5reacties

Gewelddadige woningovervaller opgepakt


De politie hield vrijdag een man in Helmond aan op verdenking van betrokkenheid bij een gewelddadige overval op een woning in Geldrop, ruim een jaar geleden.
Agenten zagen de verdachte, een 34-jarige man zonder vast woonadres, vrijdagmiddag rond 14.30 uur in Helmond fietsen. Op de Waterleliesingel hielden zij hem kort na half 3 aan. De man werd gezocht op verdenking van betrokkenheid bij een overval op een woning aan de Sporkehout in Geldrop op 28 mei 2013.
Op die bewuste dinsdagavond vorig jaar werd er bij de woning aangebeld en drongen 3 mannen het huis van een ouder echtpaar binnen. De slachtoffers werden gekneveld en de man werd mishandeld, raakte daarbij zwaargewond en liep diverse kneuzingen en verwondingen in zijn gezicht op. De overvallers gingen er destijds te voet met een geldbedrag vandoor.
De auto waarin zij gekomen waren bleef achter op de oprit bij de woning omdat die niet wilde starten. Deze Toyota Prius bleek in april van dat jaar in de Vinkehof in Helmond Noord gestolen te zijn.
De verdachte zit vast voor verder onderzoek.

Overvallen hebben een enorme impact op hun slachtoffers. De aanpak van dit zogeheten Hoge Impact Delict heeft topprioriteit bij de politie. De politie kan deze problemen niet alleen aanpakken. Daarvoor heeft zij de hulp nodig van anderen. De politie werkt daarom veel samen met partners zoals gemeenten, woningcorporaties, e.d. Ook kunnen inwoners zelf een belangrijke rol in het voorkomen van deze misdrijven spelen. De politie daarover:

Gezamenlijk moeten we zorgen voor een veiligere samenleving. U kent uw buurt namelijk het beste. U weet wie uw buren zijn en in welke auto’s zij rijden. Bel altijd 112 als u in de buurt iets verdachts ziet. Noteer bijvoorbeeld het kenteken van de verdachte auto en/of het signalement van de verdachte persoon. Geef dit door aan de politie. Blijf rustig, neem geen risico’s! Meld uw naam, uw woonplaats, het adres en wat er precies aan de hand is. De kans dat overvallers gepakt kunnen worden, neemt toe als u bij de politie meldt wanneer u verdachte zaken waarneemt.

Nieuw Helmonds nieuws
5 reacties
Reageer

Rechtbank: 6 jaar voor deze laffe en gewetenloze daad
De inmiddels 35-jarige man die vorig jaar in Helmond werd aangehouden voor de bovenstaande gewelddadige woningoverval heeft 6 jaar cel gekregen. Ook zijn medeverdachte kreeg die straf vorige week van de rechtbank in Den Bosch. Er werden 2 laptops en 200 tot 300 euro buitgemaakt. De daders dachten echter de gouden tip gekregen te hebben dat er bij het bejaard echtpaar thuis veel geld lag.
De rechtbank:

De slachtoffers van dit soort ernstige feiten ondervinden daar vaak nog jarenlang last van en worden daardoor gehinderd in hun dagelijks bestaan. Uit de toelichting op de vordering benadeelde partij blijkt dat dit ook in deze zaak het geval is. De vrouw heeft angst als het donker wordt en als de bel van de voordeur gaat, kampt met concentratieproblemen en nachtmerries en zij is haar gevoel van vrijheid kwijt. De man verklaart over een inbreuk op de persoonlijke levenssfeer, waardoor hij zich snel bedreigd voelt.
Het gewelddadig karakter van de mede door verdachte gepleegde overval laat zien dat verdachte er niet voor terugschrikt om, al dan niet samen met anderen, zwaar geweld tegen andere mensen te gebruiken, zonder zich daarbij te bekommeren om de gevolgen voor die anderen. Gelet op de hoge leeftijd van de slachtoffers gaat het bovendien om een laffe en gewetenloze daad.

Voor de in Helmond gestolen en bij de overval gebruikte Toyota Prius (zie hierboven) werd het duo veroordeeld tot opzetheling. Opzetheling betekent dat je iets koopt waarvan je wist dat het een door misdrijf verkregen goed betrof.
De verdachte ontkende overigens bij de overval te zijn betrokken. Hij verklaarde toen in de woning van zijn moeder in Helmond te zijn. Op een achtergebleven petje in het huis werd echter zijn DNA aangetroffen.
Het uitgebreide vonnis van de rechtbank.

De straf is voor de zoveelste keer veel te laag uitgepakt voor dat tuig dat hier rondloopt. Elke dag worden er geestelijke en lichamelijke slachtoffers gemaakt die voor hun verder leven getraumatiseerd zo niet getekend zijn.

Ik zei het zo vaak hier; mensen die slachtoffer zijn geworden in welke vorm van mishandeling dan ook, maak je weerbaar. Zorg dat je niet langer kwetsbaar bent tegen het vuil dat de straten bevolkt. Ga op zelfverdediging, doe er iets aan. Investeer in jezelf, het helpt echt! Geloof me, ik kan het weten na 23 jaar intensieve training. Ook ik werd ooit belaagd, gepest, geslagen en beroofd van mijn centen. Ik loop nu al heel wat jaren met m'n portemonnee los in m'n kontzak, geen hond die er aan komt kan ik je vertellen. Of je dit jong of op wat oudere leeftijd overkomt, doe er iets aan, doe iets aan en met jezelf, wordt van een schaap een wolf, die als het nodig is van zich af kan bijten. Meer zeg ik er niet over. Meer info: nooitvangehoord@upcamail.nl Zet je telefoonnummer erbij en praat erover.........................

By ons vurdwaine did soort guy's vorm 20 yaar achter the traalease

@George W.
En waar is bij ons ?
Aan je schrijfwijze te zien gok ik Zuid-Afrika ;)

neeje stiphouts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: