8reacties

Grote brandweer- en hulpdienstenoefening


Meerdere brandweercorpsen en andere hulpdiensten hebben 4 dagen geoefend bij het Stadskantoor aan de Weg op Den Heuvel. Dat gebouw wordt gesloopt om plaats te maken voor het Huis voor de stad en kon daardoor goed gebruikt worden voor deze oefening. Er werd een scenario gespeeld dat er op meerdere plekken gelijktijdig een aantal voorvallen waren.
Op straat was een aanrijding tussen 2 auto’s, waardoor een fietser bekneld was gekomen onder de auto die over de kop was geslagen. In het Stadskantoor was een explosie geweest tijdens werkzaamheden met chemische middelen. De eerste groep van de brandweer die ter plaatse was gekomen, werd door die explosie overvallen en een aantal brandweerlieden zijn gewond geraakt. De brandweerlieden van dat corps zijn helemaal overstuur geraakt en de andere corpsen moeten hiermee gaan werken. Ook moeten de slachtoffers uit het pand gehaald worden.
Het Stadskantoor was voor de gelegenheid vol gepompt met rook om de situatie te bemoeilijken. Dit scenario is 4 keer geoefend door verschillende corpsen vanuit de regio.
Walter van Bussel maakte de 12 bijgaande foto’s.

Nieuw Helmonds nieuws
8 reacties
Reageer

Dit alles is dus COVID-19 proof zo te zien...

Iedereen was getest voorafgaand aan de oefeningen.

Ze weten wel hun locatie te kiezen. Consequent gedrag. Dowt me denken aan een andere brandweeroefening.

Ze weten inderdaad hun locatie te kiezen. Ze pleuren alle auto's lukraak op straat en hoe je er dan met je auto langs moet komen is jouw probleem. Stukje over de stoep dan maar, met als gevolg een grote smoel van een of andere omhooggevallen Melkertbanenaap van de afdeling Handhaving.

Als je een brandweeroefening wilt houden prima, maar zet dan je wagens zo neer dat de omwonenden er geen last van hebben.

@D'n dieje op dinsdag 17 augustus 2021 om 19:17:

Moest jij dan in the middle of nowhere zijn dan?

@Marco op woensdag 18 augustus 2021 om 12:19:

Nee, ik wou gewoon naar huis.

@D'n dieje op woensdag 18 augustus 2021 om 21:25:

Er werd daar een oefening gehouden door de brandweer. Aangekondigd. Dat was dus al langere tijd bekend. De politie had die straat en omgeving moeten afsluiten voor doorgaand verkeer. Zo´n grootschalige oefening zorgt voor overlast. Als zich ter plaatse een echte calamiteit had voorgedaan was er geen tumult ontstaan. Helmonders begrijpen het niet zo snel.

@Marco op donderdag 19 augustus 2021 om 16:04:

Dat het al langere tijd bekend was klopt niet. Ik ben als direct aanwonende helemaal niet geïnformeerd over de brandweeroefeningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: