4reacties

Helmond krijgt een Smart Highway


De gemeente Helmond en het bedrijf Heijmans gaan samen innovaties ontwikkelen én toepassen op het snijvlak van slimme mobiliteit, infrastructuur en design. In dat kader wordt er op dit moment een vernieuwend concept ontwikkeld voor de slimme (snel)weg van morgen.
Dit eerste concrete project past precies binnen het Smart Highway programma, een samenwerkingsverband tussen Heijmans en Studio Roosegaarde, die eerder al spraakmakende projecten lanceerde. Denk bijvoorbeeld eens aan het Van Gogh-Roosegaarde pad in Nuenen en de Glowing Lines in Oss. Op dit moment werkt de beroemde Daan Roosegaarde aan een concept, dat daarna zal worden uitgewerkt in een schetsontwerp en later dit jaar gepresenteerd zal worden.
Dit project kan dienen als showcase voor alle ontwikkelingen in Helmond als ‘City of Smart Mobility’. In het project gaat het niet alleen om de technologische invulling, maar ook het design wise op een interessante manier visueel maken in de infrastructuur.
Helmond loopt graag voorop als het gaat om duurzame, innovatieve mobiliteit. De gemeente Helmond en de Automotive Campus willen een proeftuin zijn, een kraamkamer, maar vooral ook een aanjager die continu vooruit blijft kijken. Ook het beursgenoteerde Heijmans zet in op innovatie en ontwikkeling van nieuwe producten en diensten, en zoekt de samenwerking met andere partijen om ze daadwerkelijk tot stand te laten komen. En vandaar deze samenwerking in een gezamenlijk projectteam. Daarbij wordt gebruik gemaakt van elkaars netwerk en kennis en de op de Automotive Campus en in Helmond aanwezige proeflocaties.

Nieuw Helmonds nieuws
4 reacties
Reageer

Hoezo beroemd als je als kunstenmaker maar hard roep-toeterd ben je dan ook beroemd?
Leonardo da Vinci en Aristotoles dat zijn beroemdheden die ook echt iets hebben gepresteerd en bewezen.
Dit glaswormpjes pad is al enkele malen uitgesteld door de diverse fiasco's .... oh ja daar is ie beroemd van....... nu weet ik het weer....:-)

Is dit het volgende geld over de balk gooi project.
Als het al niet lukt met "Het balkon van Helmond"
Om een aantal bloempotten van verlichting te voorzien, en een paar windmolens te laten draaien.
Als men dit al niet kan oplossen, begin dan niet ergens anders aan.

@Peter Gedeeltelijk met je eens.
Echt een afgang dat men die verlichting op de Luchtbrug niet aan de praat krijgt, en het er dus maar bij laat zitten. Tegenwoordig kan zoveel met verlichting, duurzaam, zuinig (leds) en het geeft een geweldige uitstraling aan je als Stad.
Men zou veel meer moeten doen met dergelijke verlichting en dit op meerdere plaatsen in de stad. Waarom gewoon geen mooi groot verlicht fontein als je Helmond komt binnenrijden vanuit Eindhoven??
Daarmee geef je als stad meteen een visitekaartje af!

In het kanaal ook, schitterende verlichte fonteinen, maar hoe vaak staan ze gewoon niet aan! Zeer jammerlijke zaak, dat men die dure investeringen zo laat versloffen.

@karel op woensdag 1 april 2015 om 16:41:

Wat een chagrijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: