ouder of wat dan ook hem/haar niet meer zou herkennen.

Men kan wel lopen gillen, "de politie doet niets", maar wanneer in andere situaties de politie om medewerking vraagt, zijn het maar "k*t wouten".

Als mensen, net als 20/30 jaar geleden, eens mee dacht met toezicht op straat en niet dachten: "Ach, als ze dit niet bij mij flikken, zal het wel." Dan had het straatbeeld er heel anders uitgezien.
Vroeger als we buiten speelden, werden we op ongewenst gedrag aangesproken. En werd de politie gebeld als het echt niet door de beugel kon.

Maar daar komt ook weer een stukje opvoeding bij kijken. Alleen aan opvoeding kan de politie niets doen. In zo'n geval zou een rechter over heropvoeding kunnen beslissen.
Echter zullen burgers dan toch moeten leren om meer te communiceren met de politie. 9 van de 10 klagers, loopt te klagen zonder dat ze überhaupt gebeld hebben.

Dus wat minder met 2 maten meten en respectvol de politie hun werk laten doen.
Zie je iets serieus verdachts? Bellen!

De dader is van somalische afkomst.

@Frank Vondey op zaterdag 10 juni 2017 om 21:42:

internetgangster:D mooie praatjes achter je scherm hee

Hallo Mensen ik was er dicht in de buurt mijn tante woont hier tegen over en we waren aan het spelen maar net dat de jongen weg is waren we binnen. Heel jammer anders Had ik gelijk de politie gebeld en foto s van die jongen gemaakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: