2reacties

Gratis inkomensverklaring bij laag inkomen


Helmonders die gebruik maken van voorzieningen in Helmond voor mensen met lage inkomens, krijgen van de gemeente voortaan een gemeentelijke inkomensverklaring.
Sommige organisaties vragen bewijzen van inkomsten voordat inwoners gebruik kunnen maken van de aangeboden voorzieningen. Met de gratis inkomensverklaring van de gemeente kunnen die Helmonders nu voortaan gemakkelijk aantonen een minimum inkomen te hebben. Daardoor is het niet meer nodig om bij elke organisatie het inkomen apart te laten vaststellen. Dat scheelt iedereen tijd en moeite en de privacy van de klant blijft gewaarborgd.
Helmond begint deze maand met deze gemeentelijke verklaringen. Namens de gemeente stuurt Peel 6.1 die de komende weken automatisch naar inwoners met een bijstandsuitkering, een vorm van inkomensondersteuning of schuldhulpverlening. De gemeente bepaalt op basis van jouw inkomsten of je een inkomensverklaring krijgt “tot 100% van de bijstandsnorm” of “tot 120% van de bijstandsnorm”. De meeste organisaties die meedoen, vragen “tot 120% van de bijstandsnorm”. Die verklaring is een jaar geldig. Ruim voordat de geldigheidsduur verloopt, laat de gemeente je automatisch weten of je nog binnen de doelgroep valt.
Meer informatie en de deelnemende organisaties staat op de Peel 6.1-website.

Nieuw Helmonds nieuws
2 reacties
Reageer

Kan iemand me eens knijpen? Ik geloof dat ik droom!

Je zou dit iets breder op moeten zetten door ook de mensen mee te nemen die in de schuldhulpverlening zitten of kunnen aantonen dat hun besteedbaar inkomen onder een bepaalde grens zit.

Het werkt ook minder stigmatiserend om aan te komen met een verklaring "laag besteedbaar inkomen" dan een verklaring dat je weinig tot niets verdient. Een laag besteedbaar inkomen kan immers meerdere oorzaken hebben, zoals het verliezen van een baan of uit elkaar gaan en door alimentatie/hoge hypotheeklasten weinig te besteden hebben.

Michiel van Geel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: