3reacties

Helmond als enige mbo-opleiding Wildlife management


Als enige mbo-school in Nederland krijgt Helmond een complete 3-jarige opleiding Wildlife management. Helicon start die nieuwe opleiding op Suytkade komend schooljaar met 2 klassen. Hun huidige specialisatie Wildparkmanagement wordt dan een complete opleiding Wildlife management. Voor doorstroming naar het hbo wordt samengewerkt met Hogeschool Van Hall Larenstein, de duurzaamste hogeschool van Nederland.
Steeds meer natuurgebieden staan onder druk en wilde dieren worden bedreigd in hun voortbestaan. In het (verre) buitenland maar ook in Nederland. Dieren in de natuur of in dierentuinen of asiels. Apen in Apeldoorn, zeehonden in Pieterburen, de terugkeer van de wolf in Nederland, wilde zwijnen op de Veluwe, luipaarden in Hilvarenbeek en de vos dicht bij huis. Om waardevolle natuur te kunnen behouden is kennis en passie nodig om het publiek te kunnen voorlichten, natuurbeheer uit te voeren en maatschappelijke betrokkenheid te creëren.
In deze nieuwe opleiding is onder meer aandacht voor dierverzorging, dierenbescherming, duurzaamheid en media. Ongeveer een kwart van de opleiding bestaat uit stagelopen en werken aan opdrachten bij een bedrijf.
Met Wildpark management kun je aan de slag bij bijvoorbeeld een dierentuin, opvangcentrum voor wilde dieren of natuurbeschermingsorganisatie. 
Het reclamefilmpje dat door de school werd gemaakt:

Nieuw Helmonds nieuws
3 reacties
Reageer

Prachtig dat we zo'n opleiding in Helmond krijgen!! #trotsophelmond ????

Gaaf

Kristel de Bruijn

Weet ik meteen wat er in dat gebouw zit. Ik kom er regelmatig langs, maar zie er eigenlijk nooit leerlingen (die er dus wel zijn)

Piet de Wilde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: